Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

  1. Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін. Вибір...
  2. Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.
  3. Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.
  4. Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.
  5. Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.
  6. Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Вибір конфігурації 1С безпосередньо залежить, від того яка предметна область і обсяг завдань підлягають автоматизації. Наприклад, для компанії яка надає сервісні послуги і ставить перед собою завдання автоматизувати тільки бухгалтерський і податковий облік, цілком підійде 1С Бухгалтерія. Якщо мова йде про виробничому підприємстві, якому потрібно вести оперативний облік, планувати закупівлі, вести позамовний облік виробництва і попередільний розрахунок собівартості, то підійде «1С: Управління виробничим підприємством». Продуктова лінійка фірми 1С достатньо широка, і має велику кількість різних варіантів, найкращим чином задовольняють потреби підприємства. Більш того, можливе одночасне використання різних конфігурацій з налаштуванням обміну даними між собою, наприклад, для задач розрахунку заробітної плати і ведення регламентованого або управлінського обліку. Для підприємства важливо визначити, що і в якому обсязі планується автоматизувати сьогодні і завтра. Перед вибором вельми корисним виявиться консультація з компанією-інтегратором, тому що її фахівці досить добре знають специфіку та особливості програмних продуктів, а також мають практичний досвід впровадження і підтримки різних інформаційних систем 1С.

Перехід на 1С версії 8 з 1С версії 7.7. чи іншої системи це проект автоматизації, пов'язаний з переносом даних, зміни звичних інтерфейсів, зміни порядків роботи і багато іншого. Складність визначається індивідуальною специфікою, специфікою бізнес-процесів, якістю вихідних даних і іншими факторами. Іноді це може бути просто і не вимагати більших зусиль (наприклад, з типовою конфігурація 1С 7.7 існують типові обробки перенесення в 1С 8), іноді навпаки, вимагає значних трансформацій даних і зміни порядку звичних дій в системі. У будь-якому випадку нерозв'язних ситуацій не буває, а якісний аналіз дозволить уникнути можливих помилок.

Переваги 1С: Підприємство 8:

  • Можливість ведення обліку декількох юридичних осіб в єдиній базі;
  • Різні схеми оподаткування в одній програмі: загальна система оподаткування, ССО, ЕНВД;
  • Податковий облік в рамках загальної системи оподаткування паралельно бухгалтерського обліку;
  • Наочна аналітика, прозорий облік і гнучко настроюються звіти;
  • Складський облік по місцях зберігання;
  • Облік торгових операцій в розрізі договорів;
  • Розрахунок курсових і сумових різниць;
  • Облік основних засобів і нематеріальних активів;
  • Облік ПДВ відповідно до норм гл. 21 НК РФ;
  • Можливість відправляти звітність можна безпосередньо з програми, додаткових програм для цього не потрібно.

Головна відмінність «Базовою» версії від «ПРОФ» в тому, що в «Базовою» версії немає можливості самостійного зміни конфігурації. Користувачі «Базовою» версії не можуть самостійно змінювати конфігурації, а можуть лише завантажувати поставляються поновлення.
Також в «Базовою» версії не підтримується ведення обліку по декількох фірмах в одній інформаційній базі (є можливість ведення обліку декількох компаній в різних інформаційних базах на одному комп'ютері).
У «Базовою» версії з однією інформаційною базою може працювати тільки один користувач.

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»


Резервна копія інформаційної бази (збереження і оновлення робить людина з повними правами) робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть систему 1С: Підприємство в режимі «Конфігуратор»;
  2. В меню «Адміністрування» виберіть пункт «вивантажити інформаційну базу»;
  3. У діалозі вкажіть ім'я файлу, в який будуть записані дані.

1С: ІТС (Інформаційно-технологічний супровід) - це комплексна підтримка надається користувачам програм "1С: Підприємство".

