Бізнес-ідея №1051. Вирощування грибів рейши

Вирощування грибів в домашніх умовах - одне з найперспективніших напрямів бізнесу Вирощування грибів в домашніх умовах - одне з найперспективніших напрямів бізнесу. Гриби - дуже цінний і популярний продукт харчування. Вони завжди користуються підвищеним попитом. Не вірите? Тоді спробуйте прямо зараз зайти в будь-який супермаркет і знайти там овочевий відділ. Після цього поспостерігайте за лотками, де продаються свіжі гриби. Швидше за все, близько них буде безліч людей, охочих набрати пакетик свіжих грибочків. І нічого дивного в цьому немає.

Гриби використовуються в самих різних блюдах - від супів і салатів, до запіканок, піц і пирогів. Це взагалі дивовижний продукт. Гриби - неймовірно поживні. Страви з них виходять смачними і дуже ситними. При цьому це практично дієтичний продукт, який можна їсти абсолютно без шкоди для власного здоров'я (мова, звичайно ж, йде про їстівних грибах) і фігури. Загалом, грибна продукція завжди була, є і буде популярна серед покупців. А значить, бізнес на вирощуванні тих чи інших сортів грибів завжди залишатиметься перспективним і прибутковим.

Цікавий факт. Не всі сорти грибів цінуються тільки за смакові якості. Так, найбільш часто підприємці займаються вирощуванням масових грибів, таких як печериці і гливи . Причина проста. Ці сорти грибів є неймовірно затребуваними на ринку. Це раз. І їх досить просто вирощувати навіть в домашніх умовах. Це два. Крім того, бізнес на вирощуванні печериць або гливи не вимагає якихось величезних капіталовкладень. Це що стосується «кулінарних» видів грибів.

Але герой нашої сьогоднішньої розповіді, хоч і відноситься все до того ж грибного сімейства, але має дещо іншими корисними якостями. Йтиметься про бізнес-ідеї вирощування грибів рейши. Про те, що це таке, як це вирощувати, і чому це актуально, читайте нижче.

Вирощування грибів рейши як перспективний бізнес з мінімальними вкладеннями

У різних куточках нашої Планети цей гриб називають по-різному. В Японії він має назву рейши (що перекладається, як «гриб духовної сили»). У Китаї його називають лін-чжи (що означає «гриб безсмертя»). У нас його назва менш барвисте - трутовик лакований. Але не варто його боятися. Так його називають через те, що він росте на пнях загиблих або тих, хто гине дерев. Не більше того.

[Direct]

Ліки, в основі яких гриб рейши, застосовуються для профілактики і лікування найрізноманітніших захворювань. Вони покращують кровообіг, зміцнюють кровоносну систему, запобігають багатьом хворобам серця. Гриби рейші здатні сприятливо впливати на дихальну і нервову систему. За часів Стародавнього Китаю цей гриб настільки цінувався, що людина, що знайшла в лісі хоча б один такий гриб, міг забезпечити собі безбідне існування. Для цього потрібно було просто віднести гриб до палацу Імператора.

Та й сьогодні вартість на гриби рейши досить висока. Кілограм цього продукту коштує близько 300 доларів. Це ще один аргумент на користь бізнесу на вирощуванні грибів рейши . До речі технології вирощування цих грибів у домашніх умовах з'явилися тільки в кінці дев'ятнадцятого століття. До того часу їх (трутовики) збирали виключно в природних умовах.

Як вирощувати гриби рейши в домашніх умовах?

В диких умовах ці гриби ростуть на тих, хто гине деревах або пнях вже віджили своє рослин. Так що, у вас є варіант зайнятися бізнесом на зборі трутовиків і подальшої їх продажу. На території нашої країни найбільш часто вони зустрічаються в Краснодарському і Ставропольському краї і на Північному Кавказі.

Для штучного вирощування грибів рейши знадобиться ділянку або приміщення. У другому випадку можливо безперервне (не сезон) отримання грибів. Якщо ви вирішите вирощувати на відкритій ділянці, то повинні пам'ятати, що ці гриби люблять тінь. Тому ідеальним варіантом стане ділянка саду з деревами.

І в приміщенні і на відкритому ділянці вам необхідно підтримувати потрібну вологість (гриби люблять воду). Тому можна застосовувати зволожувачі в приміщенні або автоматичні розбризкувачі на вулиці.

Останній штрих - деревні пні. Саме на них будуть зростати гриби рейши. Не варто використовувати пеньки хвойних порід дерев. Найбільш сприятливими для трутовиків є пні листяних дерев. На них вони найбільш швидко зростають і розвиваються.

Ось, власне і все, що необхідно для організації ділянки для вирощування грибів рейши. Залишається тільки придбати міцелій цих грибів у приватних фермерів або компаній і засіяти їм деревні пні. Якщо вирощування йде в приміщенні (тобто, урожай знімаєте безперервно), то з одного пенька можна отримати близько 4-6 кілограмів грибів. На вулиці - трохи менше. Один пеньок може служити вам близько п'яти років, після чого його варто замінити на новий.

Як бачите, при наявності великої ділянки і значної кількості пнів, можна розраховувати на досить пристойний прибуток. Єдина складність - знайти збут. Товар адже досить специфічний і дуже дорогий. Доведеться шукати вихід на великих клієнтів - компанії-виробники ліків. Якщо вам це вдасться, то гриби рейши принесуть вам і вашим близьким міцне здоров'я і матеріальну незалежність.



Не вірите?
Як вирощувати гриби рейши в домашніх умовах?

Новости