Беззеркальние фотокамери проти дзеркалок

  1. Початок початків
  2. Ключова відмінність беззеркальной фотоапарата від дзеркального
  3. Nikon виходить на ринок повнокадрових бездзеркальних фотокамер
  4. 7 ключових відмінностей між дзеркальними і evil-камера
  5. Підписуйтесь на наш блог
  6. Коментарі

Вибір фотоапарата - відповідальне і важливе рішення. Деякі орієнтуються на бренди, інші задивляються на колекції найостанніших технічних новинок. Ну а останнім часом форуми заполонили суперечки між прихильниками дзеркальних фотоапаратів і беззеркалок, причому багато і справді замислюються про перехід. Але чому? А це ви дізнаєтесь у нашій статті.

Початок початків

Десятиліттями цифрові дзеркальні фотокамери були оптимальним вибором для професійних фотографів. Справи прийняли новий оборот, коли в 2008 році Panasonic випустила перший в світі беззеркальной фотоапарат. Lumix G1 і справді змінила все.

Спори про переваги і недоліки стрясали повітря ціле десятиліття. У беззеркалок не було оптичного видошукача і в той період виникли побоювання про якість одержуваного зображення. Асортимент об'єктивів для бездзеркальних фотоапаратів був обмежений, зате якою була ціна ?!

Асортимент об'єктивів для бездзеркальних фотоапаратів був обмежений, зате якою була ціна

Ключова відмінність беззеркальной фотоапарата від дзеркального

Цифровий дзеркальний фотоапарат використовує складну дзеркальну систему для відбиття світла на видошукачі, відповідно беззеркальной фотоапарат таким механізмом не обладнано, тобто світло, що потрапляє в об'єктив, надходить прямо на датчик зображення. У беззеркалка не використовується відбиття світла, система оснащена електронним видошукачем.

На наступній картинці видно, як працює цей механізм. Як бачите, завдяки цьому головному відмінності беззеркалки набагато легше і не такі громіздкі, як дзеркальні цифрові фотокамери.

Як бачите, завдяки цьому головному відмінності беззеркалки набагато легше і не такі громіздкі, як дзеркальні цифрові фотокамери

В якомусь сенсі, беззеркальной фотоапарат зробив стрибок вперед. Можливо, це здасться вам несподіваним, але різниця зовсім не позначилася на якості. Дзеркальні і беззеркальние фотоапарати забезпечують абсолютно однакову якість зображень.

Nikon виходить на ринок повнокадрових бездзеркальних фотокамер

Nikon зовсім недавно оголосила про розробку свого першого беззеркальной фотоапарата, випуск якого анонсований на кінець цього року. Раз вже і Nikon інвестує в цю технологію, мимоволі починаєш замислюватися, чи не це новий шлях розвитку фотографії - легші, компактні і зручні в перенесенні фотокамери.

7 ключових відмінностей між дзеркальними і evil-камера

1. Автофокусировка - дзеркальні фотоапарати завжди славилися своєю автофокусуванням. Вважалося, що в цьому плані вони набагато перевершують беззеркальние камери, поки на ринок не вийшли беззеркальние моделі Sony a7R III і Sony A6300, швидкість автофокусу яких просто не має рівних. Єдине, чим тепер в цьому плані дзеркальні фотокамери випереджають дзеркалки, так це в зйомці швидко рухомих об'єктів.

2. Предпросмотр зображень - цифрова камера показує вам в точності те, що ви фотографуєте, а беззеркалка - лише превью на екрані. Якщо ви знімаєте в денний час, то різниці не помітите. А ось в ситуаціях з низьким освітленням, попереднє зображення в беззеркалка може стати зернистим. Так що в складних умовах поганого освітлення виграє дзеркальний фотоапарат.

3. Відеозйомка - Найбільш відомі марки бездзеркальних камер забезпечені набагато кращим автофокусом в порівнянні з дзеркальними фотокамерами, і тому забезпечують відеооператорам набагато кращі результати зйомки. При спробі фокусування дзеркалки розмивають зображення, оскільки працюють на основі більш повільного контрастного методу фокусування.

4. Швидкість зйомки - Швидкість затвора в обох типах камер досить висока, але і тут беззеркалки вириваються вперед. Адже відсутність дзеркала спрощує процес зйомки фотографій. І такий спрощений механізм дозволяє робити більше знімків в секунду на більш високій швидкості затвора.

5. Термін служби акумуляторів - Ми підходимо до найцікавішого, адже це питання хвилює багатьох фотографів. Без всякого сумніву, у дзеркальних фотоапаратів акумулятори служать набагато довше, оскільки не витрачають електроенергію на роботу електронного видошукача, як беззеркальние фотоапарати. Найцікавіше, якщо фотографувати на дзеркальний фотоапарат з екранним превью, то обидва типи камер використовують однакову кількість енергії.

6. Об'єктиви - у дзеркальних цифрових фотоапаратів набагато ширший вибір об'єктивів, так що беззеркалки тут навіть змагатися не можуть. Однак ми досягли моменту, коли виробники вкладаються в розширення лінійок об'єктивів для бездзеркальних камер, тому розрив скоро зникне.

7. Розмір і вага - як уже згадувалося вище, вся принадність бездзеркальних камер - в тому, що вони компактніше, легше, і тому зручніше у використанні на ходу. Зеркалки більш громіздкі - згадайте, скільки зусиль потрібно, щоб упакувати все аксесуари, об'єктиви і сам фотоапарат.
вердикт

За останні 10 років змінилося багато чого. Великі бренди слідують повальної моді на беззеркалки і розробляють нові моделі. Виробники стали більш зацікавлені в максимальному згладжуванні відмінностей і налагоджують випуск більш широкого асортименту об'єктивів.

Так що в цій суперечці між зеркалками і беззеркалкамі останні починають брати верх, адже вони легше, компактніше і краще знімають відео. Але поки їх недолік - в меншому асортименті об'єктивів і інших аксесуарів. А дзеркальні фотоапарати залишаються популярними за рахунок багатого вибору об'єктивів і кращої роботи в умовах поганого освітлення. Однак через свого механізму вони складніші і громіздкі.

Тепер нам слід поставити інше запитання: чи достатньо беззеркальние камери гарні, щоб стати гідними конкурентами звичних нам цифрових дзеркальних фотокамер? Сьогодні, в 2018 році, ясно, що гідності беззеркалок повільно, але впевнено починають перекривати всі плюси широкого вибору дзеркальних фотоапаратів. А ви б зважилися на заміну? Поділіться своїми міркуваннями в поле для коментарів внизу - давайте вирішимо цю суперечку.

Підписуйтесь на наш блог

Отримуйте кращі статті з фотографії і бонуси доступні тільки передплатникам

Коментарі

коментарів

Але чому?
Асортимент об'єктивів для бездзеркальних фотоапаратів був обмежений, зате якою була ціна ?
Тепер нам слід поставити інше запитання: чи достатньо беззеркальние камери гарні, щоб стати гідними конкурентами звичних нам цифрових дзеркальних фотокамер?
А ви б зважилися на заміну?

Новости