британські кішки розумні або дурні

  1. Закон Парето і найдурніші породи кішок Недавні біологічні дослідження університету в Оксфорді зробили...
  2. Навколишнє середовище та інтелект
  3. Оточення і виховання
  4. Кішки породи Мейн-кун
  5. Яку породу кошеня вибрати ???
  6. Вчені назвали кішок дурними тваринами
  7. Сіамські кішки - чарівні і привабливі
  8. Топ 10 найрозумніших порід кішок
  9. То яка порода кішок найрозумніша?
  10. Котовасия Інтернет-журнал про домашніх тварин

Закон Парето і найдурніші породи кішок

Недавні біологічні дослідження університету в Оксфорді зробили спробу довести, що кішки дурніші собак. Собаки - істоти соціальні. А мозок розвивається набагато швидше в групах. На жаль, в дослідженнях не були враховані особливості видовий психології. Їх не можна назвати достовірними. Але, власники кішок вважають своїх вихованців розумними, коли вони виявляють собачі звички.

Які ж тоді найдурніші породи кішок? Застосувавши криву Парето, стане зрозуміло, що 80% популяції породистих кішок мають середньостатистичним, пересічним інтелектом. Решта 20% - це крайні варіанти. Приблизно 5% обдарованих, 5% геніальних, 10% дурних і дуже дурних кішок.

Фактори, що впливають на інтелектуальні здібності

Їх багато. В першу чергу - спадковість. Старі, чисті, інбредні кровні лінії в породі швидше будуть носіями низького інтелекту, ніж високого. Які ще складові ніяк не сприяють підтриманню високих інтелектуальних здібностей в породі?

Навколишнє середовище та інтелект

Найбезглуздіші породи кішок будуть розвиватися в районах з поганою екологією, брудним повітрям і водою. Точніше, в міських квартирах великих мегаполісів. Сільські мурки, в максимально наближених до природи умовах, при невеликому розумі швидко загинуть. Природний відбір.

Оточення і виховання

Зв'язок між власником і котом грає велику роль. Якщо господар цілодобово пропадає на роботі, а прийшовши додому, у нього вистачає сил насипати корм і попсувати пухнасту шубку, то поступово кішка перетворюється в предмет інтер'єру. У деяких порід може розвинутися депресія, а у активних кішок і зовсім невроз.

Повертаючись до принципу Парето можна з упевненістю сказати, що 80% власників найбезглуздіших порід кішок будуть їх любити. Не за розум, а просто так. Ще 10% - просто любити. І тільки

джерело

Кішки породи Мейн-кун

Мейн-кун є найбільшою довгошерстою кішкою, а її дивовижна зовнішність породжує безліч міфів і легенд про її походження. Однією з найбільш загадкових легенд є історія про те, що кішки мейн-кун походять від схрещування з єнотами. Справа в тому, що найпоширеніші види цієї породи по забарвленню дійсно нагадують єнотів, але на цьому схожість закінчується.

Існує також легенда, що кіт мейн-кун був привезений в Америку вікінгами, або капітаном Куном, від імені якого і походить назва. Легенди - легендами, але те, що ці дивовижні тварини мешкали саме в Америці залишається очевидним фактом. Через особливості місцевого клімату кішки відрізнялися сильно розвиненим тілом, теплим хутром і дуже довгим хвостом.

В Америці цей вид кішок був практично забутий на хвилі популярності перських порід, сфінксів і єгипетських мау. У 1973 році були розроблені стандарти цієї породи. Приблизно в цей же проміжок часу стали з'являтися перші розплідники мейн-кун, а порода стала користуватися популярністю в багатьох країнах світу.

Кішки мейкун відрізняються великими розмірами. Доросла тварина може важити 15 кілограм. Забарвлення мейн-кунів можуть бути найрізноманітнішим, а за стандартом не допускаються тільки лілові, шоколадні і сіамські забарвлення.

Шерстяний покрив мейн-кунів складається з декількох шарів, перший з яких захищає тварину від холоду і вітру, а водонепроникний підшерсток - від вологи. Шерсть на плечах, голові і лапках значно коротше, ніж на інших ділянках тулуба. За структурою шерсть струмливим і шовковиста. На кінчиках невеликих вух присутні симпатичні пензлика, саме тому порода кішок мейн-кун чимось нагадує рись.

Очі у мейн-кунів на відміну від єгипетських мау мають круглу форму і відрізняються великими розмірами. Великі лапи, довгий хвос

джерело

Яку породу кошеня вибрати ???

Хочу кошеня ручного ласкавого, але в той ж час щоб не сильно страждав, якщо доведеться щодня годин 5 без господарів будинку одному кувати (аж віршами заговорила))). Підкажіть, яка порода цьому відповідає?

А взагалі я як то Перса вихажівал..Ему просто все до ...... Він може днем ​​спати, ввечері, ночью..Как телепень. Хочеш тискаючи, хочеш поклади на місце, там і залишиться. Пожер, поспав, добрий ...

Візьми дворового котика з вулиці або з притулку. Вони дуже ласкавими і вдячними ростуть, не вимагають багато уваги, просто щасливі що поруч з'явився чоловік ....

