Браслети Шамбала: все, що ви хотіли знати про популярні прикраси

  1. Що таке браслети Шамбала і що вони символізують
  2. Хто придумав їх і коли
  3. Які бувають браслети
  4. Скільки намистин повинно бути
  5. Як відрізнити оригінал від підробки
  6. Як зав'язати браслет шамбала
  7. Як носити (з чим носити) браслети Шамбала
  8. Як вибрати браслет Шамбала
  9. Як вкоротити браслет Шамбала
  10. Де купити намистини для браслетів Шамбала

Браслет Шабмала - це не просто красива прикраса. У ньому захований глибокий сенс і значення. Навіть більше того: Шабмала - це талісман, про сенс якого не підозрюють дуже багато і носять його тільки як симпатичну дрібничку для прикраси зап'ястя. Ми вирішили розібратися в цій темі і дати в статті докладні відповіді на найчастіші запитання про браслетах Шамбала.

Ми вирішили розібратися в цій темі і дати в статті докладні відповіді на найчастіші запитання про браслетах Шамбала

Що таке браслети Шамбала і що вони символізують

Почнемо з легенди: Шамбала - це таємниче міфічна держава, загублене в горах Тибету. Воно зберігає найцінніші знання про науки, духовності і здоров'я. Шамбалу шукали багато правителів давнини, але на жаль - безуспішно. Зараз від чуток і легенд про це місто залишилося тільки одне: браслети-талісмани, які навчилися плести тибетські монахи.

Від звичайних прикрас браслети Шамбала відрізняє особлива технологія плетіння: камені з чоток майстерно вплітаються між рядами ниток. Кожен камінь має своє значення і по-різному впливає на життя власника. Такі талісмани носять на удачу, успіх і захист. Вони оберігають свого володаря від усього негативного, повертають йому душевний спокій і притягують везіння.

Навіть саме слово «Шамбала» має магічний значенням. Серед буддистів воно означає спокій, гармонію душі і єднання з природою.

Хто придумав їх і коли

У сучасному світі браслети-талісмани з'явилися завдяки двом братам-скандинавам Корнерап. У 1994 році вони заснували датський бренд «Shamballa» і почали випускати прикраси. Брати були ювелірами, зате вони займалися йогою і медитаціями, глибоко вивчали культуру північних американців і індуїстів і постаралися створити унікальні прикраси, а не мас-маркет. Прикраси, в яких поєднувалася б і краса, і особливе релігійне значення.

Коли під ім'ям бренду Shamballa почали з'являтися яскраві, а іноді і занадто помпезні прикраси з релігійною символікою, це спочатку здивувало людей. Мало хто вірив, що ці браслети вийдуть на один рівень з класикою: запонками, чоловічими годинами і кільцями. Але вже до 2005 року бренд став пізнаваний, його стали поважати ювеліри, а в світі з'явилися мільйони підробок різної цінової категорії.

Крім бренду Shamballa є й інші фірми, які займаються масовим виготовленням браслетів Шабмала, це: Tresor Paris, Nialaya і Shamballa Jewels.

Які бувають браслети

Для виготовлення браслетів Шабмала використовуються благородні камені, а також намистини з кольорової полімерної глини і кристали кришталю. Від того, який конкретно камінь був використаний, залежать властивості прикраси і його призначення:

- тим, хто хоче знайти фінансову незалежність підійде онікс, аметист і гірський кришталь;

- досягти гармонії в особистому житті і поліпшити взаємини з партнером - гранат, сердолік, рожевий кварц і малахіт;

- поліпшити своє здоров'я і вилікуватися від хвороб - бурштин, цитрин, яшма, онікс і чароит;

- притягнути за хвіст удачу і уникнути неприємних життєвих ситуацій - місячний камінь, авантюрин, нефрит або малахіт;

- підвищити свою репутацію - котяче око, корал, гірський кришталь.

Браслети Шамбала можна вибирати не тільки в залежності від своїх бажань, але і по знаку зодіаку. В цьому випадку потрібно орієнтуватися на колір намистин:

- червоні намистини - підходять для баранів;

- зелені - для телят;

- поєднання жовтого і салатового, блакитного і білого - для близнюків (для цього знака підходять саме поєднання кольорів);

- пастельні тони (молочний, рожевий, перловий) - для раків;

- помаранчевий і жовтий - для левів;

- колір перлів - для дев;

- рожевий і персиковий відтінок - для ваг;

- яскраво-червоний - для скорпіонів;

- насичений синій - для стрільців;

- чорний, коричневий і їх поєднання - для козерогів;

- блакитний або світло-синій - для Водоліїв;

- бузковий і фіолетовий - для риб.

Ще одна відмінність браслетів - в їхньому стилі. Є прикраси, виготовлені спеціально для чоловіків, є для жінок і дитячі варіанти.

Скільки намистин повинно бути

Стандартно для виготовлення браслетів Шамбала використовується 9 намистин: 7 основних і 2 маленьких для замочка. У деяких варіаціях намистин може бути більше або менше, все залежить від їх розмірів і фантазії майстра. Є навіть подвійні і потрійні прикраси, де намистинки розташовуються в кілька рядів.

Однак у числа 9 є особливе значення. Воно символізує 9 небесних тіл, кожне з яких впливає на долю людини.

У випадку з сучасними прикрасами вважається, що від кількості намистин, використаних для створення браслета, його сила і значення не залежить. Найголовніше, щоб було дотримано плетіння і використані відповідні камені.