Комплексна підтримка надається при укладенні користувачем договору 1С: ІТС.
ІТС - це:

  • легальні оновлення програмних продуктів фірми «1С»;
  • можливість використовувати всі знання і досвід, накопичені методистами та експертами фірми «1С» в області бухгалтерського обліку, оподаткування, кадрового обліку;
  • можливість ефективно працювати в програмах 1С, максимально використовуючи потужний функціонал, закладений розробниками в систему "1С: Підприємство";
  • можливість отримання персональної консультації у провідних експертів, аудиторів, методистів і розробників фірми «1С» і партнерів;
  • отримання кваліфікованої допомоги партнерів по установці, оновленню програм та підключення всіх інформаційних ресурсів фірми «1С».

Версія ТЕХНО: ІТС Техно, ІТС Бюджет
Версія ПРОФ: ІТС ПРОФ, ІТС Бюджет ПРОФ, ІТС Будівництво, ІТС Медицина

Договір 1С: ІТС версії ТЕХНО забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" тільки можливість легального отримання оновлень для придбаних програмних продуктів "1С: Підприємство" і мінімально необхідний обсяг сервісних послуг від фірми «1С».

Договір 1С: ІТС версії ПРОФ забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" максимальну кількість інформації і послуг, що надаються фірмою «1С» і партнерами фірми «1С».


Апгрейд продукту - це обмін одного продукту на відповідний йому новий або на цілий комплект за спеціальною ціною зі 50% знижкою. Детальніше

Для того, щоб зберегти звіт з 1С в Excel, необхідно в меню програми 1С: Підприємство «Файл» вибрати пункт «Зберегти як», а в діалоговому вікні вказати тип файлу "Таблиця Excel".

Необхідно завантажити папку з класифікатором або з сайту gnivc.ru, або під'їхати до нас в офіс і записати його на диск / флеш карту. Якщо є диск ІТС - то можна взяти KLADR з диска.
Потім - в програмі зайти в меню Сервіс - Відомості про організацію:

  • Натиснути на конвертик у Юридичного адреси
  • У вікні, перейти на закладку «Класифікатори»
  • Прописати шлях до адресного класифікатора
  • Натиснути кнопку «Завантажити»

(Якщо є диск ІТС, то можна тут натиснути кнопку «Завантажити з диска ІТС»)

Після завантаження класифікатора, відзначаєте ті регіони, які необхідно завантажити, і продовжуєте завантаження.
Після завершення процесу, прописати знову все адреси організації з використанням класифікатора.


Найбільш часто використовувані гарячі клавіші в 1С: Створити новий документ Ctrl + N Відкрити існуючий документ Ctrl + O Відкрити калькулятор Ctrl + F2 Видалити Del Додати Ins Зберегти документ Ctrl + S Друк документа Ctrl + P Копіювати в буфер обміну Ctrl + C (або Ctrl + Ins) Вирізати в буфер обміну Ctrl + X (або Shift + Del) Вставити з буфера обміну Ctrl + V (або Shift + Ins) Виділити все Ctrl + A Знайти Ctrl + F Оновити Ctrl + Shift + R (або F5) Перейти в початок рядки Home Перейти в кінець рядка End

Так, є в конфігурації «Управління виробничим підприємством». Можлива досить гнучка настройка під різну специфіку типів виробництв.

Можливий. Якщо конфігурація типова, можна скористатися типовою обробкою. В іншому випадку можна розробити індивідуальну завантаження (використовується в більшості випадків, складність залежить від характеру і обсягу змін типової 7.7.). Спочатку слід вивчити склад і формат переносимих даних. При перенесенні, як залишків, так і оборотів частина даних, як правило, доводиться заводити вручну, оскільки зазвичай в бухгалтерії 7.7 не вистачає інформації для повноцінного завантаження даних в бухгалтерію 8.

Аутентифікація користувача: власна на платформі 1С або аутентифікація Windows. Типові набори прав. Можлива індивідуальна настройка прав доступу. При використанні тонкого клієнта можливе створення керованих форм (наприклад, існує в конфігурації Управління торгівлею 11; можлива індивідуальна розробка для будь-якої конфігурації).

