Білорусь планує налагодити вантажоперевезення з Туреччини по Дніпру

  1. Білорусь планує налагодити вантажоперевезення з Туреччини по Дніпру

Головна » Новини »Білорусь планує налагодити вантажоперевезення з Туреччини по Дніпру

Білорусь планує налагодити вантажоперевезення з Туреччини по Дніпру

У Білорусі серйозно налаштовані використовувати транзитний потенціал Дніпра, розглядаючи можливість налагодити вантажоперевезення з Туреччини річковим шляхом. Після вступу в силу міжурядової угоди між Туреччиною та Білоруссю, яка передбачає створення системи сприяння взаємній торгівлі (таку систему можна порівняти зі свого роду «зеленим коридором» на митниці в аеропортах), країни планують істотно наростити взаємний вантажообіг.

Використання Дніпра для вантажоперевезення в Туреччину білоруських експортних товарів допоможе відчутно знизити їх вартість, що підвищить їх конкурентоспроможність на турецькому ринку. При цьому в зворотному напрямку Білорусь планує налагодити вантажоперевезення з Туреччини продукції перш за все - для промислових підприємств. Поглиблення і розвиток промислової кооперації - один з пріоритетів, який визначає для себе Білорусь у співпраці з Туреччиною. Першим проектом має стати відкриття складального виробництва сільськогосподарських комбайнів. У планах - відкриття подібних виробництв, на яких буде збиратися комунальна, будівельна та інша техніка. При цьому Білорусь хоче не тільки забезпечити власні потреби в такій техніці, а й налагодити її експорт в сусідні країни, одним з переваг цієї техніки повинна стати саме її доступна ціна. Тому білоруські виробники дуже ретельно розглядають питання логістики, щоб отримати вантажоперевезення з Туреччини необхідних комплектуючих за мінімально можливою ціною.

Річкові перевезення по Дніпру - найбільш реальний варіант отримати мінімально витратні вантажоперевезення з Туреччини. Але тут є кілька проблем. Перш за все - відсутність необхідної інфраструктури в Білорусі на Дніпрі, тому представники обох країн обговорили питання будівництва порту для суден класу «річка-море» в рамках річкового хаба в населеному пункті Нижні Жари (Гомельська область). Друга проблема - необхідність проведення днопоглиблювальних робіт на ділянці від Прип'яті до Нижніх Жар, вартість робіт - близько 5 мільйонів доларів. При цьому українська сторона наполягає на тому, що витрати повинна покласти на себе саме Білорусь , Як сторона, зацікавлена ​​в організації річкових перевезень .

Є питання?

Отримайте детальну консультацію прямо зараз по телефону або замовте зворотний дзвінок

Телефонуйте:

+38 (044) 490-49-12
+38 (044) 499-62-28
+38 (044) 351-64-68
+38 (050) 367-97-07
+38 (067) 343-49-88

Дізнайтеся тариф

на перевезення вашого вантажу

Є питання?

Новости