Браслет виживання і темляк з паракорд: робимо своїми руками; докладні схеми плетіння, інструкція

  1. 1. Вибираємо матеріал
  2. 2. плетемо браслет
  3. Швидко розбірний браслет виживання
  4. Браслет виживання «Повзуча змія»
  5. 3. плетемо темляк

Плетіння з паракорд - заняття копітке, але не складне Плетіння з паракорд - заняття копітке, але не складне. При правильному підході і дотриманні інструкції все перетворюється в цікавий творчий процес. іноді такий браслет називають браслетом виживання, завдяки можливості використовувати його шнур в екстремальних ситуаціях. Наприклад, на заході плетіння браслета з паракорд (англ. Paracord bracelet) навчають всіх бойскаутів.

Так як нитки йде до 10 метрів, то паракордовий шнур можна використовувати в якості рятувального троса, а витримує такої трос, при хорошій якості паракорд, до 250 кілограм. Хтось використовує браслет для походу на природу, а комусь цікавіше прикрасити Hand Made -Виріб своє зап'ясті. Стаття задовольнить запити людей, що займаються полюванням і екстремальним туризмом, а також просто любителів красивих аксесуарів. Далі, будуть дані докладні схеми плетіння браслета і темляка з паракорд.

1. Вибираємо матеріал

Щоб річ вийшла якісна, потрібно правильно вибрати матеріал. Сьогодні на прилавках велика різноманітність паракорд і тому потрібно бути обережніше. Уникайте китайських виробів - вони часто рвуться при навантаженні на трос понад 50 кілограм. Для тих кому потрібен шнур не для естетичних цілей беріть паракорд технічного стандарту III (paracord 550) або IV, в таких випадках колір буде зелений захисний, а сердечник товщий в розрізі (близько 4 мм).

В інших цілях підійде будь-який вид паракорд. Спектр квітів в такому випадку буде набагато ширше. Ціна паракорд зазвичай варіюється від 1 долара до 10 доларів, в залежності від виробника. За бажанням, додатково купуються застібки для браслета (фастекс або карабін).

2. плетемо браслет

знадобиться:

  • паракорд (близько 5 метрів);
  • ножиці;
  • запальничка;
  • пінцет (може стати в нагоді тим, кому складно протягувати паракордовую нитку в петлі своїми пальцями).

Для початку виміряйте довжину обхвату вашої кисті руки. Зазвичай на 10 сантиметрів необхідної довжини браслета потрібно 2 метри шнура паракорд. Далі, представлені кілька варіантів плетіння браслетів з паракорд. Схеми плетіння будуть наступні: швидко розбірний і повзе змія.

Швидко розбірний браслет виживання

Підійде таке плетіння з паракорд тим, хто займається екстремальним туризмом, полюванням. Розібрати браслет можна одним рухом - потягнувши за ручку.

Для початку береться шнур з паракорд (в статті 5 метрів) і складається навпіл, зігнутий кінець шнура обмотується щільною ниткою на кінчику, щоб вигин тримався щільно. Вимірюємо довжину браслета: прикладаємо зафіксований кінець до вигину кисті своєї руки і обхоплюємо навколо кисті. Отриману довжину фіксуємо пальцями. Робимо ще два загину троса з двох сторін і підтягуємо до фіксованого вигину. Має вийти чотири паралельних ряди шнура. Тепер зліва направо робимо петлю лівим крайнім шнуром і одягаємо на правий крайній. Витягуємо кінець правого крайнього шнура назовні. Робимо фіксуючу петельку.

Робимо фіксуючу петельку

Тепер лівий крайній шнурок пропускаємо поверху, далі через низ двох середніх шнурів проводимо направо і виводимо поверх крайнього правого шнура. Далі, кінець крайнього правого шнура виводимо через утворену ліву петлю. Перший вузол готовий.

Потім починаємо з правого боку - беремо правий крайній шнур і виводимо під низ ближніх двох, а потім, через верх двох лівих. Кінець лівого крайнього виводимо через утворену праву петлю і затягуємо в вузол. Тепер намотану спочатку щільну нитку знімаємо - вона більше не потрібна. Плетемо таким способом до переможного кінця, чергуючи лівий крайній і правий крайній шнури.

