Бізнес план рекламного агентства - приклад, бізнес процеси

  1. Є ще ідеї для домашнього бізнесу

Просування, позиціонування, реклама - популярні терміни серед бізнесменів 21 століття. Створення іміджу компанії є важливим фактором розвитку, адже від популярності фірми залежить кількість клієнтів, а отже, і прибуток. Незважаючи на різноманітність рекламного ринку, щорічно в Росії відкривається кілька тисяч агентств, що спеціалізуються на просуванні, піарі, брендінгу. Власники великих рекламних компаній заробляють від 400 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян щомісяця, пожинаючи плоди своєї праці. Багато підприємців починають свій бізнес саме з пропозиції рекламних послуг, це не вимагає серйозних вкладень на першому етапі, а в подальшому може розвинутися в високоприбутковий бізнес. Про те, як відкрити власну рекламну агенцію, розповімо в сьогоднішній статті.

зміст

  • 1 З чого почати?
  • 2 Фотогалерея типів реклами
  • 3 Офіс і виробничий цех
  • 4 Співробітники
  • 5 Агентство зовнішньої реклами
  • 6 Доходи і витрати

З чого почати?

Для того щоб відкрити рекламне агентство, потрібно зареєструватися в якості юридичної особи або індивідуального підприємця. Процедура ця не займає багато часу і не приносить труднощів. Головне вибрати відповідну організаційно-правову форму для своєї фірми, будь то ТОВ, ВАТ або ВП. Їли Ви плануєте масштабний бізнес, то краще зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю, ця форма має великий авторитет серед партнерів. Держмито за відкриття становить близько 4 тисяч рублів, а сама процедура займає всього три-чотири тижні. Кодом КВЕД буде 74.40 Рекламна діяльність.

Після того, як документи отримані, необхідно вибрати спектр рекламних послуг, які буде представляти агентство. Для цього спочатку потрібно проаналізувати ринок конкурентів, дізнатися, які послуги широко представлені в місті, а які можуть стати ексклюзивом.

Види рекламних послуг:

  • зовнішня реклама (банери, щити, вивіски, розтяжки);
  • виготовлення сувенірної продукції;
  • проведення промо-акцій, піар послуги;
  • поліграфія;
  • інтернет-просування і позиціонування;
  • реклама в ЗМІ.

Після того, як список передбачуваних послуг був обраний, можна переходити до пошуку персоналу і приміщення під офіс.

Фотогалерея типів реклами

Фотогалерея типів реклами

Рекламний банер

Рекламний банер

Поліграфія

Поліграфія

Промо акція

Промо акція

Реклама в ЗМІ

Реклама в ЗМІ

Рекламні сувеніри

Офіс і виробничий цех

Щоб проводити переговори з потенційними клієнтами, необхідно зняти комфортабельний офіс. Він додасть компанії авторитет і сформує уявлення про Ваш рекламному агентстві. Для початку необхідно приміщення невеликої площі (50-60 кв.метрів), в якому зможуть розміститися кілька співробітників, потрібно обладнати 3-4 робочих місця. Для себе (в якості директора компанії) потрібно виділити окремий кабінет. Офіс має бути оснащений комп'ютерами, принтерами, офісними столами і стільцями, плазмою для презентації, шафами для документації, сейфом і кондиціонером. Щоб у клієнта склалося позитивне враження про Вашому агентстві, необхідно зробити косметичний ремонт приміщення, закупити гарні меблі і техніку.

Місце розташування офісу має велике значення, бажано щоб він розташовувався в центральній частині міста, в одному з бізнес-центрів, де досить паркувальних місць для клієнтів.

Якщо рекламне агентство передбачає виробництво, наприклад широкоформатний друк, виготовлення пластикових карт, банерів, штендерів, вивісок, то потрібно орендувати цех. У виробничому приміщенні буде розміщуватися тільки обладнання, тому площа може бути невеликою від 40 до 60 кв. метрів. Приміщення під виробництво може перебувати окремо від офісу, має бути оснащено санвузлом і достатнім освітленням. Клієнти не будуть відвідувати виробничий цех, тому ремонт там робити необов'язково.

Якщо фірма має власне виробництво, то вона вважається рекламним агентством повного циклу, тобто Ви можете прийняти замовлення, виконати його завдяки власним ресурсам і доставити клієнту. У цьому випадку підприємець отримує максимальний прибуток, тому що не ділиться доходами з посередниками (друкарнями, кур'єрами, колл-центрами).

співробітники

Щоб рекламне агентство розвивалося і процвітало, необхідно ретельно підходити до підбору персоналу. Для повноцінної роботи потрібні: секретар (прийом дзвінків, консультація клієнтів), рекламні агенти (пошук і залучення клієнтів), дизайнери, кур'єри і креативний директор. Якщо агентство має своє виробництво, то знадобляться ще співробітники на друк і виготовлення рекламних матеріалів. Всі співробітники повинні мати достатню кваліфікацію, можливо, мати досвід роботи в подібній сфері. Талановиті та креативні співробітники повинні бути заохочені (премія, грамота, вираз подяки, оголошення кращим працівником місяця).

Секретар отримує фіксовану зарплату від 18 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, працює з понеділка по п'ятницю. Рекламні агенти працюють за невеликий оклад і відсотки з продажу, зазвичай їх заробіток становить від 15 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в залежності від кількості укладених договорів). Дизайнер в штаті може бути один, але також необхідно мати домовленості з фрілансерами, які можуть допомогти при великих обсягах роботи. Зарплата штатного дизайнера становить 18-20 тисяч рублів, а оплата віддалених співробітників відбувається за домовленістю. Кількість кур'єрів залежить від того як часто потрібно доставляти продукцію або відвозити документи, краще якщо один з них буде мати власний автомобіль. Зарплата штатного кур'єра з машиною становить 20 тисяч рублів плюс оплата ПММ, додатковими співробітниками по розвезення можуть бути студенти на неповний робочий день (5-7 тисяч в місяць).