Існують типові інтерфейси з деякими видами торгового обладнання (касові реєстратори, сканери штрих-кодів, ваги). Можливе створення власного інтерфейсу при використанні інших типів обладнання. Існує інтеграція деякими програмами типу «Банк-клієнт». Можливе створення власних модулів для нетипових банк-клієнтів. У нас є досвід створення обміну даними з досить різноманітним програмним забезпеченням, це, як правило, розробляється індивідуально під задачу клієнта.

1С може працювати в файлової версії, на sql і на Oracle. Масштабованість визначається характеристиками обраної СУБД. Підтримується робота в розподіленому режимі.

Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Вибір конфігурації 1С безпосередньо залежить, від того яка предметна область і обсяг завдань підлягають автоматизації. Наприклад, для компанії яка надає сервісні послуги і ставить перед собою завдання автоматизувати тільки бухгалтерський і податковий облік, цілком підійде 1С Бухгалтерія. Якщо мова йде про виробничому підприємстві, якому потрібно вести оперативний облік, планувати закупівлі, вести позамовний облік виробництва і попередільний розрахунок собівартості, то підійде «1С: Управління виробничим підприємством». Продуктова лінійка фірми 1С достатньо широка, і має велику кількість різних варіантів, найкращим чином задовольняють потреби підприємства. Більш того, можливе одночасне використання різних конфігурацій з налаштуванням обміну даними між собою, наприклад, для задач розрахунку заробітної плати і ведення регламентованого або управлінського обліку. Для підприємства важливо визначити, що і в якому обсязі планується автоматизувати сьогодні і завтра. Перед вибором вельми корисним виявиться консультація з компанією-інтегратором, тому що її фахівці досить добре знають специфіку та особливості програмних продуктів, а також мають практичний досвід впровадження і підтримки різних інформаційних систем 1С.

Перехід на 1С версії 8 з 1С версії 7.7. чи іншої системи це проект автоматизації, пов'язаний з переносом даних, зміни звичних інтерфейсів, зміни порядків роботи і багато іншого. Складність визначається індивідуальною специфікою, специфікою бізнес-процесів, якістю вихідних даних і іншими факторами. Іноді це може бути просто і не вимагати більших зусиль (наприклад, з типовою конфігурація 1С 7.7 існують типові обробки перенесення в 1С 8), іноді навпаки, вимагає значних трансформацій даних і зміни порядку звичних дій в системі. У будь-якому випадку нерозв'язних ситуацій не буває, а якісний аналіз дозволить уникнути можливих помилок.

Переваги 1С: Підприємство 8:

  • Можливість ведення обліку декількох юридичних осіб в єдиній базі;
  • Різні схеми оподаткування в одній програмі: загальна система оподаткування, ССО, ЕНВД;
  • Податковий облік в рамках загальної системи оподаткування паралельно бухгалтерського обліку;
  • Наочна аналітика, прозорий облік і гнучко настроюються звіти;
  • Складський облік по місцях зберігання;
  • Облік торгових операцій в розрізі договорів;
  • Розрахунок курсових і сумових різниць;
  • Облік основних засобів і нематеріальних активів;
  • Облік ПДВ відповідно до норм гл. 21 НК РФ;
  • Можливість відправляти звітність можна безпосередньо з програми, додаткових програм для цього не потрібно.

Головна відмінність «Базовою» версії від «ПРОФ» в тому, що в «Базовою» версії немає можливості самостійного зміни конфігурації. Користувачі «Базовою» версії не можуть самостійно змінювати конфігурації, а можуть лише завантажувати поставляються поновлення.
Також в «Базовою» версії не підтримується ведення обліку по декількох фірмах в одній інформаційній базі (є можливість ведення обліку декількох компаній в різних інформаційних базах на одному комп'ютері).
У «Базовою» версії з однією інформаційною базою може працювати тільки один користувач.

