Браслет виживання з паракорд

  1. У чому особливості?
  2. Браслети виживання з паракорд своїми руками
  3. Браслет виживання: плетіння

Браслети з паракорд, звані також «браслети виживання», виготовляються з міцної парашутної стропи. Паракорд складається з численних переплетених між собою, ниток нейлону з сердечником. Якщо розділити його на дві частини, можна побачити, що під зовнішньою оболонкою переплетених ниток, всередині знаходиться легкий трос, сплетений з декількох одиночних канатиков, кожен з яких складається з безлічі переплетених волокон. Браслети з паракорд, звані також «браслети виживання», виготовляються з міцної парашутної стропи

Браслет з заклепкою

У чому особливості?

Чому ж браслет, сплетений з паракордовой нитки, називають «браслетом виживання»? Вся справа в тому, що, при попаданні в екстремальну ситуацію він легко розплітається, перетворюючись в міцну мотузку, незамінну для багатьох цілей. Крім того, в браслет виживання з паракорд можна вплести безліч потрібних пристосувань для відпочинку на природі, які можуть виручити в найпотрібніший момент. Тому, паракордовий браслет - незамінний помічник всіх туристів і екстремалів, який в повсякденному житті виглядає як оригінальна прикраса.

Браслет можна розплести за кілька секунд, щоб використовувати за потрібною призначенням. Цілей застосування - маса:

  1. Медична допомога: мотузку і її волокна можна використовувати як кровоспинний джгут, шину для накладення на зламану кінцівку, зубну нитку, а також застосовувати для зашивання ран і виготовлення носилок.
  2. Видобуток їжі. Паракордовие волокна використовуються в якості рибальської волосіні, шнури для лука, виготовлення пасток, підвішування їжі або приманки.
  3. Ремонт одягу, інструментів. Використовується для того, щоб зашити одяг, перев'язати взуття, підв'язати штани, замінити шнурки. Є незамінною річчю при ремонті обладнання, перев'язуванні частин будь-яких конструкцій, виготовленні ручок для сумок і інших пристосувань для транспортування предметів і речей.
  4. Виживання. Застосовується при виготовленні зброї: перемотуванню руків'я, фіксації наконечника до стріли або списа, а також в якості тятиви при виготовленні арбалета для полювання . Незамінна річ при створенні і закріпленні частин укриття, перев'язці колод плота, виготовленні снігоступів, видобутку вогню. Для розведення багаття можна використовувати легкозаймисті окремі волокна паракорд або використовувати його в якості лучковою тятиви при видобутку вогню тертям.
  5. Інші цілі, які можуть досягатися і в звичайному житті: використання в якості троса для автомобіля, нашийника для тварин, наручників, кріплення вантажу до автомобіля, саней, а також паракорд для сушки білизни і як мотузкових сходів.

При цьому потрібно враховувати, що паракорд не застосовується для динамічних навантажень, тобто не пристосований для будь-яких дій з вагою людини (спуск і підйом на гору, в альпінізмі і т.п.).

Браслети виживання з паракорд своїми руками

Браслет з якісного матеріалу

Щоб виготовити паракордовий браслет своїми руками, знадобиться від 2 до 5 і більше, метрів цієї нитки, в залежності від ширини обхвату зап'ястя. Як правило, на 10 см браслета доводиться 1-2 метра нитки. Крім того, знадобляться: застібка, запальничка для припікання кінців нитки від розповзання, пінцет і ножиці. Крім браслета, з паракорд можна сплести ремінець для наручних годинників, брелок, ремінь, інші аксесуари.

Браслет виживання: плетіння

Існує безліч схем, як плести браслет. У кожної з них свої плюси і мінуси, головна вимога при цьому одне - мотузка повинна легко розплітатися за кілька секунд. При будь-якій схемі плетіння браслет виживання повинен зручно сидіти на руці, мати плоску форму.

Як зробити браслет для виживання самому? Потрібно слідувати інструкції:

  1. Кінці мотузки потрібно припекти вогнем для запобігання розповзання.
  2. У прорізи застібки робляться чотири петлі.
  3. З довгої частини паракорд потрібно зробити петлю, простягнувши її через перші чотири.
  4. Вона витягується приблизно на 5 см, і затягується справа наліво.
  5. Чотири петлі потрібно злегка послабити, потім, використовуючи пінцет, витягнути ще три петлі між кожною з них, четверту при цьому залишити збоку.
  6. Петлі треба розгорнути так, щоб попереду перебували їхні ліві частини.
  7. Шнур протягується через чотири петлі, як в пункті 3.
  8. Для завершення першого ряду потрібно затягнути петлі справа наліво. Не можна затягувати їх занадто туго, перекручувати, це може зіпсувати зовнішній вигляд.
  9. Кроки 3,4,5 слід повторити до досягнення необхідної довжини браслета.
  10. Після досягнення потрібної довжини потрібно потягнути ходової шнур через останній ряд. Його кінець повинен знаходитися праворуч. Між петлями потрібно зробити проміжки, а навколо зворотного боку застібки - ще три петлі.
  11. Закінчити плетіння потрібно, простягнувши кінець мотузки через петлю, потім припекти або зав'язати вузликом. Останній варіант більш зручний при розв'язанні.

Щоб розплести браслет, необхідно розв'язати вузлик, прибрати застібки і витягнути кінець паракорд з крайніх чотирьох петель. Якщо потягнути за кінець, браслет розпуститься.


Якщо потягнути за кінець, браслет розпуститься

Схема паракорд - для браслета «кобра»

Щоб плести браслет не тільки заради шнурка, можна розширити його функціонал, і вплести в нього, наприклад, рибальські приналежності: волосінь, кілька гачків, грузила. Етапи плетіння:

  1. Паракорд складається навпіл, кріпиться до застібці.
  2. З одного кінця шнура потрібно видалити 3-5 см внутрішніх волокон.
  3. Місце, що звільнилося простір усередині шнура заповнюється грузилами, досить 2-3 штук.
  4. Обрізані кінці з'єднуються разом за допомогою клею, стирчать нитки обпалюють запальничкою.

Можливий інший варіант: примотати грузила скотчем або ізоляційною стрічкою до шнура, щоб не порушувати його цілісність. Але при цьому постраждає зовнішній вигляд браслета.

Рибальські гачки просто приклеюються до ізоляційної стрічки, потім обмотуються навколо браслета.

  1. Відміряється потрібна довжина паракорд, фіксується застібкою.
  2. Волосінь намотується навколо паракорд необхідної довжиною. Можна її також заштовхати всередину шнура, якщо вона не дуже товста. Зазвичай вистачає 6 метрів волосіні.
  3. Далі, навколо цих двох ниток починається основне плетіння, численні наочні приклади якого можна знайти в інтернеті.

У чому особливості?
Чому ж браслет, сплетений з паракордовой нитки, називають «браслетом виживання»?
Як зробити браслет для виживання самому?

Новости