Білоруські націоналісти зникли через боротьбу з російською мовою, - Лукашенко

  1. поділіться

Олександр Лукашенко

Російська мова - спільне надбання білорусів, українців і росіян, заявив в Мінську на Всесвітньому конгресі російської преси президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає УНІАН .

«У Білорусі особливе ставлення до російської мови, в нашій країні російську мову - державний», - зазначив Лукашенко. Він нагадав, що це - принципове рішення, прийняте на всенародному референдумі в 1995 році. Лукашенко додав, що свого часу націоналісти хотіли вигнати з Білорусі не тільки російську мову, а й усіх російських людей, що і стало однією з головних причин того, що націоналісти зазнали краху в Білорусі.

Президент Білорусі заявив, що, приймаючи свого часу рішення про надання російській мові державного статусу, Беларусия виходила з ясного розуміння, що російська мова - це загальне надбання всіх народів, які колись створювали єдину Вітчизну.

«Як можна розділити між Росією і Україною Миколи Васильовича Гоголя? І як ми з Росією можемо розділити генія російської літератури Федора Достоєвського, рід якого походить з Білорусі? Це неподільне, як неподільний велика російська мова », - зазначив Лукашенко.

«Я сьогодні твердо дотримуюся тієї позиції, що для білоруса російська мова не чужий, а рідний. Це спільне надбання і російських, і українців, і білорусів », - підсумував політик.

Читайте також: Про відсутність свободи слова в Білорусі говорять лицеміри, - Лукашенко

А придбати сучасну кавоварку Jura Impressa J9 за неймовірно низькою ціною ви зможете тільки на сайті kofemarket.com.ua.
поділіться

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

«Як можна розділити між Росією і Україною Миколи Васильовича Гоголя?
І як ми з Росією можемо розділити генія російської літератури Федора Достоєвського, рід якого походить з Білорусі?

Новости