Бізнес-план станції технічного обслуговування. кейс

  1. Купуємо готовий бізнес-план сто у вигляді шаблону і допрацювавши економимо
  2. Приклад бізнес-плану сто шаблонного типу допоміг мені зрозуміти загальні витрати на бізнес
  3. Дивіться відео Автосервіс з нуля - реалізація бізнес плану автосервісу
  4. Трохи корисної інформації та коротка презентація бізнес-плану СТО:
  5. приміщення
  6. устаткування
  7. персонал
  8. витрати
  9. прибуток

Увага! Безкоштовний бізнес-план, пропонований для скачування нижче, є зразковим. Бізнес-план, найкращим чином відповідає умовам вашого бізнесу, необхідно створювати за допомогою фахівців.

Ділиться досвідом успішний підприємець Сенцов А.А. - власник великої станції технічного обслуговування автомобілів з більш ніж 5 річним стажем на ринку праці. Автосервіс Олександра Сенцова розташований на червоній лінії великого проспекту, включає в себе СТО, сервіс і авто мийку загальною площею 800 метрів квадратних. Являє отдельностоящєє двоповерхова будівля, має зручні під'їзні шляхи з паркуванням більш ніж на 20 місць. Прибуток щомісяця складає 500 тис.руб. За довгі роки роботи Олександр отримав хорошу клієнтську базу, створив зручне розташування і всі умови для повного задоволення клієнтів.

Купуємо готовий бізнес-план сто у вигляді шаблону і допрацювавши економимо

- Сьогодні в інтернеті можна знайти майже все! Не є винятком і велика різноманітність бізнес-планів, у вільному доступі, які можна скачати, не заплативши ні копійки.

Зрозуміло, що такий план послужить всього лише прикладом, але на його підставі можна легко створити свій універсальний бізнес-план і заощадити гарну суму грошей.

Логічно, що починаючи свою справу не потрібно пускатися в крайності і витрачати великі суми на покупку бізнес-плану в консалтинговій компанії.

- Пане Олександре, чому Ви вирішили відкрити саме бізнес в сфері обслуговування автомобілів?
- Я з самого дитинства дуже люблю різну техніку, розбирати її до найменших деталей, подовгу сиджу в гаражі, займаюся улюбленою машинкою. Так само володію і мотоциклом. Ніколи не думав навіть займатися чимось іншим.

Тим більше сьогодні досить мало хороших СТО, а мої знайомі і друзі завжди зверталися з проханням допомогти полагодити їх авто тільки до мене.

Я з радістю брався за роботу, адже головне це заняття улюбленою справою. Пам'ятайте, що за ремонтом високого класу клієнт може приїхати в Ваш сервіс навіть з іншого міста.

- Розкажіть з чого Ви починали? І скільки заплатили за розробку індивідуального бізнес-плану?
Починав я з того, що скачав безкоштовний бізнес-план в інтернеті, потім попрацювавши над ним, зрозумів - що він абсолютно мені не підходить. І є застарілим.

Але я знайшов вихід, який не вдарив по кишені і дозволив мені залишити при собі велику суму грошей. Я з радістю поділюся з вами своєю ідеєю.

Приклад бізнес-плану сто шаблонного типу допоміг мені зрозуміти загальні витрати на бізнес

Я довго ходив по сайтам і знайшов дешевий робочий шаблон бізнес-плану за все за 550 руб. Далі сходив до знайомого економісту і переробив його під свої умови і дані, які зібрав самостійно.

За роботу заплатив 6 тис. Руб. заощадивши на роботі консалтингових агентств небагато-немало - близько 50 тис.руб.

- Що Ви можете порекомендувати початківцям у Вашій сфері бізнесу?
- Прорахувати і продумати все до найменших деталей, не розкидатися статутним капіталом, з першого дня починати економити! Однак, не можна економити на обладнанні - це може підвести вас і наразити на небезпеку клієнтів і співробітників.

- Що отримує клієнт, купуючи недорогу модель бізнес-плану у вигляді шаблону?
Фахівці пропонують Вам робочу шаблонну заготовку готового проекту за невеликі гроші, а так само Арантир повернення коштів - якщо план, який Ви придбали - Вам не сподобається або не підійшов, дбаючи про кожного клієнта.

