Бізнес очікує дефолту підприємств в разі вилучення надприбутків

Фото: Юлія Риженкова / "Солідарність"

Рішення про вилучення надприбутків у великих російських компаній гірничо-металургійного та хімічного комплексу призведе до дефолту частини компаній, а також неможливості виконання травневого указу президента РФ в частині проривного розвитку галузей і нарощування експорту несировинних товарів. відповідне повідомлення опублікував Російський союз промисловців і підприємців (РСПП) 17 серпня.

«Компанії зіткнуться із загальною кризою кредитоспроможності і платоспроможності. Реалізація ініціативи призведе до дефолту низки компаній. Все це негативно вплине на конкурентоспроможність і лідируючі позиції російських підприємств на світовому ринку, що супроводжується негативним мультиплікативний ефект на суміжні галузі, що, в кінцевому підсумку, призведе до скорочення податкової бази і зниження темпів зростання ВВП », - йдеться в повідомленні.

На думку членів Комітету РСПП по податковій політиці, пропонована ініціатива відрізняється вибірковістю, недостатньою опрацюванням і слабкою аргументацією, порушує основні принципи податкової системи, а також підприємницької діяльності. Крім того, дана ініціатива позбавить компанії стимулів до підвищення ефективності і продуктивності підприємств.

«Солідарність» повідомляла про те, що помічник президента РФ Андрій Бєлоусов запропонував Володимиру Путіну вилучити 513,7 мільярда рублів у підприємств як надприбутків за 2017 рік на виконання травневих указів. У додатку до листа представлений список з 14 металургійних, гірничодобувних і хімічних компаній, включаючи Evraz, ММК, НЛМК.

Новости