Як відрізнити оригінал від підробки

Оригінальні вироби від бренду Shamballa виготовляють виключно з дорогоцінним каменів. Як намистин використовується біле і жовте золото, рубіни, сапфіри, діаманти та інші шляхетні й дорогі камені.

Кожен виріб ззаду на замочку має емблему у вигляді зірки з маленьким кристалом посередині. По цьому логотипу можна відразу дізнатися оригінальну продукцію братів Корнерап.

Через те, що вироби бренду Shamballa стоять дуже дорого (до 90 тисяч доларів за одиницю), на ринку дуже багато підробок і шахраїв, які хочуть продати хоч і майстерну, але все-таки підробку зі звичайними, що не дорогоцінними каменями.

Щоб відрізнити підробку від оригіналу, уважно розгляньте логотип (переконайтеся, що він взагалі є), плетіння і самі камені. Наприклад, гірський кришталь завжди прохолодний на дотик і виглядає злегка замутненим, а на перлах неможливо залишити подряпину - вона легко стирається пальцем.

Як зав'язати браслет шамбала

На відміну від звичайних браслетів, Шамбала мають регульовану застібку з замочком. Щоб застебнути прикраса і підігнати його під свою руку, потрібно надіти його на зап'ясті, взяти пальцями два шнурка від замку і потягнути їх в різні боки - браслет тут же стягнеться на руці.

Розв'язувати його теж дуже легко. Потрібно трохи розтягнути прикрасу пальцями і потягнути в різні боки в районі замочка (але не за самі шнурки).

Як носити (з чим носити) браслети Шамбала

Браслети Шабмала універсальні. Їх можна сміливо поєднувати як з офісним одягом, так і з вечірньою сукнею. Найкращі поєднання виходять з вільним стилем:

- з сорочками будь забарвленнями (але краще не з діловими блузами);

- відкритими літніми сукнями (але ні в якому разі не вечірніми);

- з футболками і майками;

- зі спідницями будь-якої довжини;

- з джинсами і шортами;

- аксесуарами в стилі хіпі: шкіряними ремінцями на руку, фенечками, сережками з пір'ям, різними кулонами і т.п.

Найголовніше, щоб всі елементи одягу і прикрас гармоніювали один з одним. Для цього потрібно дотримуватися однієї колірної гами і намагатися не носити одночасно кілька типів непоєднуваних прикрас.

Повчитися тому, як і з чим носити браслети Шамбала, можна у знаменитостей. Вони носять їх з чим завгодно і навіть з діловими строгими костюмами і блискучими вечірніми сукнями. В принципі, якщо прикраса дороге і добре поєднується - чому б і ні?

Важливий момент: носити браслети Шамбала потрібно тільки на правій руці. Це важливо для того, щоб прикраса не було просто красивою дрібницею, а дійсно працювало і притягувало удачу своєму власникові.

Ще одна цікава прикмета: щоб браслет запрацював на повну силу, першими його повинні вдягнути не ви, а хто-небудь з дорогих вам людей. Це може бути кохана людина, мама, бабуся, які передадуть йому позитивну енергію.

Як вибрати браслет Шамбала

Щоб вибрати відповідний браслетик, потрібно звертати увагу на колір намистин. Навіть якщо ви вибираєте прикраса з намистинками не з дорогоцінних каменів, а з полімерної глини - це не має значення. Все одно в першу чергу потрібно орієнтуватися на колір, так як від нього залежить, підходить вам прикраса чи ні.

Підбирайте камені за знаком зодіаку, а також по своєму смаку. Можна купити відразу кілька браслетиков з камінням різного кольору, зі стразами і іншими елементами декору. Коли їх багато - це виглядає дуже красиво і незвично. Але краще, якщо їх буде не більше трьох штук на одній руці.

Як вкоротити браслет Шамбала

На відміну від браслетів Пандора, які не мають замочка і ніяк не регулюються за розміром зап'ястя, Шамбалу не потрібно вкорочувати. У цих прикрас універсальний розмір, який підходить для будь-якої руки.

Щоб «вкоротити» або навпаки «подовжити» браслетик, потрібно скористатися замком і потягнути дві мотузки в різні боки. Він тут же стягнеться до потрібних розмірів. Це дуже зручне властивість, особливо для тих, хто вибирає прикраса навмання, наприклад, на подарунок.

Якщо здається, що шнурки замку занадто довгі, можна їх трохи обрізати і знову затягнути вузлики або закріпити на кінцях намистини.

Де купити намистини для браслетів Шамбала

Щоб зробити браслети Шабмала самостійно, можна купити намистини для них і шнурок в спеціальному магазині. У нашому інтернет-магазині DOMBUSIN.com є намистини двох видів:

1) з епоксидної смоли зі стразами;

2) з полімерної глини зі стразами.

В каталозі багато намистин різних кольорів. Є червоні, чорні, сині, рубінові, золотисті, срібні, перлинні і інші кольори. Продаються в упаковках по 5-10 штук. Діаметр у всіх намистин однаковий (10 мм), а для замків краще використовувати варіанти поменше або просто зав'язати вузлики.

Створювати свої власні браслети - зручно і цікаво. За ціною вони виходять набагато дешевше, до того ж, можна експериментувати і придумувати самі немислимі поєднання каменів і переплетень.

В принципі, якщо прикраса дороге і добре поєднується - чому б і ні?

Новости