Білл де Блазіо: универсамам Wal-Мart не раді в Нью-Йорку

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited.

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited

На відміну від свого попередника Майкла Блумберга, нинішній мер Нью-Йорка Білл Білл де Блазіо різко засуджує спроби мережі універсамів Wal-Мart відкрити торгові точки в Нью-Йорку.

"Магазинам Wal-Мart не місце в Нью-Йорку. Я дотримуюся думки, що компанія Wal-Мart повинна триматися подалі від нашого міста. Їй тут не місце ", - категорично висловився Білл Білл де Блазіо минулого тижня, коментуючи інформацію про те, що мережа універсамів робить чергову спробу завоювати нішу на роздрібному ринку Великого Яблука.

Його попередник на посту мера Майкл Блумберг дотримувався протилежної думки, не раз кажучи про те, що корпорація створює робочі місця, і замість того, щоб їздити в універсами Wal-Мart, розташовані в передмістях, городяни зможуть ходити за покупками на території мегаполісу.

Білл де Блазіо був проти експансії найбільшої мережі універсамів в Нью-Йорку ще до того, як став мером. Будучи депутатом Міської ради, а пізніше - громадським адвокатом, в він брав активну участь в організації кампанії, покликаної протистояти входженню Wal-Мart на ринок Нью-Йорка.

Білл Білл де Блазіо називав Wal-Мart "вбивцею гідних робочих місць" і малого бізнесу. Як правило, з появою в тому чи іншому місті універсамів з низькими цінами, малий бізнес зазнає великих труднощів через жорстку конкуренцію. Багато невеликі магазини в окрузі змушені закриватися, зазнаючи збитків. Своїм працівникам Wal-Мart також, як правило, платить по мінімуму. Все це дозволяє мережі універсамів зберігати низькі ціни на товари, залишаючись при цьому прибутковими.

Крім усього іншого, Wal-Мart є найбільшим роботодавцем США.

Не можна не відзначити, що Wal-Мart намагається проникнути на нью-йоркський ринок вже не перше десятиліття поспіль. Однак всі колишні спроби зробити це були безуспішними.

Про Wal-Мart в Нью-Йорку знову заговорили після того, як стало відомо, що корпорація і засновані їй благодійні організації жертвують мільйони доларів різним некомерційним установам, що допомагає малозабезпеченим і бездомним.

Благодійна організація Coalition Against Hunger отримала в цьому році більше 800 000 доларів від підконтрольних Wal-Мart фондів. Пожертви включають як грошові кошти, так і їжу для голодуючих або ж теплий одяг і ковдри для бездомних.

Багато хто вважає, що це не просто благодійність, а спроба поліпшити клімат для проникнення на ринок Нью-Йорка, а також скрасити негативний імідж мережі універмагів серед населення. Ряд активістів закликав благодійні організації відмовлятися від допомоги, що виходить від афілійованих з Wal-Мart установ.

Мер Білл Білл де Блазіо сказав, що приймати гроші чи ні, справа кожної окремої організації.

Джоел Берг, глава Coalition Against Hunger виправдовує прийняття пожертвувань тим, що "в Америці немає жодної некомерційної організації, жодного виборного діяча, які б погоджувалася зі своїми донорами по всім без винятку питань".

Новости