Бізнес-план ЄДІ

  1. Фінансова модель курсів з підготовки до ЗНО
  2. Звучить надто добре, щоб бути правдою?
  3. Що треба мати на увазі:
  4. Вартість комплекту - 14900 руб.
  5. Бізнес-план курсів з підготовки до ЗНО
  6. Вартість бізнес-плану - 34900 руб.
  7. Коментар Юрія Співака

Ринок додаткової освіти для старшокласників в Росії становить понад 16 млрд рублів на рік і продовжує рости

Ринок додаткової освіти для старшокласників в Росії становить понад 16 млрд рублів на рік і продовжує рости. Крім того, відбувається перерозподіл всередині ринку: все більше батьків віддає перевагу професійним курсам для своїх дітей, ніж індивідуальним репетиторів. Важливу роль тут відіграє ціна: групові заняття на курсах з підготовки до ЄДІ, як правило, дешевше, ніж індивідуальні заняття з репетитором. А при належній організації процесу на курсах результат не гірше або краще, ніж при заняттях зі «середнім» репетитором.

Якщо ви думаєте про те, щоб відкрити свої курси з підготовки до ЗНО, вас, можливо, зацікавлять бізнес-план і фінансова модель, розроблені Юрієм Співаком, засновником школи «Хочу знати» , Яка спеціалізується на підготовці старшокласників до ЄДІ і ДПА.

Курси «Хочу знати» почали свою роботу в 2011 році і зараз є одним з лідерів цього напрямку в Москві. У школі працює 50 викладачів і 20 співробітників в постійній команді, за рік проходять навчання 800 учнів. Виручка компанії - 30 млн рублів на рік.

Фінансова модель курсів з підготовки до ЗНО

Грунтуючись на своєму досвіді, Юрій Співак підготував фінансову модель цього бізнесу, за допомогою якої ви зможете чітко собі уявити структуру доходів і витрат курсів ЄДІ. Фінмодель дозволить розрахувати, яких інвестицій потребує організація і розкрутка курсів, і на який рівень прибутку можна розраховувати.

Пропонована фінансова модель оформлена у вигляді таблиці Excel, що складається з 8 аркушів: «Витрати на маркетинг і продажі», «Витрати на відкриття», два листа зі звітами в різних формах про фінансові результати та рух грошових коштів протягом року, і ще п'ять листів , де представлена ​​структура доходів і витрат окремо по кожному виду послуг освітнього центру - індивідуальні заняття, заняття в звичайних групах або міні-групах, інтенсивні програми.

Всі листи в файлі пов'язані формулами таким чином, що при зміні значень в осередках з вихідними даними автоматично оновлюються і перераховуються залежать від цих вихідних даних показники.

За замовчуванням в фінансову модель «забиті» вихідні дані для відкриття курсів ЄДІ в Москві, в приміщенні з трьома навчальними кабінетами і однієї адміністративної кімнатою.

При таких вихідних даних проект передбачає інвестиції в розмірі 1.5 млн рублів і прибуток 3 млн рублів в перший же рік роботи.

Звучить надто добре, щоб бути правдою?

У мене теж виникло таке питання. Але схоже на те, що курси ЄДІ - насправді дуже привабливий бізнес. Я уважно ознайомилася з фінансовою моделлю, запропонованої Юрієм, і вона дуже детально опрацьована. Враховано сезонність попиту, неминучий відтік учнів протягом року, інші різні чинники і витрати. Це абсолютно точно не таблиця, зроблена «на коліні», а ретельно продумана і опрацьована модель.

Зрозуміло, що фінансові результати в кінцевому підсумку залежать від того, наскільки професійним буде втілення цього проекту: чи вдасться знайти необхідних викладачів і належним чином організувати їх роботу, адекватно організувати продажу і маркетинг.

