Бізнес в сфері виробництва газобетону: інвестиції в ринок, що розвивається

  1. Ринок газобетону України 2013
  2. Виробництво сировини для газобетону в Україні
  3. Продати або купити готовий бізнес в Україні?
  4. Ще цікаві статті:

22.11.2013

Виробництво газобетону в Україні збільшується стрімкими темпами. З 2009 року ринок газобетону збільшився триразово з 700-800 тис. Куб. м. до 2,4 млн. куб.м. При такій динаміці зростання, газобетон вже в недалекому майбутньому може обігнати за обсягами виробництва цегла і отримати звання основного будівельного матеріалу країни.

Ринок газобетону України 2013

Оборот ринку будівельних матеріалів знаходитися в прямій залежності від стану будівельної галузі. І хоча в 2009 році будівельна галузь України, м'яко кажучи, була далеко не в кращому становищі, але після різкого спаду демонструє регресивну динаміку і відновлює втрачені позиції.

Незважаючи на всі побоювання, зниження обсягів виробництва газобетону в 2008-2009 р.р. виявилося короткостроковим явищем. Відповідно до думки провідних операторів ринку попит на газобетон в перспективі буде тільки збільшуватися і вже до кінця нинішнього року може досягти 3 млн. Кубометрів. Саме тому діючий бізнес в сфері виробництва газобетону виглядає вельми привабливо.

Окремо варто сказати про виробництво газобетону на душу населення. Для того щоб наздогнати за цим показником сусідню Білорусію необхідно збільшити виробництво мінімум до 14млн. кубометрів на рік. Тобто, ринок буде рости і це зростання має скласти близько 600%. А це говорить про те, що дана сфера має величезний потенціал і інвестиційною привабливістю.

Таким чином, ми бачимо, що прогнози щодо позитивної динаміки подальшого зростання ринку газобетону небезпідставні. У посткризовий період виробництво газобетону виявилося в більш вигідному положенні в порівнянні зі своїми головними конкурентами, яким довелося або істотно скоротити обсяги виробництва, або і зовсім повністю згорнути діяльність. Це сталося через більш вигідної ціни газобетону в порівнянні з альтернативами, а також істотних переваг газобетону як будівельного матеріалу.

На сучасному будівельному ринку газобетон є одним з провідних будівельних матеріалів, так як поєднує конструкційні та утеплювальні властивості. У ньому не міститься небезпечних хімічних сполук, що робить його нешкідливим для здоров'я людини. У деяких країнах Західної Європи блоки з газобетону часто називають биоблоками. Адже в сировину для виготовлення газобетону входять тільки екологічно чисті компоненти.

Після невеликого ліричного відступу повернемося до реалій українського ринку, де на тлі скорочення попиту на будівельні матеріали, виробництво і попит на газобетон продовжують стрімко рости. Багато в чому завдяки його застосуванню в заміському приватному будівництві.

В даному аспекті особливої перспективою володіє не тільки бізнес з виробництва газобетону в Україні, але також готовий бізнес по виробництву і реалізації сировини для виготовлення цього будівельного матеріалу. І це питання слід висвітлити окремо.

Виробництво сировини для газобетону в Україні

На сьогоднішній день тема енергозбереження набула глобального масштабу і стала досить актуальною, як для держави в цілому, так і для кожного громадянина зокрема. Світова практика показує, що одним з ефективних варіантів вирішення цього завдання є масштабне використання в будівництві газобетонних блоків. У перспективі стрімкого зростання ринку інвестиційну привабливість набуває бізнес з виробництва сировинних компонентів газобетону.

Зі збільшенням обсягів виробництва зростає попит також і на сировину, серед якого мелкодісперсная вапно для виробництва газобетону, яка є затребуваним компонентом.


Інвестиційна пропозиція. Проект виробництва сировини для газобетону - дрібнодисперсного вапна


Унікальною можливістю для перспективного інвестування в стрімко розвивається ринок служить швидко окупається інвестиційний проект виробництва дрібнодисперсного вапна - дефіцитної сировини для пористого бетону. Метою інвестування є модернізація виробництва і збільшення прибутковості підприємства за рахунок автоматизації технологічного процесу і заміни виду палива.

Ініціатор проекту має всі необхідні складовими для реалізації виробництва: бізнес-план, технологічна лінія, енергопостачання, складські приміщення, залізнична гілка, що розширюється ринок збуту.

Попит на продукцію та перспективи виглядають вельми сприятливо. Основним споживачем є Завод будматеріалів № 1, який розташований на відстані 1км від підприємства. Два інших постійних покупця перебувають в Вознесенську та Дніпропетровську.

Продати або купити готовий бізнес в Україні?

Дзвоніть за телефонами (044) 50-12-593 або (095) 774-78-81


портал БізРейтінг

Ще цікаві статті:

Який бізнес найважче продати?

Чому велика частина бізнесу так ніколи і не буде продана?

Чи можна продати бізнес в невеликому місті?

Продати або купити готовий бізнес в Україні?
Чому велика частина бізнесу так ніколи і не буде продана?
Чи можна продати бізнес в невеликому місті?

Новости