Борис Колесніков показав українським студентам кращу сільськогосподарську виставку в Італії

Тридцять студентів українських аграрних вузів, які стали переможцями освітнього проекту «Агро 2018», відвідали одну з кращих сільськогосподарських виставок в Європі - Fieragricola 2018

Тридцять студентів українських аграрних вузів, які стали переможцями освітнього проекту «Агро 2018», відвідали одну з кращих сільськогосподарських виставок в Європі - Fieragricola 2018. Проект проводився благодійним Фондом Бориса Колеснікова, який вже 10 років підтримує студентів технічних спеціальностей, ініціює молодіжні конкурси різних напрямків, заохочує переможців поїздками на престижні профільні форуми по всьому світу.

Під час відвідування Fieragricola 2018 юні аграрії з України ознайомилися з новими технологіями обробки землі, застосування добрив і кормів, догляду за худобою і птицею, зберігання врожаю та новітніми сільськогосподарськими машинами від John Deere, CNH, Claas, Kuhn, Krone, New Holland та інших. У виставці взяли участь близько 700 експонентів з 18 країн світу. Вона об'єднала машинобудування і механізацію, тваринництво і генетику, поновлювані джерела енергії, ветеринарію, лісове господарство, добрива та пестициди, виноградники і фруктові сади, а також послуги в агросфері.

Вона об'єднала машинобудування і механізацію, тваринництво і генетику, поновлювані джерела енергії, ветеринарію, лісове господарство, добрива та пестициди, виноградники і фруктові сади, а також послуги в агросфері

Традиційно до переможців проектів на форумах приєднується і президент благодійного фонду - Борис Колесніков. Виставка в Вероні не стала винятком. Разом з українськими студентами він відвідав тематичні павільйони, присвячені АГРОМЕХАНІКА, зоосістемам, Агросервіс, біоенергетики та захисту рослин. Президент фонду привітав українських студентів з перемогою в конкурсі «Агро 2018» , Подякував за активну участь, а також за оригінальні і перспективні бізнес-проекти і розробки, які вони презентували в фіналі проекту. Борис Колесніков зазначив, що перебування молодих фахівців на Fieragricola 2018 дасть їм нові ідеї, досвід, корисні знайомства для подальшого розвитку в професії.

«Україна знаходиться в світовому економічному просторі, і наші студенти повинні бачити, з ким і з чим їм в майбутньому доведеться мати справу. На виставці хлопці дивляться на те, що можна привнести в агросферу України. І чим більше вони побачать, тим більше збагатять українську економіку, кожен з її секторів, тим успішніше буде наша країна. Нині тільки й розмов про те, що багато хто прагне виїхати з України. Наш фонд - для тих, хто хоче залишитися », - підкреслив Борис Колесніков.

На виставці кожен зі студентів знайшов цікаві стенди за своєю спеціалізацією, поспілкувався з фахівцями, дізнався про новинки, інновації та тенденції розвитку світової сільськогосподарської галузі. Юні аграрії кажуть: тепер можна будувати амбітні плани на майбутнє, з чітким баченням перспектив агросектора і свого місця в професії.

«Перед поїздкою до Італії я почитав кілька статей про виставку Fieragricola 2018. Розумів, що це один з найпрестижніших форумів в Європі з 120-річною історією, але навіть уявити не міг, про яких масштабах йдеться! Тут є все - від екзотичних домашніх тварин до комп'ютеризованих машин останнього покоління і дронів. Особливо мене вразили міні-виноградники і міні-поля під відкритим небом, на яких демонструвалася новітня техніка для догляду і збирання врожаю в дії. Мені, як майбутньому агроному, це було не просто цікаво, а й корисно - тепер я точно знаю, яку тему буде присвячена моя дипломна робота », - розповів Дмитро Томенко, один з переможців проекту« Агро 2018 », студент Полтавської державної аграрної академії.

Благодійний Фонд Бориса Колеснікова підготував для українських студентів ще один приємний сюрприз - цікаві екскурсії по Вероні і Падуї. Вони побачили головні визначні пам'ятки італійських міст - Арену-ді-Верона, Будинок Джульєтти, Пьяцца делле Ербе, Фонтан Веронської мадонни, Падуанський кафедральний собор, Палаццо делла Раджоне і інші. Кожен з переможців проекту «Агро 2018» відвіз на пам'ять з Італії сувеніри та яскраві фотографії.

Нагадаємо, благодійний фонд проводив конкурс «Агро 2018» вперше. Його мета - об'єднати студентів агроспеціальностей провідних вузів України; талановиту і активну молодь, яка прагне заявити про себе і розвивати вітчизняний агросектор. У проекті взяли участь 1500 студентів з 20 провідних аграрних вузів країни. 78 конкурсантів стали фіналістами проекту і презентували свої бізнес-ідеї членам журі конкурсу. Організатори вибрали тридцять переможців з новаторським підходом до розвитку вітчизняної галузі. Вони були нагороджені поїздкою на міжнародну сільськогосподарську виставку Fieragricola 2018 у Італію.

Новости