В фінансову модель закладено бюджет на зарплату методиста, керівника відділу маркетингу зі спеціалізацією «інтернет-маркетинг», програміста, веб-дизайнера, керівника відділу продажів, а в текстовому бізнес-плані наведено опис вакансій для цих працівників з докладним переліком вимог, зазначенням графіка роботи і рівня зарплати.

Підставляючи ціни, розміри зарплат і орендних ставок, актуальних для вашого району і вашого міста, ви можете адаптувати цю модель під ваші реалії і порахувати, яких вкладень зажадає цей бізнес і на який прибуток можна розраховувати.

Крім таблиці з розрахунками, Юрій також підготував сверхподробний відеокоментар, в якому він пояснює, як працювати з фінансовою моделлю, логіку всіх вироблених в таблиці розрахунків.

Щоб краще уявити, про що йде мова, подивіться початок цього відео. Загальна його тривалість - 58 хвилин.

Що треба мати на увазі:

  • Дана модель заснована на досвіді Юрія з розвитку цього бізнесу в Москві і може бути застосована в першу чергу в містах з населенням понад 300 тисяч жителів. Якщо ваше місто менше, потрібно буде зрушити лінійку продуктів в сторону індивідуальних занять та міні-груп.
  • Модель може підійти для часткового використання в дитячому центрі, якщо у вас є порожні вечірньої пори кабінети або площі, які ви хочете використовувати більш ефективно.
  • Пропонована таблиця в Excel досить складна, з великою кількістю формул. При цьому для адекватного фінансового планування проекту по відкриттю курсів ЄДІ, слідуючи цій моделі, необхідно в ній досить докладно розібратися. Якщо математика і системний аналіз - не ваші сильні сторони, то треба бути готовим до того, що доведеться кілька разів переглянути супровідний відео і довго і вдумливо вникати в деталі.

Якщо ви думаєте про те, чи не відкрити вам курси ЄДІ і хочете дізнатися, які інвестиції для цього будуть потрібні і яким чином цей бізнес буде заробляти гроші, ми вам пропонуємо придбати «Фінансову модель курсів з підготовки до ЗНО».

В цей пакет входить:

  • Фінансова модель - таблиця Excel на 8 аркушах
  • Відеокоментар до фінансової моделі тривалістю 58 хвилин.

(Зверніть увагу, що відео буде доступне тільки для перегляду онлайн, його можна буде завантажити на комп'ютер або дивитися без доступу в Інтернет.)

Вартість комплекту - 14900 руб.

Оформити замовлення

Якщо ж ви вже вирішили, що вам цікавий бізнес курсів ЄДІ, і хочете глибше зануритися в цю тему і дізнатися більше про те, як відкрити свою справу в цій області, ми вам пропонуємо «Бізнес-план курсів з підготовки до ЗНО».

Бізнес-план курсів з підготовки до ЗНО

Фінансова модель, про яку йшла мова вище, - це по суті розрахункова частина бізнес-плану. Крім цієї розрахункової частини, Юрій ще підготував текстову, описову частину. Причому на відміну від більшості інших бізнес-планів, які я бачила, в даному випадку це не просто «риба» або загальні слова заради форми, з невеликою кількістю сенсу, а реально всеосяжне опис того, як цей бізнес влаштований і що необхідно, щоб його побудувати у себе. Звичайно, формат бізнес-плану не припускає вичерпної покрокової інструкції, як це буває в хорошій франшизі. Мета цього бізнес-плану - перерахувати все, що треба зробити, щоб цей бізнес був успішним, а не буквально у всіх деталях як саме це треба робити.

Бізнес-план Юрія Співака - це документ на 50 сторінках. Перша його частина присвячена продукту - як створити таку послугу в сфері підготовки до ЄДІ, яка потрібна клієнтам. Детально розбирається цільова аудиторія, її види та особливості, і відповідно структура послуг. Юрій ділиться досвідом про те, хто і за якими критеріями вибирає курси, які предмети з 14 можливих частіше або рідше обирають учні і що їм треба запропонувати, якого рівня підготовки приходять школярі і як їх ділити на групи, продукти яких цінових категорій повинна запропонувати школа, щоб заробити максимум. Описується, якою має бути концепція навчання для довгострокового успіху і як змінюється попит протягом навчального року.