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»


Резервна копія інформаційної бази (збереження і оновлення робить людина з повними правами) робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть систему 1С: Підприємство в режимі «Конфігуратор»;
  2. В меню «Адміністрування» виберіть пункт «вивантажити інформаційну базу»;
  3. У діалозі вкажіть ім'я файлу, в який будуть записані дані.

1С: ІТС (Інформаційно-технологічний супровід) - це комплексна підтримка надається користувачам програм "1С: Підприємство".

Комплексна підтримка надається при укладенні користувачем договору 1С: ІТС.
ІТС - це:

  • легальні оновлення програмних продуктів фірми «1С»;
  • можливість використовувати всі знання і досвід, накопичені методистами та експертами фірми «1С» в області бухгалтерського обліку, оподаткування, кадрового обліку;
  • можливість ефективно працювати в програмах 1С, максимально використовуючи потужний функціонал, закладений розробниками в систему "1С: Підприємство";
  • можливість отримання персональної консультації у провідних експертів, аудиторів, методистів і розробників фірми «1С» і партнерів;
  • отримання кваліфікованої допомоги партнерів по установці, оновленню програм та підключення всіх інформаційних ресурсів фірми «1С».

Версія ТЕХНО: ІТС Техно, ІТС Бюджет
Версія ПРОФ: ІТС ПРОФ, ІТС Бюджет ПРОФ, ІТС Будівництво, ІТС Медицина

Договір 1С: ІТС версії ТЕХНО забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" тільки можливість легального отримання оновлень для придбаних програмних продуктів "1С: Підприємство" і мінімально необхідний обсяг сервісних послуг від фірми «1С».

Договір 1С: ІТС версії ПРОФ забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" максимальну кількість інформації і послуг, що надаються фірмою «1С» і партнерами фірми «1С».


Апгрейд продукту - це обмін одного продукту на відповідний йому новий або на цілий комплект за спеціальною ціною зі 50% знижкою. Докладніше

Для того, щоб зберегти звіт з 1С в Excel, необхідно в меню програми 1С: Підприємство «Файл» вибрати пункт «Зберегти як», а в діалоговому вікні вказати тип файлу "Таблиця Excel".

Необхідно завантажити папку з класифікатором або з сайту gnivc.ru, або під'їхати до нас в офіс і записати його на диск / флеш карту. Якщо є диск ІТС - то можна взяти KLADR з диска.
Потім - в програмі зайти в меню Сервіс - Відомості про організацію:

  • Натиснути на конвертик у Юридичного адреси
  • У вікні, перейти на закладку «Класифікатори»
  • Прописати шлях до адресного класифікатора
  • Натиснути кнопку «Завантажити»

(Якщо є диск ІТС, то можна тут натиснути кнопку «Завантажити з диска ІТС»)

Після завантаження класифікатора, відзначаєте ті регіони, які необхідно завантажити, і продовжуєте завантаження.
Після завершення процесу, прописати знову все адреси організації з використанням класифікатора.


Найбільш часто використовувані гарячі клавіші в 1С: Створити новий документ Ctrl + N Відкрити існуючий документ Ctrl + O Відкрити калькулятор Ctrl + F2 Видалити Del Додати Ins Зберегти документ Ctrl + S Друк документа Ctrl + P Копіювати в буфер обміну Ctrl + C (або Ctrl + Ins) Вирізати в буфер обміну Ctrl + X (або Shift + Del) Вставити з буфера обміну Ctrl + V (або Shift + Ins) Виділити все Ctrl + A Знайти Ctrl + F Оновити Ctrl + Shift + R (або F5) Перейти в початок рядки Home Перейти в кінець рядка End

Так, є в конфігурації «Управління виробничим підприємством». Можлива досить гнучка настройка під різну специфіку типів виробництв.

Можливий. Якщо конфігурація типова, можна скористатися типовою обробкою. В іншому випадку можна розробити індивідуальну завантаження (використовується в більшості випадків, складність залежить від характеру і обсягу змін типової 7.7.). Спочатку слід вивчити склад і формат переносимих даних. При перенесенні, як залишків, так і оборотів частина даних, як правило, доводиться заводити вручну, оскільки зазвичай в бухгалтерії 7.7 не вистачає інформації для повноцінного завантаження даних в бухгалтерію 8.

