Бібліотека ароматів Demeter

Як і багато інших хороші речі, косметика Demeter з'явилася в Україні з суб'єктивного бажання Світлани Лаврик знайти аромат, який пах б шоколадним печивом

Як і багато інших хороші речі, косметика Demeter з'явилася в Україні з суб'єктивного бажання Світлани Лаврик знайти аромат, який пах б шоколадним печивом. І, як виявилося, за подібним парфумом довелося звернутися в Demeter і виявити там більше двох сотень найнесподіваніших ароматів. Парфумери бренду не займаються компонування і поєднанням різних нот; в основі їх концепції - моноаромати, що робить його настільки відмінним від інших. Від щирого аромату лаванди до запаху свіжих грибів - Demeter примудряються створити есенції практично будь-якого з існуючих в природі запахів.

Нюх - один з найдосконаліших механізмів запам'ятовування, існуючих в природі людини. Цим Demeter користуються майстерно, побудувавши свою концепцію на властивості запахів воскрешати спогади і встановлювати асоціації. Традиційно груп ароматів дві: солодкі і свіжі, і серед першої більше за інших виділяється композиція Christmas in New York. Цей парфум, всупереч всьому вищесказаному, побудований на симбіозі декількох запахів: свіжоспечених булочок з корицею, імбирних пряників, прянощів, морозу. «Цей аромат або подобається, або ні, залишитися байдужим до нього неможливо», - запевняє Світлана. Втім, це визначення можна застосувати до кожного з ароматів Demeter: ти можеш або закохатися в запах тирси, пилу, дощу або землі з першого вдиху, або залишитися в подиві від того, що хтось серйозно може захотіти вийти з дому, надушившись парфумом Dirt.

Втім, це визначення можна застосувати до кожного з ароматів Demeter: ти можеш або закохатися в запах тирси, пилу, дощу або землі з першого вдиху, або залишитися в подиві від того, що хтось серйозно може захотіти вийти з дому, надушившись парфумом Dirt

До речі про це: ще однією незвичайною рисою ароматів Demeter є їх абсолютно унікальне вміння зберігати і передавати запахи. Тому що, здавалося б, ну чим пахне земля? Або чим пахне дощ? Однак, відкривши флакон з однойменною парфумом, розумієш - так, ось саме такий аромат стоїть в повітрі, коли по гарячому асфальту торохтить літній дощ. А так ось пахнуть грядки. І, навіть ніколи не буває в Новій Зеландії, завдавши на зап'ясті нотку парфуму «New Zealand», віриш Demeter на слово - точніше, на запах - що саме так, тропічними лісами, глинистої грунтом і дощовою водою, вона і пахне. Зрозуміло, після першого знайомства з парфумерним поруч, виникає закономірне питання - як парфумерам вдається зберегти і передати запахи? «Так, про це запитують все, - посміхається Світлана. - На жаль, цей секрет парфумери не розповідають нікому ». Проте, відомо, що Demeter переважно роблять упор на роботу за технологією Headspace, винайденої в 80-х роках швейцарським парфумером Романом Кайзером. З її допомогою відбувається аналіз повітря навколо джерела аромату і потім, за допомогою цього аналізу, з повітря виділяються окремі молекули запаху, після чого в лабораторії відбувається процес комбінування молекул між собоq і відтворюється натуральний аромат. Завдяки цій методиці нове життя отримують не тільки самі запахи, а й спогади і асоціації, які пов'язані для кожного з нас з конкретною ноткою аромату. Наприклад, мило, запах вінілової платівки, пил, тютюн, книжковий палітурка, імбирні пряники і інші атмосферні аромати.

Наприклад, мило, запах вінілової платівки, пил, тютюн, книжковий палітурка, імбирні пряники і інші атмосферні аромати

Однією з найбільш привабливих характеристик бренду є те, що його аромати взаімосочетаеми. Наприклад, змішавши парфуми «Лаванда» і «Дощ», ви отримаєте, як і слід було очікувати, запах лаванди під дощем. Малинове морозиво і Брауні - улюблений десерт, свежескоженная трава і тирсу - канікули в селі. А користувачі авторитетного порталу fragrantica помітили, що продукцією Demeter можна доповнювати і вже існуючі аромати інших брендів.

Природно, що настільки незвичайний продукт, як аромати Demeter, не може не мати особливої ​​атмосфери навколо себе. Дизайнери бренду, як і всі ми, напевно, люблять деталі і, будучи перфекціоністами, кожну з них доводять до досконалості. Наприклад, всі покупки упаковуються в спеціальні екологічні пакети, а на додаток до придбання додаються тематичні листівки. При бажанні ви можете надушити їх улюбленим ароматом і піднести комусь в подарунок. А, враховуючи, що естетична концепція Demeter будується переважно на ідеї спогадів і мрійливих мрій, зовсім не дивно, що оформлення базується на таких ліричних образах, як повітряні кулі і хмари. Як кажуть самі представники бренду, витання в хмарах - це дуже в їхньому стилі, і мріяти, подорожувати і фантазувати за допомогою чарівних ароматів Demeter і простіше, і цікавіше.

Офіційний сайт: http://demeterfragrance.com.ua

Де придбати: ТЦ «Піраміда» (вул. Мишуги 4, 2 поверх, навпроти бутика «Public & Private»), Магазин подарунків «Exterium» (вул. Панаса Любченка, 15, оф. 104)

104)




Тому що, здавалося б, ну чим пахне земля?
Або чим пахне дощ?
Зрозуміло, після першого знайомства з парфумерним поруч, виникає закономірне питання - як парфумерам вдається зберегти і передати запахи?

Новости