Бігові мозолі - чому і як уникнути (поради новачкам)

11:52, 26 листопада 2015

2015-11-26T11: 52: 18 + 03: 00 2015-11-26T11: 52: 18 + 03: 00

Рад в рунеті з приводу мозолів не багато. Я поділюся власним досвідом з цього приводу. Якщо вам є чим доповнити - коментуйте Рад в рунеті з приводу мозолів не багато Щоб уникнути проблем важливо щоб:

  1. кросівки мали запас по довжині;
  2. кросівки підходили по ширині;
  3. шнурки були щільно затягнуті;
  4. була чітка осьова постановка стопи;
  5. правильне приземлення стопи;
  6. носок щільно облягав стопу;
  7. були використані спеціальні антімозольних кошти. [CUT]

[CUT]

  1. Якщо кросівки будуть недостатньо просторими по довжині можлива поява мозолів на торці пальців і чорних нігтів. Пам'ятайте, якщо нігті регулярно стригти, то кросівки завжди будуть однаковими по довжині;)

  2. Якщо кросівки будуть вузькими по ширині можлива поява мозолів між пальців і з боків стопи. У мене було і те й інше. Стопа у мене широка, а я бігав в вузьких Nike і був щиро здивований мозолів між пальців. Спортсмени люблять вузьку посадку стопи " precision fit ", Але мені це абсолютно незрозуміло. Для узколапих є навіть сайт: www.myprecisionfit.com/. В наших магазинах широкі і дуже широкі кросівки не знайти, тому Інтернет вам в помощь! Широку лапу роблять майже всі виробники" природною "взуття. Зараз , наприклад, відмінні знижки на VIVO . Але я не рекомендую низьку п'яту, до неї дуже довго звикати, ікри будуть страшно хворіти і далеко в "босоніжках» не набігаєш! Звичайно, є адепти природного бігу, які ультри бігають в barefoot, але це точно не про мене.

[! [] (Https://4.bp.blogspot.com/-U3ZwX-HEo6E/VilcnNznDkI/AAAAAAAAw0w/ORPI-pHwdEY/s320/DSCN1629.JPG)] (http://4.bp.blogspot.com/ -U3ZwX-HEo6E / VilcnNznDkI / AAAAAAAAw0w / ORPI-pHwdEY / s1600 / DSCN1629.JPG) Мозоль на ахілія через "хлябанья" ноги.

  1. Недостатньо затягнуті шнурки і «хлябанье» ноги всередині буде чревато мозолями де завгодно і чорними нігтями. Перша зона ризику для мозолів - ахіллесова сухожилля. У той же час важливо не перетягувати шнурки! Так ви обмежите кровотік і проблеми можуть бути більш серйозними аж до серйозних травм. На горизонтальних трасах можна використовувати гумові шнурки.

  2. Якщо постановка стопи буде відхилятися від осі руху, тобто шкарпетки будуть розлучається в сторони як у Чарлі Чапліна або як на ковзанах, то мозолі будуть з'являтися збоку біля кісточки великого пальця і ​​на великому пальці. Див. Фото вгорі. Я "отклячіваю" праву ногу (намагаюся марно боротися) і з завидною регулярністю заробляю мозолі.

  3. Якщо стопа буде приземлятися перед собою на носок і буде відбуватися гальмування «врубаніе» в грунт (подібно спуску з гірки) після пробіжки будуть «горіти» стопи. Якщо на асфальті буде розсипаний пісок, щоб нога трохи прослизала - ви відразу відчуєте помилку.

  4. Шкарпетки з комплекту «костюм брючний» не врятують ногу навіть у відповідних кросівках. У нещільно прилягає шкарпетці нога буде «ходити» також як в занадто великій кросівках або кросівках з незав'язаною шнурками. Я відчував і рекомендую недорогі шкарпетки Demix 300 руб. http://www.sportmaster.ru/product/1483346/ Моя порада на питання х / б або сентетіка - гібрид!

  5. Ви можете захистити стопи спеціальним антімозольних засобом "Anti blister balm" може бути в формі крему або олівця з коліщатком. Коштує задоволення близько $ 10 + доставка, однак вивчивши склад, можна знайти аналог «спеціального засобу» в будь-якому супермаркеті за 200 руб. Принцип дії зрозумілий: менше вологи, менше мозолів! Якщо ви не стикалися з мозолями під час півгодинної пробіжки, то це не означає, що у вас не буде проблем на більш довгих дистанціях. Вся справа в появі надмірної вологи. Для мене "переломним часом", коли кросівки проходять перевірку на "вошивість" є 50-60 хвилин.

    [! [] (Https://2.bp.blogspot.com/-_rGH-UO2HS4/Vla8aVQClBI/AAAAAAAAxXI/sg5yPKV8ULM/s320/Screenshot_135.png)] (http://2.bp.blogspot.com/-_rGH -UO2HS4 / Vla8aVQClBI / AAAAAAAAxXI / sg5yPKV8ULM / s1600 / Screenshot_135.png) [посилання на виробника] (https://www.bodyglide.com/shop/foot/) [! [] (https: //3.bp.blogspot .com / -LquPRQDsXU0 / Vla8aWjhQAI / AAAAAAAAxXE / PnmPEf4bm1E / s320 / image.jpg)] (http://3.bp.blogspot.com/-LquPRQDsXU0/Vla8aWjhQAI/AAAAAAAAxXE/PnmPEf4bm1E/s1600/image.jpg) безболісно пробіжок, ДРУЗІ! ** Кінець! ** [Оригінал поста] (http://www.andreydumchev.ru/2015/11/begovie-mozoli-running-blisters.html) з коректним форматуванням (с) Андрій Думчев / репости тільки з дозволу автора /

Вам також може сподобається:

Adidas Terrex Swift Gore-Tex - Гортекс погоду не робить! Огляд кросівок Salomon Sense Replica (Китайські підробки) Salomon - XR Crossmax2 Біг по пересіченій місцевості

Новости