Боротьба з демпінгом - Рада ЄС затвердила нові правила

  1. Орфографічна помилка в тексті:

4 грудня 2017, 19:43 Переглядів: 4 грудня 2017, 19:43 Переглядів:   Фото: AFP

Фото: AFP.

Євросоюз при розрахунку антидемпінгових процедур більше не буде робити відмінності між країнами з ринковою і неринковою економікою, а також вводить ряд нововведень, покликаних зміцнити антидемпінговий інструментарій ЄС.

Так, у понеділок, 4 грудня, Рада ЄС затвердила нові правила захисту єдиного ринку від недобросовісної торгової практики, вони вступлять в силу до 20 грудня.

"Ця нова антидемпінгове методологія виявить і усуне випадки, коли ціни на імпортовані товари штучно занижуються завдяки втручанню держави", - йдеться в комюніке.

Нова правова основа усуває колишнє відмінність між ринковою та неринковою економікою для розрахунку демпінгу при збереженні того ж рівня захисту для виробників.

За новими правилами Єврокомісія повинна буде довести факт "істотного ринкового спотворення" між ціною продажу продукту і його собівартістю. Виходячи з цього, буде дозволено встановлювати ціну на товар, посилаючись, наприклад, на його ціну в країні з аналогічним рівнем економічного розвитку або на відповідні неспотворені міжнародні витрати і ціни.

Комісія буде також готувати конкретні доповіді про країни або галузях, описуючи спотворення. Як і на даний момент, самі компанії ЄС подаватимуть скарги, але вони зможуть використовувати доповіді Єврокомісії для підтримки своїх позовів.

Нагадаємо, 13 вересня в Європейському парламенті було підписано рішення про надання Україні додаткових торгових преференцій .

Як повідомлялося, експорт українських товарів і послуг на ринки Європейського Союзу за перше півріччя 2017 року зріс на 25%, заявив глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що частка ЄС у зовнішній торгівлі України становить вже 40% .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Євросоюз змінює правила боротьби з демпінгом". інші Євросоюз дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення надіслано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости