Canon revolutionises broadcast workflows with new flagship, XF-HEVC capable, XF705 camcorder

Москва, 12 вересня 2018 року. Сьогодні компанія Canon представила нову модель в лінійці XF - відеокамеру XF705. Завдяки підтримці передового формату XF-HEVC вона може записувати на SD-карти максимально якісне та деталізоване 10-бітове відео в режимі 4K UHD 50P 4: 2: 2. CMOS-датчик типу 1.0 і процесор DIGIC DV6 забезпечують кінематографічну глибину різкості, високу чутливість і першокласне шумозаглушення. У XF705 є все необхідне для оптимізації зйомки в форматі UHD HDR, включаючи підтримку інтерфейсу 12G-SDI і IP-трансляцію.

У XF705 є все необхідне для оптимізації зйомки в форматі UHD HDR, включаючи підтримку інтерфейсу 12G-SDI і IP-трансляцію

XF705

Спрощення робочого процесу завдяки підтримці декількох форматів

Об'єднавши потужний алгоритм стиснення High Efficiency Video Codec (HEVC) і популярний в галузі контейнер Material eXchange Format (MXF), Canon розробила файловий формат XF-HEVC. Стандарт HEVC, який спирається на новітні технології кодування, приблизно вдвічі ефективніше традиційного H.264 / AVC. Формат XF-HEVC спрощує роботу з 4K UHD і дозволяє зберігати 10-бітове відео в якості 4K UHD 50P 4: 2: 2 безпосередньо на SD-карти популярних виробників.

Модель XF705 підтримує внутрішню запис HDR-файлів з використанням форматів Hybrid Log Gamma (HLG) і Perceptual Quantisation (PQ). Також відеокамера оснащена допоміжними функціями для зручного регулювання експозиції при HDR-зйомці. Крім того, XF705 може генерувати сигнал SDR одночасно із записом файлу HDR на SD-карту, відкриваючи широкі можливості для роботи відразу з двома форматами. Нова камера підтримує інтерфейс 12G-SDI, який дозволяє передавати високоякісний нестислий сигнал UHD 50P по одному кабелю SDI і може транслювати відео 4K UHD HDR в форматі HEVC по мережі. Можливості XF705 по достоїнству оцінять професіонали в галузі телебачення і відеовиробництва - нова модель виводить запис відео у форматі 4K UHD HDR на новий рівень.

упевнена зйомка

Унікальна система Dual Pixel CMOS AF полегшує фокусування при роботі з великим CMOS-датчиком типу 1.0. Вона забезпечує швидкий і точний автофокус в сенсорному режимі і підтримує функції розпізнавання осіб і відстеження об'єктів. А допоміжна технологія Dual Pixel Focus Guide спрощує ручне фокусування за допомогою спеціальних індикаторів.

Відмінні електронні компоненти і чудова оптика роблять модель XF705 не тільки простий в зверненні, але і придатною для роботи в самих різних умовах. Відеокамера обладнана чудовим 4К-об'єктивом серії L з 15-кратним оптичним зумом, максимальною діафрагмою f / 2.8, мінімальною фокусною відстанню 25,5 мм для широкого кута огляду і ефективною системою стабілізації зображення. Три незалежних кільця управління з блокуванням в кінцевій позиції дозволяють оператору чуйно контролювати запис відео у форматі 4K UHD.

Основні характеристики XF705

  • Підтримка XF-HEVC для запису в форматі UHD / 50P 4: 2: 2 10 біт
  • Зручна HDR-зйомка
  • Підтримка інтерфейсу 12G-SDI і IP-трансляції
  • Точна фокусування з технологією Dual Pixel CMOS AF
  • Ширококутний об'єктив серії L з 15-кратним зумом

Новости