Бренди фінської одягу - комфорт, якість і практичність по-фінськи

  1. Фінська одяг і секрет її популярності
  2. Найкраща одяг з Фінляндії

Фінляндія славиться своїм суворим кліматом, цікавою культурою і знаменитими брендами одягу. Одне тільки вираз «Фінська одяг» асоціюється з відомими на весь світ пуховиками і гірськолижними костюмами. Що ж, нічого дивного тут немає, оскільки виробництво верхнього одягу для північних країн - це цілком закономірно і природно. Які ж бренди фінської одягу знає весь світ?

Фінська одяг і секрет її популярності

Перші бренди одягу почали з'являтися в Фінляндії вже в 20 столітті, деякі з них залишаються мегапопулярним і сьогодні. Серед них можна виділити: Rukka, Reima, Finn Flare, DIXI COAT, ICEPEAK, LUHTA.

  • Фінляндія - країна холодна, тому верхньому одязі приділяється велика увага. У колекціях фінських виробників одягу можна зустріти велику кількість всіляких пуховиків, курток, комбінезонів, шапок, светрів, теплого взуття і т.д.
  • Основний девіз фінського способу життя - це комфорт і практичність, і саме виходячи з цього правила, фінські бренди створюють свій одяг.
  • Фінська одяг надзвичайно міцна і якісна, а завдяки використанню натуральних дихаючих тканин, тепло зберігається всередині, чи не перегріваючи при цьому.
  • Справжніми «фінськими трендами» є: водовідштовхувальна просочення (Reima, KERRY, JOUTSEN), термо-білизна (Thermoform, Guahoo, Sasta), знаменита мембранна тканина (Kilmanock, JONATHAN, Jahtijakt), верхній одяг з легкими утеплювачами (JOUTSEN, Luhta, Maritta ).

Найкраща одяг з Фінляндії

  • Верхній одяг. Як тільки мова заходить про верхньому одязі, на думку відразу ж приходять відомі фінські бренди, такі як: Skila, LUHTA, MARITTA, ORATOP, DIXI COAT, ICEPEAK.
  • Дитячий одяг. Якісна верхній одяг - запорука здоров'я дитини. Дихаючі матеріали, легка вага і унікальний дизайн - саме про таку одязі для своїх дітей мріють всі батьки. Відомі на весь світ фінські фірми Reima, KIVAT, Nels, KERRY спеціалізуються на пошитті дитячого одягу, пропонують практичну, зручну, яскравий одяг, в якій малюк ніколи не замерзне.
  • Одяг для спорту. Славиться фінська одяг для спорту на весь світ: тепла, якісна, комфортний одяг для занять спортом фінських брендів: Rukka, ICEPEAK, LUHTA, Torstai.
  • Повсякденний одяг. Хоч і не користується такою ж світовою популярністю як верхня або лижний одяг, але така яскрава і стильна, вона не може не привертати до себе увагу: Marimekko, NP +, Skila, STORY.

Варто відзначити, що крім всіх переваг, фінська одяг ще й стильна, завдяки чому можна створювати ідеальні образи.

Фінляндія - країна, де зима триває півроку особливо сувора до людей в холодний період. Тому фінам як нікому відомо, що теплий одяг здатна не тільки зігріти, але і врятувати життя в умовах суворої зими. В одязі віддають перевагу фіни вибирати верхній одяг з водовідштовхувальних теплих матеріалів і під одяг одягаючи зігріваючий термобілизна.
Фінські дизайнери при розробці моделей одягу спираються в першу чергу на зігріваючі і водовідштовхувальні властивості матеріалів, створюючи вироби, які неодмінно будуть затребувані серед співвітчизників та іноземців цікавляться верхнім одягом фінських виробників.
У Фінляндії при виготовленні зимових пуховиків особливою популярністю користується гусячий пух. Купуючи фінський пуховик покупець може бути впевнений в достовірності пуху як наповнювача. Так як температура в зимову пору року в Фінляндії нерідко може опускатися нижче позначки в 25 градусів, фінські виробники зимового одягу з особливою ретельністю стежать за якістю пуху, який виконує водовідштовхувальні і зігріваючі функції.
Крім гусячого пуху багато фінських бренди використовують пух арктичних птахів, який здатний зберігати тепло, і завдяки своїй циркуляції повітря усередині виробу цей рівень постійний незалежно від активності людини.
Серед пухової асортименту в якості наповнювача зимового верхнього одягу також зустрічається гагачий і качиний пух.
Гагачий пух зовні виглядає як пишний пухову матеріал сірого іноді коричневого відтінку. Цей вид пуху особливо цінний і вироби з них коштують дорожче ніж з іншим видом пуху. За його якісним характеристикам варто відзначити легкість пуху і збереження тепла.
У порівнянні качиного та гусячого пуху, другий більш вигідний в якості наповнювача: за розміром він більший і має більшою мірою теплоізоляційними властивостями.
Одяг з фінського трикотажу виробляється з екологічно безпечних і натуральних матеріалів: бавовни, льону і вовни. Головним достоїнством даного виду трикотажних тканин є повітропроникність матеріалів, що сприяє насиченню киснем шкірою.
У суворих умовах Фінляндії виробництво одягу не представлялося можливим і багато місцевих модельєри взяли приклад американських дизайнерів : Перенесли виробництво в Китай і Корею , Де умови для пошиття виробів більш сприятливі і витрати на матеріали значно менше. Однак якість одягу залишається на високому рівні. Ціни на товари місцевого виробництва в Фінляндії значно вище, але фінів це не бентежить: вони вважають, що краще переплатити за високу якість «рідних» брендів чому заощадити на західному бренд.

Які ж бренди фінської одягу знає весь світ?

Новости