Так само за окрему плату вони адаптують придбаний вами бізнес-план під ваші показники. Економія ваших грошей і вашого часу!

Дивіться відео Автосервіс з нуля - реалізація бізнес плану автосервісу

Дивіться відео Автосервіс з нуля - реалізація бізнес плану автосервісу

Трохи корисної інформації та коротка презентація бізнес-плану СТО:

Заняття будь-яким бізнесом вимагає ретельної підготовки. На допомогу Вам завжди стане в нагоді розроблений бізнес-план. Автомобіль є практично у кожного середньостатистичного жителя країни.

З цього актуальність відкриття СТО досить висока. Попит на послуги величезний, а окупність порівняно швидка. Всього кілька років. Прибуток досягає 40% і вище.

приміщення

Головна умова - відповідність вимоги санітарної служби, не менше 50 метрів має становити відстань до житлових будинків, а так само до водних об'єктів.

Важливо вибрати зручне розташування, щоб заманити набагато більше клієнтів. За дослідженнями і спостереженнями хорошим місцем для розташування СТО є спальні житлові райони, недалеко від заправок і автомобільних трас.

Своїх конкурентів так само необхідно знати в "обличчя". Якщо в обраному районі вже відкриті великі автомобільні сервіси, то конкуренції не уникнути. Доведеться вести складну боротьбу за кожного клієнта.

Кращою площею приміщення вважається площа розміром до 900 метрів квадратних.

Незалежно від того, придбаєте Чи Ви готове приміщення або будуєте його самостійно, необхідно брати до уваги зручність під'їзних шляхів та парковки.

Незалежно від того, придбаєте Чи Ви готове приміщення або будуєте його самостійно, необхідно брати до уваги зручність під'їзних шляхів та парковки

Таблиця потенціалу споживачів послуг СТО в Росії

устаткування

Для приймання та видачі автомобілів необхідно придбати - підйомник електромеханічний, вартістю - 270 тис. Руб., Підйомник четирехстоічний - 800 тис. Руб., Двостійковий - 270 тис. Руб., Гідравлічний кран - 20 тис. Руб., Маслораздатчік - 20 тис. руб. та інше обладнання, призначене для ремонту.

Для шиномонтажу потрібно своє обладнання, так само як і для ремонту електроніки, кузова, діагностики, забарвлення автомобільних засобів.

Багато починаючі підприємці, бажаючи вигідно купити устаткування і зберегти хорошу суму грошей набувають його у китайського виробника. Не варто цього робити і піддавати величезному ризику свій бізнес, а так само підвести клієнта.

У більшості випадків продаються підробки, або постійно потребують ремонту прилади. Найбільш вигідно придбати обладнання хорошої якості у європейських постачальників.

Таблиця приросту учасників ринку в Росії

персонал

Важливим є найняти на роботу висококласних фахівців з величезним досвідом ремонту автомобільних засобів.

Перед прийомом нового фахівця обов'язково проведіть пробне тестування.

Для нашого СТО потрібно найняти - слюсарів по ремонту, електрика, маляра, зварювальника, автомеханіка, кузовщика, шиномонтажника, охоронця, диспетчера, бухгалтера.

витрати

Проект будівлі обійдеться в 330 - 250 тис. Руб. До цієї суми потрібно додати оплату оренди землі - близько 150 тис. Руб. на рік. Придбання обладнання складе - 5 000 000 руб. Заробітна плата - 60 тис. Руб. Важливим є витрати на рекламу абсолютно нового закладу. Вартість реклами в большом городе складе близько 100 тис. Руб.

прибуток

Терміни окупності нашого СТО можуть бути абсолютно різними. Це залежить від розмірів бізнесу, вдалого місця розташування. У більшості випадків СТО окуповується до 5 років. Але можливо і за один рік, при правильному веденні виробництва.

Нормальна прибуток в цій галузі - 30%, а річний оборот - до 10 млн. Руб.

Завантажити безкоштовний і приблизний бізнес-план:

Пане Олександре, чому Ви вирішили відкрити саме бізнес в сфері обслуговування автомобілів?
Розкажіть з чого Ви починали?
І скільки заплатили за розробку індивідуального бізнес-плану?
Що Ви можете порекомендувати початківцям у Вашій сфері бізнесу?
Що отримує клієнт, купуючи недорогу модель бізнес-плану у вигляді шаблону?

Новости