Бізнес-план весільного агентства. Кейс простого створення

  1. Чому саме весільне агентство?
  2. З чого почати?
  3. Всі дороги - до бізнес-плану
  4. Бізнес-план відкриття весільного агентства
  5. Шаблон як приклад бізнес-плану
  6. Дивіться відео 10 помилок при відкритті весільного агентства
  7. Трохи корисної інформації та коротка презентація бізнес-плану весільного агентства:
  8. Цільова аудиторія бізнесу
  9. первинні вкладення

Увага! Безкоштовний бізнес-план, пропонований для скачування нижче, є зразковим. Бізнес-план, найкращим чином відповідає умовам вашого бізнесу, необхідно створювати за допомогою фахівців.

Про успішний бізнес - весільному агентстві - розповідає підприємець Анна Лісницький. Всього за два роки після старту одне невелике агентство розширилося до трьох представництв. Напевно це тільки початок великого шляху.

Чому саме весільне агентство?

Весілля - це те, що актуально завжди. Навіть у найважчий час людям хочеться свята. День народження можна не святкувати зовсім або випити кави з подружками, а весілля - це нехай навіть скромне, але практично завжди торжество.

Тому весільне агентство - це завжди гарна ідея. Головне - правильна організація бізнесу.

З чого почати?

У будь-якому бізнесі головне - це початок, старт. Початок - це ідея. Я починала з того, що визначилася для себе: моє весільне агентство повинно бути доступний широкій аудиторії.

Тобто там не повинно бути занадто дорогих виробів. Вони, звичайно, хороші і шикарні, але для того, щоб організувати весільну VIP-агентство, потрібен досвід і набагато більші вкладення.

У мене не було досвіду ведення власного бізнесу - я до сих пір була найманим працівником. Простудіювала літературу і прийшла до висновку: без хорошого бізнес-плану не обійтися.

Всі дороги - до бізнес-плану

Під час організації бізнесу у вигляді весільного агентства виникає досить багато питань:

1. Яким має бути приміщення?
2. Як проводити рекламну кампанію?
3. В яку суму виллється закупівля всього необхідного?
4. Що являє собою асортимент товарів і послуг весільного агентства.

Коли я почала аналізувати надані в Інтернет бізнес-плани, то дізналася досить багато нового для себе.

Наприклад, той факт, що у весільному агентстві найкраще надавати повний набір послуг і товарів до весілля: прокат суконь, покупка аксесуарів для молодят і гостей, послуги фотографа, оператора, музикантів, стилістів.

Це приваблює клієнтів: значно простіше звернутися в одне агентство, яке забезпечить повний набір необхідного, ніж залучати кілька агентств з різними умовами.

Бізнес-план відкриття весільного агентства

Можна, звичайно, і самостійно пробувати, але я переконалася в тому, що краще скористатися якісними послугами розробки бізнес-плану.

З того, що я скачала на безкоштовних ресурсах, корисного було чимало, але багато було і абсолютної нісенітниці, яка не те що не допоможе - ще й нашкодити.

Тобто на безкоштовних ресурсах можна почерпнути корисну інформацію, але цілісний і ефективний бізнес-план Ви навряд чи зможете просто завантажити.

Ще один важливий фактор: бізнес-план повинен бути актуальним. Ті, що викладені в Мережі, як правило, мають річну давність, а то і більше. Змінюється мода, змінюються умови, само собою - ціни.

Безкоштовні ідеї гарні для того, щоб взяти їх на озброєння - кожну окремо. Бізнес-план - це цілий комплекс заходів, які повинні бути ефективними.

Я переконалася в тому, що його краще замовити. А ось при замовленні можна використовувати ідеї, які вже почерпнули в готових планах.

Шаблон як приклад бізнес-плану

Дуже корисним буде шаблон бізнес-плану. Тут вже є таблиці з формулами. Підставивши актуальні дані, отримуєш "живі" цифри. Описову ж частина цілком можна зробити самостійно. Шаблон - це недорого, але досить ефективно, якщо вже оброблено чимало інформації.