Аутентифікація користувача: власна на платформі 1С або аутентифікація Windows. Типові набори прав. Можлива індивідуальна настройка прав доступу. При використанні тонкого клієнта можливе створення керованих форм (наприклад, існує в конфігурації Управління торгівлею 11; можлива індивідуальна розробка для будь-якої конфігурації).

Існують типові інтерфейси з деякими видами торгового обладнання (касові реєстратори, сканери штрих-кодів, ваги). Можливе створення власного інтерфейсу при використанні інших типів обладнання. Існує інтеграція деякими програмами типу «Банк-клієнт». Можливе створення власних модулів для нетипових банк-клієнтів. У нас є досвід створення обміну даними з досить різноманітним програмним забезпеченням, це, як правило, розробляється індивідуально під задачу клієнта.

1С може працювати в файлової версії, на sql і на Oracle. Масштабованість визначається характеристиками обраної СУБД. Підтримується робота в розподіленому режимі.

Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Вибір конфігурації 1С безпосередньо залежить, від того яка предметна область і обсяг завдань підлягають автоматизації. Наприклад, для компанії яка надає сервісні послуги і ставить перед собою завдання автоматизувати тільки бухгалтерський і податковий облік, цілком підійде 1С Бухгалтерія. Якщо мова йде про виробничому підприємстві, якому потрібно вести оперативний облік, планувати закупівлі, вести позамовний облік виробництва і попередільний розрахунок собівартості, то підійде «1С: Управління виробничим підприємством». Продуктова лінійка фірми 1С достатньо широка, і має велику кількість різних варіантів, найкращим чином задовольняють потреби підприємства. Більш того, можливе одночасне використання різних конфігурацій з налаштуванням обміну даними між собою, наприклад, для задач розрахунку заробітної плати і ведення регламентованого або управлінського обліку. Для підприємства важливо визначити, що і в якому обсязі планується автоматизувати сьогодні і завтра. Перед вибором вельми корисним виявиться консультація з компанією-інтегратором, тому що її фахівці досить добре знають специфіку та особливості програмних продуктів, а також мають практичний досвід впровадження і підтримки різних інформаційних систем 1С.

Перехід на 1С версії 8 з 1С версії 7.7. чи іншої системи це проект автоматизації, пов'язаний з переносом даних, зміни звичних інтерфейсів, зміни порядків роботи і багато іншого. Складність визначається індивідуальною специфікою, специфікою бізнес-процесів, якістю вихідних даних і іншими факторами. Іноді це може бути просто і не вимагати більших зусиль (наприклад, з типовою конфігурація 1С 7.7 існують типові обробки перенесення в 1С 8), іноді навпаки, вимагає значних трансформацій даних і зміни порядку звичних дій в системі. У будь-якому випадку нерозв'язних ситуацій не буває, а якісний аналіз дозволить уникнути можливих помилок.

Переваги 1С: Підприємство 8:

  • Можливість ведення обліку декількох юридичних осіб в єдиній базі;
  • Різні схеми оподаткування в одній програмі: загальна система оподаткування, ССО, ЕНВД;
  • Податковий облік в рамках загальної системи оподаткування паралельно бухгалтерського обліку;
  • Наочна аналітика, прозорий облік і гнучко настроюються звіти;
  • Складський облік по місцях зберігання;
  • Облік торгових операцій в розрізі договорів;
  • Розрахунок курсових і сумових різниць;
  • Облік основних засобів і нематеріальних активів;
  • Облік ПДВ відповідно до норм гл. 21 НК РФ;
  • Можливість відправляти звітність можна безпосередньо з програми, додаткових програм для цього не потрібно.

