Британські компанії, що відносяться до середнього бізнесу, найменшим чином піклуються про свій персонал


Компанія PricewaterhouseCoopers LLP провела опитування, в якому брали участь 500 виконавчих директорів, фінансових директорів і HR-директорів різних компаній, що належать до середнього бізнесу.
Як показали результати дослідження, проведені цією компанією, саме в цьому сегменті найменша увага приділяється інвестуванню в персонал. Хоча представники компаній заявляють про те, що інвестування коштів в людський капітал є найкращим шляхом для зростання конкурентоспроможності компаній.
58% опитаних компаній в якості методу, що збільшує ефективність роботи співробітників, назвали навчання і розвиток. Однак 49% респондентів опитування вважають, що лінійні менеджери приділяють недостатньо часу на навчання своїх підлеглих. Тільки 5% учасників опитування CEO і фінансових директорів бачать навчання персоналу пріоритетною HR-функцією.
Майже дві-третини опитаних компаній не мають плану із заміщення посад на рівні вищого керівництва.
Не дивлячись на той факт, що 88% респондентів впевнені, що ефективна комунікація благотворно впливає на мотивацію простих співробітників компанії, 92% компаній користуються інформацією, отриманою з чуток, вважаючи, що вона більш правдива, ніж формальна система електронної пошти або доповідних записок. Практично не використовуються опитування персоналу компаній.
Лідери багатьох компаній затвердили обмеження на коло HR-функцій, тобто 52% виконавчих директорів компаній приділяють питанням, пов'язаним з персоналом менше 10% свого часу. 51% керівників компаній сказали, що HR-функції полягають в адмініструванні персоналу, в той час як 73% HR-директорів бачать свою роль стратегічної.


Новости