Візьми дворового котика з вулиці або з притулку. Вони дуже ласкавими і вдячними ростуть, не вимагають багато уваги, просто щасливі що поруч з'явився чоловік ....

першого кошеня мені мама з братом принесли, в під'їзді знайшли, нявчав, плакав - краще котика важко уявити, він мене розумів, втішати вдавався трохи що, розумний, лагідний, охайний

другого я вже, навчаючись в старших класах, теж в під'їзді знайшла, місяці три вже було, худий, страшний, на шиї чи то від мотузки, то чи ще від чого вовни не було, напівживий вже - зате потім од'ївся, вимили, красень був , на дачу сусіди дивитися приходили, такий симпатичний був :)

Хочу кошеня ручного ласкавого, але в той ж час щоб не сильно страждав, якщо доведеться щодня годин 5 без господарів будинку одному кувати (аж віршами заговорила))). Підкажіть, яка порода цьому відповідає?

Вулична! Сама брала безпородного котика і дуже рада, що не спокусилася на перса або мейнкунов. Проблем з таким котом набагато менше, він дуже розумний і невибагливий (жере, правда, багато))).

Єдине що, на перші 2 тижні появи будинку кошеняти я брала відпустку. Щоб його привчити до лотка, до дому і щоб кошеня не відчував себе самотньо. Все вийшло)

Автор, беріть бродяжку, пов

джерело

Вчені назвали кішок дурними тваринами

Провівши масштабне дослідження, вчені Оксфордського університету (Велика Британія) поставили крапку в вічній суперечці, хоча власники кішок з результатами наукових досліджень незгодні.

«Це дослідження перевертає давнє переконання про те, що розмір мозку збільшувався у всіх ссавців однаково. Ми з'ясували, що мозок високоорганізованих соціальних видів піддався набагато більш швидкому зростанню, ніж мозок видів, провідних одиночний спосіб життя », - розповідає доктор Сюзанна Шульц.

В ході дослідження група вчених з Оксфорда вивчила 500 видів живих і викопних ссавців і порівняла розміри їх мозку. Було знайдено відповідність мозку мавпи мозку коні, дельфінів, верблюдів і собак. Проаналізувавши ці дані, вчені прийшли до висновку, що ссавці з відносно великим мозком зазвичай живуть в стабільних соціальних групах, а провідні одиночний спосіб життя відстають від них у розвитку. До таких «одинакам» відносяться, наприклад, олені і носороги, а також - кішки.

«Собаки завжди вважалися більш соціальними тваринами, в той час як кішки люблять бути самі по собі. Виявляється, що взаємодія між особинами корисно для мозку і поширюється не тільки на людину », - говорить доктор Шульц. - «Ми ще більш соціальні, ніж нижчі і вищі мавпи, і саме здатність ладити один з одним допомогла людині стати домінуючим істотою на планеті».

Вчені вважають, що природна схильність собак до спілкування допомогла їм на певному етапі розвинути свій мозок до сучасних розмірів. Сприйнятливість до навчання більш характерна для собак, ніж для кішок, і це зіграло свою роль у формуванні інтелектуальних здібностей тварин.

Найулюбленішими домашніми вихованцями в Росії є кішки, на другому місці - собаки. Кош

джерело

Сіамські кішки - чарівні і привабливі

31 Июля 2013

Якщо ви вирішили завести собі сіамську кішку, то будьте обережні, так як ви ризикуєте закохатися в цю красиву і цікаву породу. Сіамські кішки (а також орієнтальні, які відрізняються тільки забарвленням) мають воістину унікальним характером.

Відповідно до історії цієї породи, батьківщиною сіамських котів був Таїланд. До 1939 року ця країна називалася Сіам, звідси і назва цієї породи кішок. З Сіаму ці кішки вперше потрапили з Великобританії і США в 1870 або 1880 роки. Але сучасні кішки цієї породи відрізняються від своїх предків, які жили при храмах і королівських дворах. Вперше про кішок, схожих на сіамських, згадується ще в древніх рукописах. Ці кішки жили в стародавній столиці Сіаму, яка була заснована в 1350 році і зруйнована в 1767 році бірманцями.

Але тоді вдалося врятувати старовинну рукопис під назвою «Книга котячих віршів». Копія цієї книги зберігається зараз в Національному музеї в Бангкоку. У цій книзі є ілюстрації, що зображують безліч кішок: чорних і двоколірних, з плямами і без, і, звичайно ж, сіамських теж. Тоді сіамські кішки належали тільки членам королівських сімей і жили в палацах і храмах. Кажуть, що люди нижчих станів не могли володіти кішками цієї породи. Але ця інформація не точна. Вперше сіамські кішки потрапили в Англію в 1884 році, коли британський консул, що знаходиться в Бангкоку, привіз пару таких кішок до себе на батьківщину і подарував їх своїй сестрі. Хоча є дані про те, що ця порода потрапила в Європу трохи раніше, приблизно в 1870 році.