Число учнів 11 класу, що займаються на приватних курсах ЄДІ в РФ, тис. Чол.

Друга частина - це по суті докладний опис того, як цю послугу продати. Тут показаний процес залучення споживачів, канали продажів і просування. Описано завдання маркетингу, зокрема, інтернет-маркетингу з коротким циклом і прямими продажами, контент-маркетингу, маркетингу на місцевості. Розраховується бюджет маркетингових заходів. Показаний план і процес продажів, починаючи з розробки різних пакетів послуг і їх вартості і закінчуючи повторними продажами.

Якщо вам треба переконати партнерів і інвесторів у перспективах ринку, вам знадобляться статистичні дані про обсяг і структуру ринку, зібрані з відкритих і платних джерел і представлені в цьому розділі. Аналізується конкурентне середовище за такими параметрами, як відповідність навчальної програми вимогам ЄДІ, рівень викладання, спосіб подачі матеріалу, ціна, розбивка за рівнем знань, зручність розкладу, територіальне зручність. Розбирається унікальна торгова пропозиція (УТП).

Третя частина - це так званий виробничий план. Розбираються такі теми, як етапи створення самих курсів ЄДІ, оснащення, бізнес-процеси функціонують курсів, адміністрування, прийом нових учнів і робота з поточними учнями, адміністративно-господарське забезпечення, відбір викладачів, кадровий резерв, методична робота з викладачами, оплата і система мотивації , штатний розклад, оформлення та навчання персоналу.

Четверта частина - це фінансовий план. По суті, це текстове виклад розрахунків, отриманих за допомогою фінансової моделі, про яку говорилося вище.

Прикінцеві частини присвячені оцінці ефективності проекту, ризиків і заходів по їх мінімізації.

Можу підсумувати, що цей бізнес-план - добротно зроблений документ з великою кількістю систематизованої інформації про те, як повинна бути влаштована хороша компанія, що надає послуги з підготовки до ЄДІ.

Якщо ви серйозно думаєте про цей бізнес і при цьому не маєте досвіду в цій галузі, я думаю, ви не пошкодуєте, якщо придбаєте цей документ. Це можна зробити окремо або на додаток до фінансової моделі, про яку йшла мова вище.

Вартість бізнес-плану - 34900 руб.

Оформити замовлення

(Зверніть увагу: Бізнес-план надається в форматі PDF, без можливості редагування. Для боротьби c несанкціонованим розповсюдженням наших матеріалів ми проштамповувати їх - на кожній сторінці документа буде надруковано назву організації або ім'я людини, яка придбала цей матеріал, його адреса, а також номер ліцензії.)

Коментар Юрія Співака

Я вважаю, що курси ЄДІ - це перспективний бізнес. На жаль, в цілому по країні школи дають дуже низький рівень знань. З деяких предметів, наприклад, з математики, ситуація просто катастрофічна і стає тільки гірше.

Але справа не тільки в цьому. Ми вивчали ринки США, Європи, Японії, де зі шкільною освітою все йде непогано. Але і там ми побачили величезний працює цивілізований ринок додаткового шкільної освіти, у людей є потреба в розвитку.

Мені подобається, що курси ЄДІ - це гнучка і по суті досить проста бізнес-модель з невеликими фіксованими витратами. І це бізнес, який приносить користь суспільству. Для мене щастя - впливати на життя хлопців в дуже важливий період їхнього життя, така думка підтримувала мене у важкі моменти розвитку мого бізнесу.

Для оформлення замовлення виберіть варіант:

Звучить надто добре, щоб бути правдою?

Новости