Дивіться відео 10 помилок при відкритті весільного агентства

Дивіться відео 10 помилок при відкритті весільного агентства

Трохи корисної інформації та коротка презентація бізнес-плану весільного агентства:

резюме:

Весільне агентство - це завжди актуальний вид бізнесу. Однак, успішним він буде тільки в тому випадку, якщо правильно його організувати. Весілля актуальні в будь-який час, але перевага завжди віддається тим агентствам, робота яких налагоджена належним чином. Тому і бізнес-план повинен бути ретельно продуманий.

Цільова аудиторія бізнесу

Для початку, необхідно визначитися з цільовою аудиторією. "Молодята" - це неправильна відповідь на питання "як і головна цільова аудиторія?". Пройшли ті часи, коли весільні салони були однотипні, а молодята схожі один на одного.

Сьогодні кожне агентство бореться за свого клієнта, тому потрібно виділятися.

Для цього необхідно визначити основну цільову аудиторію.

Як правило, орієнтуються весільні агентства або на середнього споживача, або на сегмент дуже заможних людей.

Не рекомендується - хоча б на старті бізнесу - поєднувати продукцію середнього рівня ціни і дуже дорогу: занадто велику грошову напруга на початку бізнесу.

Конкуренція дуже висока, тому продукція повинна бути якісною.

Необхідно визначити основних постачальників та укласти з ними договори про співпрацю.

Бажано, щоб асортимент продукції включав в себе не тільки певну продукцію для весілля, але весь перелік весільних аксесуарів для нареченого, нареченої і гостей.

Так буде набагато простіше: молодята над усіма речами зможуть купити в одному магазині. Це зручно ще й тому, що молодята можуть не звертатися до конкурентів.

Це зручно ще й тому, що молодята можуть не звертатися до конкурентів

Таблиця потенціалу створення шлюбних агентств в Росії

первинні вкладення

Для початку, необхідно визначитися з приміщенням: буде воно власним або орендованим, в якій частині міста буде перебувати і як буде його оформлення.

Оформлення має бути обов'язково святковим і барвистим - тільки так можна привернути до себе клієнтів весільного агентства.

Далі налагоджується робота з постачальниками. Бажано, щоб їх було не менше трьох, інакше продукція може бути одноманітною або недостатньою.

Також необхідно залучити майстрів, які будуть виготовляти аксесуари ручної роботи (це привабливо і оригінально), а також "підганяти" вироби під параметри нареченого і нареченої - у весільних агентствах це необхідно. На старті бізнесу таких майстрів потрібно не менше трьох.

Дуже бажано мати перелік каталогів, де молодята можуть замовити те, чого немає на вітрині. Постачальники зазвичай надають подібні каталоги.

Також необхідні:

  • манекени для оформлення вітрини;
  • офісне приладдя для оформлення кабінету керівника агентства;
  • примірочні (не менше трьох);
  • аксесуари для примірки;
  • дзеркала;
  • вітрини та витратні матеріали.

Далі йдуть витрати на рекламу та розкрутку бізнесу. Бажано створити свій сайт в Інтернет і розкручувати його паралельно з основною рекламною кампанією агентства.

Афіші та рекламна продукція повинні бути якомога більш яскравими і привабливими, з достатком білого кольору - саме він додає особливого шарму майбутнього торжества.

Як правило, на покриття першочергових витрат потрібно близько $ 15 - 22 тис. Окупаються ж подібні витрати протягом півтора - двох років при вдалому веденні бізнесу.

Завантажити безкоштовний і приблизний бізнес-план:

Чому саме весільне агентство?
З чого почати?
Чому саме весільне агентство?
З чого почати?
1. Яким має бути приміщення?
2. Як проводити рекламну кампанію?
3. В яку суму виллється закупівля всього необхідного?
Молодята" - це неправильна відповідь на питання "як і головна цільова аудиторія?

Новости