Британський рудий кіт

Британський рудий кіт Британський рудий кіт   британський рудий кіт   Стандарти породи передбачають не тільки розміри і форми тваринного, а й колір його шерсті

британський рудий кіт

Стандарти породи передбачають не тільки розміри і форми тваринного, а й колір його шерсті. Всього у британців виділяють сім однотонних забарвлень, до яких пред'являються особливо жорсткі вимоги, і червоний - один з них.

Але саме такий колір шерсті у тварин зустрічається відносно нечасто. По суті, червоне забарвлення або «оранж» робить породистого британця дуже схожим на звичайного рудого кота.

Для того щоб отримати таку дивовижний відтінок, лінія генів кішок цієї породи була кілька вдосконалена і кицьки отримали хромосоми персів та інших екзотичних кішок, шерсть яких забарвлена ​​в рудий колір. При цьому руді британці можуть бути володарями звичної короткої, немов плюшевої шерстки, але зустрічаються і довгошерсті особини.

Для даного забарвлення характерна насиченість і рівномірність кольору, але при цьому відмітини таббі в тій або іншій кількості, все ж, присутні. А ось наявність білих волосків в загальному кольорі шерстки абсолютно неприпустимо. Такі кицьки вважаються бракованими і вже не можуть бути допущені для виступу на рингу.

Очі у рудих британських котів повинні бути оранжевого кольору, а звичний зелений обідок відсутні. У тварини дзеркало носа, а також і подушечки на лапках повинні бути пофарбовані в чистий червоний або цегельний колір.

Характерною особливістю цього стандарту забарвлення є насиченість кольору шерсті тварин з рівномірним розподілом рудого пігменту по довжині всього волоса. При цьому колір подушечок лап і носа кицьки також повинен бути інтенсивним, а наявність пігментних плям абсолютно неприпустимо.

Звичайно, руді британці - справжні душки, що заслуговують любові господаря, але у червоного забарвлення є істотні недоліки. Найчастіше рудий пігмент розподіляється нерівномірно, і тому кінець хвоста британця має білий колір.

Зустріти британця червоного забарвлення, що повністю відповідає вимогам стандарту, тобто мають цілком однотонну шубку, досить складно. І перш за все це стосується кішок з короткою шерстю, тому для червоних британців існують деякі винятки. Зокрема, допускається наявність слабкого малюнка на лобі у тварини, а також і малюнка у вигляді незамкнутого кільця або кілець, розташованих на лапках кицьки.

Схоже про кошенят

Новости