Головна відмінність «Базовою» версії від «ПРОФ» в тому, що в «Базовою» версії немає можливості самостійного зміни конфігурації. Користувачі «Базовою» версії не можуть самостійно змінювати конфігурації, а можуть лише завантажувати поставляються поновлення.
Також в «Базовою» версії не підтримується ведення обліку по декількох фірмах в одній інформаційній базі (є можливість ведення обліку декількох компаній в різних інформаційних базах на одному комп'ютері).
У «Базовою» версії з однією інформаційною базою може працювати тільки один користувач.

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»


Резервна копія інформаційної бази (збереження і оновлення робить людина з повними правами) робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть систему 1С: Підприємство в режимі «Конфігуратор»;
  2. В меню «Адміністрування» виберіть пункт «вивантажити інформаційну базу»;
  3. У діалозі вкажіть ім'я файлу, в який будуть записані дані.

1С: ІТС (Інформаційно-технологічний супровід) - це комплексна підтримка надається користувачам програм "1С: Підприємство".

Комплексна підтримка надається при укладенні користувачем договору 1С: ІТС.
ІТС - це:

  • легальні оновлення програмних продуктів фірми «1С»;
  • можливість використовувати всі знання і досвід, накопичені методистами та експертами фірми «1С» в області бухгалтерського обліку, оподаткування, кадрового обліку;
  • можливість ефективно працювати в програмах 1С, максимально використовуючи потужний функціонал, закладений розробниками в систему "1С: Підприємство";
  • можливість отримання персональної консультації у провідних експертів, аудиторів, методистів і розробників фірми «1С» і партнерів;
  • отримання кваліфікованої допомоги партнерів по установці, оновленню програм та підключення всіх інформаційних ресурсів фірми «1С».

Версія ТЕХНО: ІТС Техно, ІТС Бюджет
Версія ПРОФ: ІТС ПРОФ, ІТС Бюджет ПРОФ, ІТС Будівництво, ІТС Медицина

Договір 1С: ІТС версії ТЕХНО забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" тільки можливість легального отримання оновлень для придбаних програмних продуктів "1С: Підприємство" і мінімально необхідний обсяг сервісних послуг від фірми «1С».

Договір 1С: ІТС версії ПРОФ забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" максимальну кількість інформації і послуг, що надаються фірмою «1С» і партнерами фірми «1С».


Апгрейд продукту - це обмін одного продукту на відповідний йому новий або на цілий комплект за спеціальною ціною зі 50% знижкою. Докладніше

Для того, щоб зберегти звіт з 1С в Excel, необхідно в меню програми 1С: Підприємство «Файл» вибрати пункт «Зберегти як», а в діалоговому вікні вказати тип файлу "Таблиця Excel".

Необхідно завантажити папку з класифікатором або з сайту gnivc.ru, або під'їхати до нас в офіс і записати його на диск / флеш карту. Якщо є диск ІТС - то можна взяти KLADR з диска.
Потім - в програмі зайти в меню Сервіс - Відомості про організацію:

  • Натиснути на конвертик у Юридичного адреси
  • У вікні, перейти на закладку «Класифікатори»
  • Прописати шлях до адресного класифікатора
  • Натиснути кнопку «Завантажити»

(Якщо є диск ІТС, то можна тут натиснути кнопку «Завантажити з диска ІТС»)

Після завантаження класифікатора, відзначаєте ті регіони, які необхідно завантажити, і продовжуєте завантаження.
Після завершення процесу, прописати знову все адреси організації з використанням класифікатора.


Найбільш часто використовувані гарячі клавіші в 1С: Створити новий документ Ctrl + N Відкрити існуючий документ Ctrl + O Відкрити калькулятор Ctrl + F2 Видалити Del Додати Ins Зберегти документ Ctrl + S Друк документа Ctrl + P Копіювати в буфер обміну Ctrl + C (або Ctrl + Ins) Вирізати в буфер обміну Ctrl + X (або Shift + Del) Вставити з буфера обміну Ctrl + V (або Shift + Ins) Виділити все Ctrl + A Знайти Ctrl + F Оновити Ctrl + Shift + R (або F5) Перейти в початок рядки Home Перейти в кінець рядка End

Так, є в конфігурації «Управління виробничим підприємством». Можлива досить гнучка настройка під різну специфіку типів виробництв.