Коли потрібна довжина браслета отримана, знизу знаходимо два вушка з паракордового троса Коли потрібна довжина браслета отримана, знизу знаходимо два вушка з паракордового троса. Лівий крайній трос простягаємо через вушка в праву сторону, а потім правий в ліву. Затягуємо все. Далі, отримані два шнура зав'язуємо, як показано на малюнках 19, 20. Далі, все підтягуємо і готово! Перевірте щоб браслет сидів щільно.

Перевірте щоб браслет сидів щільно

Браслет виживання «Повзуча змія»

Для виготовлення Paracord bracelet типу «повзе змія» нам буде потрібно:

  • два паракордових шнура різних квітів приблизно по 1,5 метра (метраж у кожної людини буде свій, для цього потрібно виміряти довжину обхвату кисті);
  • фастекс.

Плетіння паракорд в цьому випадку відрізняється від попереднього і підійде більше для людей, які мають естетичні цілі. Аксесуар буде гарний, але менш надійний для екстремальних випадків.

З'єднуємо обидва троса між собою, для цього потрібно зробити поглиблення 1,5 сантиметра в одному з тросів (прибрати серцевину), а другий вставити в отримане поглиблення і запаяти за допомогою запальнички. Зазвичай paracord дуже добре сплавляється і далі можна плести не побоюючись розриву. В екстремальних ситуаціях використання сплавленного шнура категорично заборонено.

Тепер потрібно заздалегідь підготовлений фастекс. Отриманий після сплаву трос прив'язуємо до фастексами. Важливо не дати маху з застібками - звернути увагу яка сторона лицьова. Після того як довжина браслета задана (картинка 5), починаємо плести браслет за схемами нижче.

Плетіння з виду не складне, але потрібно міцніше затягувати вузлики, щоб воно не сповзло вниз. Доводимо плетіння до логічного кінця і, для завершення нашого аксесуара, затягуємо вузол як на картинці 22. Кінці можна обрізати і запаяти. Paracord bracelet виду «повзе змія» готовий!

3. плетемо темляк

Ще одне цікаве виріб з паракорд - темляк. Таку назву дано плетеним шнурів в формі петлі, які кріпляться до рукояток сокир або іншої холодної зброї. Зазвичай темляк одягається на кисть руки, щоб, випустивши з руки сокиру, ви його не втратили. На рукоятці сучасного холодної зброї найчастіше є технічний отвір якраз для темляків або інших аксесуарів.

Плетіння тут відрізняється від перших двох і, додатково, можна використовувати застібку-карабін. Як і в другому плетінні беремо по 1,5 метра двох різних тросів паракорд. Сплавляли їх тим же способом як зазначено в плетінні «повзе змія». Складаємо отриманий цілісний трос навпіл і протягуємо в застібку-карабін.

Беремо кінець правого троса і проводимо під центральною петлею. Заводимо його під іншу петлю і повертаємо цей же кінець назад поверху, засунувши в утворену праву петлю (схема нижче). Тепер беремо інший кінець (іншого кольору), проводимо над петлею, заводимо під всю конструкцію і виводимо зліва з петлі вгору. Тепер все затягуємо і підтягуємо ближче догори. Тепер перевертаємо його (знімок 10). Беремо пінцет і трохи послаблюємо затягнуті петлі. Далі, проводимо правий кінець (синій колір) під низом всіх петель і за допомогою пінцета виводимо з верхньої затягнутою петлі вправо (малюнок 13). Затягуємо.

Далі, темляк знову перевертаємо і розкладаємо все по порядку. Беремо знову пінцет і підтягуємо петлю протилежного кольору (синю в цьому випадку). Беремо правий кінець (жовтий) і проводимо під усіма петлями, а потім за допомогою пінцета витягуємо з раніше підтягнутою петлі (синьої) вправо. Знову затягуємо. Робимо попередні кроки до отримання потрібної довжини темляка. Кінці вироби відрізаємо і плавимо запальничкою. Темляк готовий!

Новости