Бізнес-імміграція до Іспанії: суцільні переваги

  1. Чому Іспанія?
  2. Як іммігрувати до Іспанії з метою ведення бізнесу?
  3. Вчитися ніколи не пізно!

& nbsp

Останнім часом ведеться багато розмов про ВНЖ в Іспанії для покупців нерухомості. Однак не втрачають актуальності і інші способи стати резидентом сонячного королівства, зокрема бізнес-імміграція. В умовах високого безробіття іспанці неохоче приймають у себе тих іноземців, які хочуть зайняти робочі місця, проте вкрай позитивно сприймають будь-які ініціативи в області підприємництва.

Чому Іспанія?

Недавній фінансова криза дуже підкосив іспанську економіку і зробив її непривабливою для інвестицій. Однак цієї осені всі аналітики відзначили, що ситуація в країні стабілізувалася і з'явилися ознаки підйому. У найближчі два роки очікується істотне зростання ВВП, подорожчання нерухомості і підвищення платоспроможності населення. А значить, настав дуже вдалий період для бізнес-імміграції в Іспанію. При досить скромних вкладеннях можна розраховувати на відчутний приріст активів в майбутньому.

Крім того, влада країни як і раніше дуже вітають відкриття компаній, що створюють нові робочі місця і забезпечують податкові надходження в бюджет. Іноземні підприємці можуть розраховувати на всебічну підтримку держави. У цій області регулярно приймаються все нові і нові ініціативи. Так, єврокомісар з антимонопольної політики Нілі Крес недавно заявила, що умови кредитування малого і середнього бізнесу в Іспанії є досить складними. Єврокомісія і Європейський центробанк вже підготували ряд пропозицій, що дозволяють вирішити цю проблему. Остаточний вердикт з цього питання має бути винесено на наступному тижні.

Як іммігрувати до Іспанії з метою ведення бізнесу?

Щоб відкрити нову фірму на території Іспанії, необхідно зробити наступне:

  • знайти джерела фінансування;
  • затвердити бізнес-план і назва фірми в іспанській Торговій палаті;
  • зібрати документи на батьківщині, отримавши при необхідності супутні консультації фахівців;
  • скласти і підписати установчі документи;
  • придбати або орендувати приміщення, закупити меблі і оргтехніку;
  • пройти реєстрацію в міському регістрі, податкової інспекції та Міністерстві праці, отримати необхідні ліцензії;
  • найняти співробітників, почати рекламну кампанію і приступити до роботи.

Після проходження всіх названих етапів можна буде спробувати отримати ВНЖ для ведення підприємницької діяльності. Але схвалення відповідних органів буде отримано лише при наявності очевидної вигоди для іспанської економіки. Для цього компанія повинна успішно функціонувати і, зрозуміло, платити податки.

Якщо все це здається вам занадто складним, можна вирішити питання про те, як іммігрувати до Іспанії в якості підприємця, іншим шляхом: купити готовий бізнес або зареєструвати ВП.

Вчитися ніколи не пізно!

Нарешті, якщо у вас є бажання зайнятися бізнесом в Іспанії, але не вистачає відповідних знань, їх можна отримати безпосередньо в королівстві. Іспанські бізнес-школи входять в список кращих на планеті. Так, за версією видання «Financial Times» відразу три навчальні заклади країни потрапили до світового топ-20. Четвертий рядок в ньому займає школа IESE (Мадрид), сходинкою нижче виявилася Барселонська ESADE, а на чотирнадцятому місці - столичний Instituto de Empresa (IE). В цілому Іспанія займає четверте місце в рейтингу держав, що пропонують навчання в бізнес-школах, поступаючись Швейцарії, Великобританії та Бельгії.

Більш того - з недавніх пір і в школах королівства введено навчання основам підприємницької діяльності. Так що якщо ви всерйоз задумалися про імміграції до Іспанії , Додатковим аргументом «за» може стати можливість дати вашим дітям прекрасну освіту, яке вони з успіхом зможуть застосувати на практиці.

Чому Іспанія?
Як іммігрувати до Іспанії з метою ведення бізнесу?
Чому Іспанія?
Як іммігрувати до Іспанії з метою ведення бізнесу?

Новости