Casato: зроблено з любов'ю


Засновник і дизайнер італійського ювелірного дому Casato Федеріко Гауттіері - чоловік мрії. Із задоволенням готує пасту і овочеві супи (та так, що гості завжди просять добавки), любить життя і отримує задоволення навіть від простих прогулянок по Риму. Більше десяти років він створює прикраси, покликані підкреслити жіночу красу і сексуальність.



«Коли маєш справу з коштовностями, ти маєш справу з жінками, з їхньою красою. Починаєш краще розуміти їхні бажання, їх жіночу суть, сутність, а для чоловіка, тим більше справжнього італійця, це дуже важливо », - зізнається Гауттіері, зірка в світі розкоші і невдалий юрист. Нащадок династії аристократів в юності йшов по стопах батька - міністра сільського господарства, але, не знайшовши себе в агробізнесі, почав вивчати право.
Чергова спроба не розчарувати батьків провалилася і в 24 роки, згадавши про дитяче захоплення мистецтвом, Федеріко заснував ювелірну компанію. А назвав його, надавши повагу сім'ї, Casato , Що в перекладі c італійської означає «рід», «походження».



«Мені нудно робити те, що роблять інші» - говорить Федеріко, охоче експериментуючи з дизайном. Ювелірний дім заснований в 2004-му, тому на його співробітників і самого Гауттіері багаторічна історія, яка зобов'язує дотримуватися традицій і завжди відповідати очікуванням клієнтів, не тисне. Casato - це бренд, що не переосмислювати з року в рік свою ДНК, а задає тренди.



У першій половині дня Федеріко, виконуючи функції виконавчого та артистичного директора одночасно, відповідає на листи і виконує іншу рутинну роботу, а в другій - малює ескізи, за якими дизайнери згодом розробляють прикраси. Які, до речі, в процесі створення він і приміряє, намагаючись зрозуміти, чи добре сидять, як виглядають і викликають позитивні емоції.



Чуттєвий італієць любить змін, вважає за краще ассиметрию і не вважає за потрібне використовувати постійно якісь певні камені і колірні рішення - хоча б тому, що жінки, його музи, завжди різні. «Молодість дозволяє нам бути вільніше. Сьогодні я можу вибрати такі сапфіри, а завтра - інші, і ніхто не скаже, що я порушив правила гри.
Дизайном всіх прикрас займаюся сам: я багато малюю кожен день. Сам стежу за виготовленням макетів коштовностей, і мені важлива кожна деталь. Я спокійно можу провести добу в нашому римському ательє за роботою »- розповів італієць в одному з інтерв'ю. камені він теж відбирає сам - дуже ретельно, під час подорожей по всьому світу. На даний момент Casato співпрацює з постачальниками з Таїланду, Колумбії, Камбоджі, Мадагаскару та інших екзотичних місць.



Волелюбний Федеріко Гауттіері змінив погляд на дорогі ювелірні прикраси, запропонувавши жінці стати сміливіше і сучасніше. У той час, як Карл Лагерфельд, незмінний креативний директор Chanel, під час показу колекції Haute Couture випускає на подіум моделей в кросівках (пам'ятаєте?), Федеріко створює кільця-кастети кільця-кастети на три пальці, подвійні і потрійні кільця на палець, кільця, з'єднані з браслетами тонкими ланцюжками, і браслети на біцепс.



Виконані ці складні химерні прикраси, натхненні мистецтвом бароко і східною архітектурою, з дорогоцінних і напівкоштовних каменів і 18-каратного золота. Незмінним символом римського бренду, що прикрашає застібки вишуканих прикрас, залишається мініатюрна бабка.



Коли на відкритті Олімпійських ігор в сережках Casato з'явилася Кейт Міддлтон, ювелірному дому довелося їх перевипустити додатковим тиражем. Взагалі, Федеріко Гауттіері щасливий бачити прикраси Casato на клієнток, серед яких крім герцогині Кембриджської - Мадонна, Джоан Смоллс, Джессіка Альба, Зої Салдана і Ванесса Хадженс.



Красу і витонченість Casato складно переоцінити. Якщо ви вже бачите себе в цих приголомшливих прикрасах, вам сюди.

Пам'ятаєте?

Новости