Британських християн обурив дитячий комікс про хіджаб

Віруючі вважають, що комікс в журналі для десятирічних Klic !, в якому дитина лякається дівчинки-мусульманки, виставляє християн ісламофобами і що журнал може подати дітям неправильний сигнал для життя в дорослому суспільстві.

Обурення громадськості викликали розміщений в останньому номері журналу Klic! комікс, що розповідає читачам про причини, через які жінки-мусульманки носять хіджаб.

Комікс зображує хлопчика з натільним хрестом, злякався усміхненої дівчинки в хіджабі - на його думку, в такому вбранні дівчинка схожа на терористку.

На питання дитини "що ти ховаєш під своїм тюрбаном?", Та пояснює, що хустку на голові є частиною її релігійної атрибутики, так само як, наприклад, натільний хрест.

На думку ряду представників громадськості, діти-християн не зрадіють, побачивши подібний комікс.

Євангеліст Майк Джуджу з благодійного "Християнського товариства" заявив, що історія, розказана в коміксі, - це "незграбна карикатура, симптом культури, у вузькому християн в ім'я мультикультуралізму".

Депутат британського парламенту від консерваторів Філіп Холлобон зазначив, що не може уявити собі журнал, в якому діти помінялися б ролями, і погано вела б себе дівчинка-мусульманка.

Колишній глава комісії з прав людини і міжнародного відділу консервативної партії, депутат-консерватор Гарі Стрітер заявив, що журнал повинен бути відкликаний з прилавків, якщо в його фінансуванні дійсно бере участь держава.

У той же час виконавчий директор випускає журнал Klic! благодійного фонду "The Who Cares? Trust" Наташа Фінлейсон заявила, що не відкликатиме журнал з продажу.

На її думку, хрест в коміксі не позначав релігійну приналежність хлопчика, а використовується як прикраса. Наташа заявила, що вона сама є християнською, і не бачить в коміксі ніякого образливого підтексту.

У цьому році "The Who Cares? Trust" отримав від уряду 80 тисяч фунтів стерлінгів, в 2008 і 2007 держава проспонсорувало фонд на 200 тисяч фунтів стерлінгів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: Lenta.ru На питання дитини "що ти ховаєш під своїм тюрбаном?
Благодійного фонду "The Who Cares?
У цьому році "The Who Cares?

Новости