Будинок, де народився Моцарт

  1. Знамениті мешканці «Будинки Хагенауера»
  2. музей
  3. Час роботи
  4. квитки
  5. Як дістатися
  6. Як я економлю на готелях?

Будучи в Зальцбурзі, обов'язково відвідайте будинок-музей, де народився Моцарт. Буде цікаво і пізнавально. Тут ви побачите велику кількість справжніх предметів інтер'єру, старовинних музичних інструментів, особисті речі музиканта і його сім'ї, дізнаєтеся як жив геній і творив свою вічну музику.

В Зальцбурзі в будинку №9 по вулиці Getreidegasse 27 січня 1756 року народився Вольфганг Амадей Моцарт. У 1880 році Міжнародний фонд Моцартеум організував в Будинку народження Моцарта (Mozarts Geburtshaus) музей. У будинку кілька поверхів, кожен з яких розповідає не тільки про певний період життя композитора, а й про життя людей, які жили в епоху генія. У залах звучить музика Моцарта, атмосфера дуже приємна. Є магазинчик з сувенірами на музичну тему.

Знамениті мешканці «Будинки Хагенауера»

Власником будинку був звичайний бакалейщик Йохан Лоренц Хагенауер, але він був великим другом Моцартів і зіграв значну роль в розкритті таланту юного Вольфганга. Його пам'ять шанують досі. Сім'я Моцартів проживала в будинку Хагенауера в квартирі на 3-му поверсі з 1747 року. Вольфганг провів тут дитинство і юність разом з батьками і сестрою Наннерль. У 1773 році сім'я переїхала в будинок на Makartplatz 8, де сьогодні відкрито ще один музей Моцарта .

музей

Будучи в Зальцбурзі, обов'язково відвідайте будинок-музей, де народився Моцарт

Вхід, фото cherubino88

Тисячі шанувальників музики приїжджають сюди, щоб побачити перші музичні інструменти Моцарта, перші записи нотної грамоти і просто насолодитися його музикою. Тут також можна побачити незакінчений портрет пензля дівер Йозефа Ланге «Моцарт за роялем». Привертає увагу туристів скрипка, на якій грав юний Моцарт, його клавікорд і листування родини.

Житлова кімната сім'ї Моцартів, фото Synn Wang

Серед музичних інструментів, на яких грав Моцарт, особливу увагу заслуговують інструменти, подаровані вдовою Моцарта, Констанцією Ніссен (1762-1842) і його синами Карлом Томасом і Францем Карлом Томасом, які перейшли у володіння Міжнародного фонду Моцарта.

Пам'ятна дошка на будинку, фото Marco Verch

На другому поверсі показані театральні досягнення Моцарта. У численних діорамах на мініатюрних сценах демонструються епізоди з його опер. Артисти представляють різні інтерпретації опер Моцарта - від XVIII століття до нинішніх часів. Експозиції музею постійно оновлюються.

Будинок народження Моцарта, фото Winona

Час роботи

ПН-ВС 09:00 - 17:30;
в липні, серпні 8:30 - 19.00;
24 грудня 09:00 - 15:00.

квитки

Будинок народження Моцарта Будинок народження + Будинок Моцарта Повний € 11 € 18 діти 15-18 років € 4 € 6 діти 6-14 років € 3,50 € 5 діти до 6 років безкоштовно безкоштовно

Вхід по Salzburg Card - безкоштовний.

Як дістатися

Їхати автобусом 912, 913, 914, 915, 918 до зупинки Ferdinand-Hanusch-Platz або 160, 170, 270 - до Rathaus.

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях?

Новости