Можливий. Якщо конфігурація типова, можна скористатися типовою обробкою. В іншому випадку можна розробити індивідуальну завантаження (використовується в більшості випадків, складність залежить від характеру і обсягу змін типової 7.7.). Спочатку слід вивчити склад і формат переносимих даних. При перенесенні, як залишків, так і оборотів частина даних, як правило, доводиться заводити вручну, оскільки зазвичай в бухгалтерії 7.7 не вистачає інформації для повноцінного завантаження даних в бухгалтерію 8.

Аутентифікація користувача: власна на платформі 1С або аутентифікація Windows. Типові набори прав. Можлива індивідуальна настройка прав доступу. При використанні тонкого клієнта можливе створення керованих форм (наприклад, існує в конфігурації Управління торгівлею 11; можлива індивідуальна розробка для будь-якої конфігурації).

Існують типові інтерфейси з деякими видами торгового обладнання (касові реєстратори, сканери штрих-кодів, ваги). Можливе створення власного інтерфейсу при використанні інших типів обладнання. Існує інтеграція деякими програмами типу «Банк-клієнт». Можливе створення власних модулів для нетипових банк-клієнтів. У нас є досвід створення обміну даними з досить різноманітним програмним забезпеченням, це, як правило, розробляється індивідуально під задачу клієнта.

1С може працювати в файлової версії, на sql і на Oracle. Масштабованість визначається характеристиками обраної СУБД. Підтримується робота в розподіленому режимі.

Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Вибір конфігурації 1С безпосередньо залежить, від того яка предметна область і обсяг завдань підлягають автоматизації. Наприклад, для компанії яка надає сервісні послуги і ставить перед собою завдання автоматизувати тільки бухгалтерський і податковий облік, цілком підійде 1С Бухгалтерія. Якщо мова йде про виробничому підприємстві, якому потрібно вести оперативний облік, планувати закупівлі, вести позамовний облік виробництва і попередільний розрахунок собівартості, то підійде «1С: Управління виробничим підприємством». Продуктова лінійка фірми 1С достатньо широка, і має велику кількість різних варіантів, найкращим чином задовольняють потреби підприємства. Більш того, можливе одночасне використання різних конфігурацій з налаштуванням обміну даними між собою, наприклад, для задач розрахунку заробітної плати і ведення регламентованого або управлінського обліку. Для підприємства важливо визначити, що і в якому обсязі планується автоматизувати сьогодні і завтра. Перед вибором вельми корисним виявиться консультація з компанією-інтегратором, тому що її фахівці досить добре знають специфіку та особливості програмних продуктів, а також мають практичний досвід впровадження і підтримки різних інформаційних систем 1С.

Перехід на 1С версії 8 з 1С версії 7.7. чи іншої системи це проект автоматизації, пов'язаний з переносом даних, зміни звичних інтерфейсів, зміни порядків роботи і багато іншого. Складність визначається індивідуальною специфікою, специфікою бізнес-процесів, якістю вихідних даних і іншими факторами. Іноді це може бути просто і не вимагати більших зусиль (наприклад, з типовою конфігурація 1С 7.7 існують типові обробки перенесення в 1С 8), іноді навпаки, вимагає значних трансформацій даних і зміни порядку звичних дій в системі. У будь-якому випадку нерозв'язних ситуацій не буває, а якісний аналіз дозволить уникнути можливих помилок.

