Бізнес запропонував російським держслужбовцям відмовитися від відпочинку в «санкційних» країнах

Бізнес-спільнота пропонує російським чиновникам і парламентаріям відмовитися від відпочинку в «санкційних» країнах, за порушення цієї норми держслужбовців пропонується звільняти. Про це йдеться в ініціативі, спрямованій в середу на ім'я спікерів Ради Федерації і Держдуми Валентини Матвієнко та В'ячеслава Володіна.

На думку представників російського бізнесу, в недружніх Росії країнах представники державної влади РФ можуть потрапити під тиск, інтерес до них можуть проявити і закордонні спецслужби. При цьому підприємці пропонують всі необхідні норми прописати в законодавстві.

Детальніше >>

Бізнес-спільнота пропонує російським чиновникам і парламентаріям відмовитися від відпочинку в «санкційних» країнах, за порушення цієї норми держслужбовців пропонується звільняти

Олена Суторміна

«Президент Росії неодноразово говорив про те, що наша країна готова підтримувати і розвивати ділові відносини з усіма суб'єктами міжнародного простору. Тому я не бачу підстав для погіршення ситуації і введення будь-яких додаткових заборонних заходів.

Також не треба забувати про те, що багато наших державних діячів бувають за кордоном в силу своєї професійної діяльності, вони представляють нашу країну і формують її образ і імідж. Що стосується відпочинку, то сьогодні більшість держслужбовців і так вважають за краще проводити свою відпустку на території Росії, причому цей вибір вони роблять свідомо і з патріотичних міркувань.

Росіяни не підтримують і не схвалюють ту санкціонує гру, яку ведуть наші західні партнери, але при цьому керівництво нашої країни, зокрема законодавчі органи, вже підготували адекватний пакет контрзаходів. Треба сказати, що політика, яку демонструють і наш лідер, і державний інститут, доводить, що бажання проводити час у своїй країні має виховуватися не за рахунок якихось обмежень, а навпаки, за допомогою посилення інформаційної роботи в туристичній галузі, поліпшення інфраструктури, розвитку сервісу і розширення спектра послуг. Так, з 2014 року внутрішній турпотік збільшився, за різними оцінками, від 30 до 40 відсотків, що свідчить про ефективність роботи держорганів ».

Новости