Bulls Power

  1. застосування
  2. розрахунок

Кожен день торгів є боротьбою покупців ( "биків"), які прагнуть підняти ціну вгору, і продавців ( "ведмедів"), що штовхають ціну вниз. Залежно від того, яка зі сторін бере гору, день завершується вищою або нижчою ціною в порівнянні з днем ​​попереднім, а проміжні результати, і в першу чергу максимальна і мінімальна ціни, дозволяють судити про те, як розгорталася боротьба протягом дня.

Завдання оцінки балансу сил "биків" має велике значення, так як зміна цього балансу є одним з перших сигналів, що дозволяє передбачити ймовірну зміну тенденції. Це завдання вирішується осциллятором Bulls Power, який був розроблений Олександром Елдером і описаний в його книзі "Як грати і вигравати на біржі". При його виведення Елдер використовував такі посилки:

  • ковзне середнє є угодою про ціну між продавцями і покупцями протягом певного проміжку часу,
  • максимальна ціна відображає максимальну силу покупців протягом дня.

Базуючись на цих посилках, Елдер розробив Bulls Power як різницю між максимальною ціною і 13-периодной експоненційною ковзної середньої (HIGH - ЕМА).

застосування

Даний індикатор найкраще використовувати в сукупності з одним з трендових індикаторів (найчастіше це змінна середня):

  • якщо трендовий індикатор спрямований вниз, а індекс сили биків вище нуля, але зменшується, це сигнал продажу;
  • бажано, щоб при цьому на графіку індикатора формувалося розбіжність вершин.

якщо трендовий індикатор спрямований вниз, а індекс сили биків вище нуля, але зменшується, це сигнал продажу;   бажано, щоб при цьому на графіку індикатора формувалося розбіжність вершин

розрахунок

Першою сходинкою розрахунку даного індикатора є розрахунок експоненційної ковзної середньої (як правило, рекомендують використовувати 13-периодную).

де:

BULLS - сила биків;
HIGH - максимальна ціна поточного бару;
EMA - експоненціальне ковзне середнє .

При зростаючому тренді HIGH вище EMA, тому сила биків більше нуля, а гістограма розташовується вище нульової лінії. Якщо при зниженні цін HIGH опускається під EMA, сила биків стає менше нуля, а її гістограма опускається.

Новости