BSNews :: Болгарський танкер-газовоз BRIZ в порушення санкцій ЄС заходив до Керчі

всі карти   www

всі карти www.shippingexplorer.net

моніторингова група «Майдану закордонних справ» і BSNews повідомляють, що 25 квітня 2015 року близько 12:00 мв в болгарський порт Бургас прибув з окупованої Керчі болгарський танкер-газовоз BRIZ.

Танкер вийшов від причалу газового терміналу в Керченському порту, включеному в санкційні списки ЄС , Близько 19:00 мв 22 квітня 2015 року. Судно прибуло в Керченський порт близько 13:00 мв 21 квітня 2015 року через Бургаса.

Раніше в цьому ж місяці - 9-10 квітня 2015 року - цей танкер також заходив до Керчі під навантаження зрідженим газом на терміналі кримської компанії ТЕС в Керченському морському рибному порту. Того разу судно вийшло в Керч з болгарського порту Варна, а повернулося в Бургас.

BRIZ є танкер-газовоз, перебудований з суховантажного теплохода проекту 191 "Дніпровець-1" на судноремонтному заводі "Флотський арсенал" (Болгарія, Варна) в липні 2002 - листопаді 2004 року.

З листопада 2012 року судно працювало на Каспійському морі - в Казахстані (і під казахським прапором).

Зріджений газ (LPG) в Керченський морський рибний порт доставляється з РФ в залізничних цистернах на поромі через Керченську протоку (ж / д паром CONRO TRADER - на фото внизу - також належить компанії ТЕС).

Залізничний пором CONRO TRADER в Керченському порту 30 грудня 2014. Єдиний перевізник цистерн зі зрідженим газом для танкерів-газовозів

BRIZ

IMO: 8899720. Flag: Bulgaria. MMSI: 207297000. Callsign: LZRV. Former name (s): Bulmarket 1 (Until 2007 Apr). Dneprovets 1 (Until 2002 Jul).

Vessel type: Lpg Tanker. Gross tonnage: 2,083 tons. Summer DWT: 1,272 tons. Length: 88 m. Beam: 12 m.Draught: 3.4 m

Class society: Russian Maritime Shipping Register. Build year: 1987. Builder (*): Tito Shipyard - Sremska Mitrovica, Serbia.

Відомості про власника і оператора цього судна різняться, проте, це в будь-якому випадку - резиденти Болгарії.

За відомостями одних морських баз даних, власник і оператор судна - Bulmarket Shipping (Rousse, Bulgaria), 100 Tutrakan Blvd, Ruse 7000, Bulgaria, [Email protected]

Однак приналежність судна до Російському морському регістру і історія зміни назв роблять більш вірогідною іншу версію про його власників: це може бути компанія LUKoil Bulgaria Ltd, bul Todor Aleksandrov 42, 1303 Sofia, Bulgaria.

На користь цієї версії побічно говорить і той факт, що до цього моменту в нашому "чорному списку" болгарських суден-порушників був тільки один навчально-круїзний вітрильник ROYAL HELENA , Котрий 11-13 червня 2014 року заходив на святкування дня РФ в окупованій Ялті . Після цього болгарські судновласники дотримувалися режиму санкцій.

моніторингова група «Майдану закордонних справ» і BSNews сподіваються, що ця інформація не буде залишена без реагування відповідними органами Болгарії, ЄС і України.

* * *

Моніторинг ведеться з 27 березня 2014 року - дати Генеральної Асамблеї ООН, яка голосами 100 держав прийняла резолюцію у зв'язку з анексією Криму.

У ній, зокрема, йдеться:

" ...Генеральна Асамблея

1. підтверджує свою прихильність суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах;

2. закликає всі держави відмовитися і утримуватися від дій, спрямованих на часткове або повне порушення національної єдності і територіальної цілісності України, в тому числі будь-яких спроб змінити кордони України за допомогою загрози силою або її застосування або інших незаконних засобів;

6. закликає всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати будь-яка зміна статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на основі вищезазначеного референдуму і утримуватися від будь-яких дій або кроків, які можна було б витлумачити як визнання будь-якого такого зміненого статусу ... "

Нагадаємо, що Міжнародна морська організація (International Maritime Organization, IMO) - міжнародна міжурядова організація, є спеціалізованою установою ООН.

* * *

Заходом в порти окупованого і анексованого Росією Кримського півострова судновласники, капітани і екіпажі суден здійснюють злочин, передбачений статтею 332-1 Кримінального кодексу України.

Ця стаття була внесена до Кримінального Кодексу при прийнятті Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» .

Згідно з цим законодавчим актом, члени екіпажу судна, що прибувають на його борту в Крим, потрапляють під адміністративну та кримінальну відповідальність перед Україною за незаконне групове перетин кордону та порушення порядку в'їзду на окуповану територію.

Кримінальний кодекс України:

"Стаття 332-1. Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану теріторію України та виїзду з неї

1. Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану теріторію України та виїзду з неї з метою Заподіяння Шкоди інтересам держави -

караються обмеження Волі на строк до трьох років або позбавленням Волі на тій самий строк, з конфіскацією транспортних ЗАСОБІВ.

2. ті самі Дії, вчінені повторно або за попередня змов Груп осіб, або службових особою з Використання службового становища, -

караються позбавленням Волі на строк від трьох до п'яти років з позбавленням права обійматі певні посади чи займатіся Певної діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією транспортних ЗАСОБІВ.

3. Дії, передбачені Частина перша або другою цієї статті, вчінені організованою групою, -

караються позбавленням Волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обійматі певні посади чи займатіся Певної діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією транспортних ЗАСОБІВ "...

Редакція BSNews і Майдан закордонних справ (Київ) звертають увагу правоохоронних органів України та всіх читачів, що публікуються нами матеріали є не просто інформаційними повідомленнями ЗМІ, а документуванням факту вчинення злочину або підозри в його скоєнні.

Ми пропонуємо згаданим в тексті компаніям відреагувати на цю інформацію по електронній пошті [email protected] або письмово за адресою: Майдан закордонних справ, редакція Blackseanews, вул. Михайлівська, 22-а, оф. 85, м.Київ, Україна, 01001

* * *

BSNews висловлює вдячність компанії ShippingExplorer за можливість використання її спеціалізованого програмного забезпечення при підготовці матеріалів проекту «Сьогодні в портах Чорного і Азовського морів»

BSNews також висловлює вдячність командуванню Військово-морських сил
Збройних Сил України за сприяння проекту «Чорний список»

використано дані
www.marinetraffic.com , www.shipspotting.com

Новости