ветеринарія у кота сльозяться очей лікування

У багатьох власників пухнастих вихованців іноді може виникнути проблема, коли у кішки гниють очі. Така проблема, звичайно ж, не може не викликати занепокоєння. У більшості випадків проблеми з виділенням гною з гл

Сіамської кота легко дізнатися по характерному забарвленню і мигдалеподібні блискучим блакитним очам. Це гладкошерсті кішки з кольоровими плямами на вухах, мордочці, хвості і лапах. Зазвичай вони невеликого або середнього розміру, стрункі, з довгим тулубом, шиєю і хвостом, а також з витягнутої клиновидної мордоч

джерело

Топ 10 найрозумніших порід кішок

Ваша кішка приносить вам вранці тапочки і свіжу газету? Ні? Можливо, вона знає команди «Сидіти» і «Фас»? Знову ні? Вітаємо, вам дісталося дивно розумна тварина. Тому що свій IQ найрозумніші кішки на такі дрібниці не розмінюють.

Інтелект кішки проявляється в іншому. Її завдання - комунікувати і прикрашати. Але навіть знаючи, які кішки самі ласкаві і розумні, все одно, серед них знайдуться рекордсмени - не просто розумні кішки, а най-най мізкуваті!

До слова, фелінології не одне десятиліття запевняли нас, що чим давніший порода, тим більше розуму демонструють її представники. Саме тому тривалий час вважалося, що східні породи кішок = розумні породи кішок.

То яка порода кішок найрозумніша?

Норвезька лісовий кіт настільки розумний кіт, що він без праці розважає сам себе навіть під час відсутності господаря! Цей пухнастий абориген з Півночі звик жити зграєю і тому людську сім'ю сприймає саме як свою зграю і чудово ладнає з усіма її членами. Чи не допускаючи зайвої фамільярності, норвежець вміє всім своїм виглядом показати, що він думає про вас і про всіх цих телячих ніжності. Власники котів цієї породи в один голос відзначають їх разючу допитливість.

Це - коти філософи і коти глядачі, коти-Батьки і коти-собаки. І якщо від великого кота якось чекаєш наглядової підходу до життя, то ось батьківські їх якості ми підкреслили не випадково. Котов мейн-кунів не ізолюйте від кошенят навіть в перші хвилини появи потомства, тому що котогіганти відразу розуміють, хто і у кого народився і кому пора «тягти мамонта в печеру». Та й розуміння команд у них теж добре розвинене. З мейн-кунами можна гуляти на повідку та тихесенько радіти тому, як здивовано реагують перехожі.

якщо підвищені лейкоцит у кота

Якщо у людини підвищені лімфоцити в крові, що це значить, часто запитують у лікаря. Причин цьому досить багато, але всі вони є якимись захворюваннями. Підвищення лімфоцитів може вказувати на розвиток запального

Тапочки вона вам не принесе. І не тому що не зрозуміє команди, а тому, що це - нижче її дос

джерело

Котовасия Інтернет-журнал про домашніх тварин

10 найрозумніших кішок

За якими критеріями оцінити розум кішки: вона не сприймає звичних методів дресирування, живучи за своїми, відомим тільки їй законами Тільки так можна пояснити їх здатність вчитися у людини і один у одного, переймати навички та вміння, а також чітко висловлювати свої потреби.

Але деякі породи кішок помітно виділяються своїми розумовими здібностями серед своїх родичів. Хто ж входить в їх число?

Це дозволяє пухнастому хитрунові встановити дружні відносини не тільки з господарем, але і з іншими членами сім'ї, включаючи домашніх тварин.

Між кішкою цієї породи і людиною встановлюється дивно міцний емоційний контакт, аж до спроб «розмовляти» з улюбленим господарем, висловлюючи свої почуття різноманітними звуками.

Інтелект однією з найрозумніших кішок в світі близький до собачого: абіссінки можна навчити деяким командам (без насильства!) - навіть приносити невелику іграшку, кинуту господарем.

Володіє чіпкою пам'яттю, мало не з першого разу засвоює своє ім'я і з готовністю відгукується. Якщо їй чогось дуже захотілося, вона застосує кмітливість і неодмінно досягне своєї мети. Іноді може здаватися, що, перш ніж щось зробити, вона крок за кроком продумує свої дії.

Прикладають масу зусиль по залученню господаря в гру. Ховати іграшки в шафу або ящик марно, у Балінез феноменальні пам'ять і кмітливість: вони з одного разу запам'ятовують, де зберігаються привабливі для них предмети і примудряються відкрити будь-яку дверцята або ящик. Якщо балінезійській кішці потрібно людську увагу, вона знайде спосіб отримати бажане будь-яким способом.

Орієнтальна кішка не прощає зради - для неї це глибокий стрес і не факт, що вдасться повністю віднови

джерело Які ж тоді найдурніші породи кішок?
Які ще складові ніяк не сприяють підтриманню високих інтелектуальних здібностей в породі?
Підкажіть, яка порода цьому відповідає?
Підкажіть, яка порода цьому відповідає?
Ні?
Можливо, вона знає команди «Сидіти» і «Фас»?
Знову ні?
То яка порода кішок найрозумніша?
Хто ж входить в їх число?

Новости