Креативний директор відповідає за розробку і ведення проектів (промо-акцій, презентацій), контролює роботу менеджерів, агентів і дизайнерів, займається просуванням рекламного агентства. Для ведення фінансової звітності та підготовки декларацій необхідно найняти бухгалтера, це може бути віддалений співробітник. У цьому випадку він зможе суміщати відразу кілька робочих місць, а значить, його зарплата в агентстві буде невисокою -10-12 тисяч рублів.

Агентство зовнішньої реклами

Одним з популярних видів рекламних компаній є агентство зовнішньої реклами. Фірма спеціалізується на перетяжках, щитах, світлових вивісках, банерах, вуличних екранах, покажчиках, лайтбордах. Для повноцінної роботи необхідно закупити обладнання для виробництва: плоттери, широкоформатні принтери і ламінатори, розпилювачі. Загальна вартість обладнання становить 300-400 тисяч рублів.

Головне, щоб в компанії працювали професійні дизайнери, монтажники, робочі виробництва. Тільки завдяки злагодженій роботі персоналу агентства зовнішньої реклами можна домогтися успіху в даному бізнесі, тому важливо, щоб між співробітниками склалися правильні взаємини (кожен вчасно робить свою роботу).

Доходи і витрати

Щоб оцінити початкові інвестиції, порахуємо витрати на відкриття рекламного агентства. В першу чергу ми реєструємо ТОВ і отримуємо дозвіл від всіх інстанцій - 10 тисяч рублів, після цього закуповуємо обладнання для виробництва - 400 тисяч рублів, купуємо меблі і техніку для офісу - 300 тисяч рублів, орендуємо офіс і цех - 70 тисяч рублів. Разом початкові витрати складають приблизно 800 тисяч рублів.

Пам'ятайте: Відкрити рекламне агентство можна і з меншими витратами, але коло можливостей буде обмежений, що позначиться на доходах компанії. Високий прибуток отримують тільки агентства повного циклу.

Щомісяця необхідно буде витрачатися на зарплату співробітників - близько 160 тисяч рублів, оренду офісу та виробничого приміщення - 70 тисяч рублів, оплату інтернету і офісу - 5 тисяч, сировину для виробництва - 50 тисяч рублів. Разом витрати кожен місяць становитимуть близько 300 тисяч рублів.

Середньомісячний дохід рекламної компанії повного циклу становить 400-600 тисяч рублів. В цьому випадку окупність займає від 10 місяців до 1,5 року, її термін залежить від кількості клієнтів і роботи над розвитком компанії.

Як ми змоглі переконатіся, рекламний бізнес має безліч підводніх каменів: висока конкуренція, дорозі обладнання, брак кадрів. Однако если грамотно підійті до розвитку рекламного агентства, то Вже в перший рік можна окупіті закуплене обладнання и всі витрати на виробництво. Тому якщо Ви готові до можливих труднощів, склали грамотний бізнес-план і мрієте розпочати власну справу, то відкриття рекламної компанії - відмінний варіант для початку підприємницької діяльності.

Є ще ідеї для домашнього бізнесу

  • Як відкрити цегляний міні-завод і заробити на цьому Содержание1 Бізнес на виробництві будівельного кірпіча2 Малий завод з виробництва кірпіча3 Процес виробництва кірпіча4 Технологія проізводства5 Збут продукції і персонал Бізнес на [...]
  • Бізнес на виробництві туалетного паперу - собівартість виробництва, реалізація готової продукції Содержание1 Туалетний папір потрібна всегда2 Виготовлення туалетного бумагі3 Витрати на організацію проізводства4 Реалізація продукції Туалетний папір потрібна завжди Даний вид бізнесу [...]
  • Бізнес на цукрових ваті. Сезонний бізнес. Якщо ви в пошуку високо рентабельного бізнес проекту з мінімальними вкладеннями, то бізнес на цукрових ваті це те що потрібно. Взагалі продаж солодкої вати як бізнес прийшла до [...]
  • Бізнес на цукрових ваті. Сезонний бізнес. Якщо ви в пошуку високо рентабельного бізнес проекту з мінімальними вкладеннями, то бізнес на цукрових ваті це те що потрібно. Взагалі продаж солодкої вати як бізнес прийшла до [...]
  • Експрес-страховка авто У Великобританії заробив стартап Cuvva, завдяки якому можна застрахувати автомобіль всього лише за одну годину прямо через телефон. Раніше водії, які брали автомобіль на [...]
  • Фінансовий розділ бізнес плану: розробка та складання Розділи фінансового плану підприємства відображають у вартісному вираженні всі частини загального бізнес плану. Бізнес-план підприємства розробляється на певний термін, за який планується [...]
  • Резюме бізнес плану: Розділ № 1 Резюме бізнес плану являє собою короткий опис суті і змісту його основних розділів. Основна роль резюме полягає у формуванні інтересу і позитивної оцінки інвестора по [...]
  • Відкриваємо вендінговий бізнес на масажних кріслах Як відкрити вендінговий бізнес масажні крісла? Популярними місцями установки вендінгових крісел стають: - вокзали, - торгові центри, - бізнес-квартали, - готелі, - мотелі, - [...]
  • Вендінг планшети Вендінг апарати Професори з Drexel University, штат Філадельфія, замість підручників пропонують своїм студентам користуватися планшетами Apple. Проект став можливий завдяки підтримці Free [...]

Новости