Болять соски при вагітності - сверблять, лущаться соски у вагітних

  1. Як «поводяться» соски при вагітності
  2. Болять соски при вагітності
  3. Чому темніють соски при вагітності
  4. Виділення із сосків при вагітності
  5. Важливо: чому соски під час вагітності не можна чіпати

Соски при вагітності є однією з найбільш чутливих зон, реагують на все гормональні зрушення, що відбуваються в організмі жінки в положенні. Можна сказати, що одним з перших симптомів (навіть часом до затримки) є саме зміна грудей. Якщо болять соски - це ознака вагітності з ймовірністю відсотків так сімдесят.

ознака вагітності

Як «поводяться» соски при вагітності

Як мінімум, соски при вагітності вже з перших днів дають про себе знати підвищеною чутливістю. Причому, не такий, яка зазвичай докучає під час ПМС, а такий, що не знаєш, куди подітися. Ліфчик не одягнеш, а чоловік, ще не розуміє, що тут відбувається, може і зовсім заслужити ляпас за спробу «погратися» за звичкою з улюбленими «Титечко». І дуже сильно образиться - за що? З цього приводу на Мамско форумах чимало історій написано, що тільки не відбувалося, як тільки не реагували соски при вагітності на ранніх термінах, згодом, звичайно, все трохи згладжувалося, шкіра звикала, а ось перші відчуття могли довести просто до нестями!

Щоб цього не відбувалося, відразу ж, як тільки тест заполосатілся, потрібно змінити ліфчик. Дрес-код - це, звичайно, прекрасно, але під кофту зазвичай ніхто не заглядає, тому модель бюстгальтера краще придбати таку, в якій немає шва посередині чашки, а внутрішня тканина не натирає. Хоча гінекологи якраз навпаки радять мало не рогожку в ліфчик засунути, щоб підготувати шкіру до майбутньої лактації . Це буде пізніше, на ранніх термінах краще подібні експерименти не проводити. Стимуляція сосків під час вагітності - взагалі річ зайва, її використовують для того, щоб пологи почати або плаценту «посумувати». Тому краще не варто, особливо, при матковій тонусі.

Болять соски при вагітності

Болять соски при вагітності? І якщо болять соски при вагітності - це нормальне явище? Болять. Соски під час вагітності можуть і хворіти, і набухати, і збільшуватися, і реагувати на кожну дрібницю, і навіть заважати спати. І, що найприкріше, коли вони змінюють свою форму і стають більш витягнутими і сексуальними, чоловіки від цього буквально «з розуму сходять» і намагаються при кожній слушній нагоді потеребити. Поясни їм, що цього не можна робити. В одне вухо влетить, з іншого вилетить. Вони ж такі красиві!

Чому темніють соски при вагітності

А чому темніють соски при вагітності? Колір сосків при вагітності буквально за лічені дні може змінитися, стати темніше. Це один з тих ознак, які дозволяють безпомилково визначити положення без жодних тестів. Втім, варто обмовитися - це далеко не повсюдне явище. Подібна пігментація взагалі для дам в положенні властива, відбувається не тільки потемніння сосків при вагітності, темніє і лінія на животі, і волосся можуть придбати трохи більш насичений відтінок, і на шкірі цятки з'являються. Після пологів все це, як відомо, проходить.

Виділення із сосків при вагітності

Виділення із сосків при вагітності можуть початися як буквально з перших днів затримки, так і у другому триместрі . Це молозиво, яке передує поява грудного молока, і виробляється воно завдяки все тому ж гормонального зміни в жіночому організмі.

Видавлювати його не можна! Молозиво покладається просто промокнути, а потім почати промивати груди двічі в день. Якщо підтікає дуже сильно, то можна використовувати звичайні вкладиші в ліфчик для годуючих. Якщо у вагітної лущаться соски, молозиво - взагалі перший спосіб вгамувати свербіж.

Важливо: чому соски під час вагітності не можна чіпати

Варто запам'ятати, соски під час вагітності мають пряме відношення до стану матки. Лікарі для стимуляції пологів просять потеребити саме груди, тому допускати під час інтимних стосунків стимуляції сосків при вагітності не можна, це може викликати і тонус, і скорочення матки, і навіть передчасні роди . Подібна практика може бути доброю лише в одному випадку: коли термін вагітності знаходиться за межами сороковий тижні , І потрібно якраз трохи підштовхнути процес виходу малюка на світ.

І дуже сильно образиться - за що?
І якщо болять соски при вагітності - це нормальне явище?

Новости