Переваги 1С: Підприємство 8:

  • Можливість ведення обліку декількох юридичних осіб в єдиній базі;
  • Різні схеми оподаткування в одній програмі: загальна система оподаткування, ССО, ЕНВД;
  • Податковий облік в рамках загальної системи оподаткування паралельно бухгалтерського обліку;
  • Наочна аналітика, прозорий облік і гнучко настроюються звіти;
  • Складський облік по місцях зберігання;
  • Облік торгових операцій в розрізі договорів;
  • Розрахунок курсових і сумових різниць;
  • Облік основних засобів і нематеріальних активів;
  • Облік ПДВ відповідно до норм гл. 21 НК РФ;
  • Можливість відправляти звітність можна безпосередньо з програми, додаткових програм для цього не потрібно.

Головна відмінність «Базовою» версії від «ПРОФ» в тому, що в «Базовою» версії немає можливості самостійного зміни конфігурації. Користувачі «Базовою» версії не можуть самостійно змінювати конфігурації, а можуть лише завантажувати поставляються поновлення.
Також в «Базовою» версії не підтримується ведення обліку по декількох фірмах в одній інформаційній базі (є можливість ведення обліку декількох компаній в різних інформаційних базах на одному комп'ютері).
У «Базовою» версії з однією інформаційною базою може працювати тільки один користувач.

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»


Резервна копія інформаційної бази (збереження і оновлення робить людина з повними правами) робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть систему 1С: Підприємство в режимі «Конфігуратор»;
  2. В меню «Адміністрування» виберіть пункт «вивантажити інформаційну базу»;
  3. У діалозі вкажіть ім'я файлу, в який будуть записані дані.

1С: ІТС (Інформаційно-технологічний супровід) - це комплексна підтримка надається користувачам програм "1С: Підприємство".

Комплексна підтримка надається при укладенні користувачем договору 1С: ІТС.
ІТС - це:

  • легальні оновлення програмних продуктів фірми «1С»;
  • можливість використовувати всі знання і досвід, накопичені методистами та експертами фірми «1С» в області бухгалтерського обліку, оподаткування, кадрового обліку;
  • можливість ефективно працювати в програмах 1С, максимально використовуючи потужний функціонал, закладений розробниками в систему "1С: Підприємство";
  • можливість отримання персональної консультації у провідних експертів, аудиторів, методистів і розробників фірми «1С» і партнерів;
  • отримання кваліфікованої допомоги партнерів по установці, оновленню програм та підключення всіх інформаційних ресурсів фірми «1С».

Версія ТЕХНО: ІТС Техно, ІТС Бюджет
Версія ПРОФ: ІТС ПРОФ, ІТС Бюджет ПРОФ, ІТС Будівництво, ІТС Медицина

Договір 1С: ІТС версії ТЕХНО забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" тільки можливість легального отримання оновлень для придбаних програмних продуктів "1С: Підприємство" і мінімально необхідний обсяг сервісних послуг від фірми «1С».

Договір 1С: ІТС версії ПРОФ забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" максимальну кількість інформації і послуг, що надаються фірмою «1С» і партнерами фірми «1С».


Апгрейд продукту - це обмін одного продукту на відповідний йому новий або на цілий комплект за спеціальною ціною зі 50% знижкою. Докладніше

Для того, щоб зберегти звіт з 1С в Excel, необхідно в меню програми 1С: Підприємство «Файл» вибрати пункт «Зберегти як», а в діалоговому вікні вказати тип файлу "Таблиця Excel".

Необхідно завантажити папку з класифікатором або з сайту gnivc.ru, або під'їхати до нас в офіс і записати його на диск / флеш карту. Якщо є диск ІТС - то можна взяти KLADR з диска.
Потім - в програмі зайти в меню Сервіс - Відомості про організацію:

  • Натиснути на конвертик у Юридичного адреси
  • У вікні, перейти на закладку «Класифікатори»
  • Прописати шлях до адресного класифікатора
  • Натиснути кнопку «Завантажити»

(Якщо є диск ІТС, то можна тут натиснути кнопку «Завантажити з диска ІТС»)

Після завантаження класифікатора, відзначаєте ті регіони, які необхідно завантажити, і продовжуєте завантаження.
Після завершення процесу, прописати знову все адреси організації з використанням класифікатора.


Найбільш часто використовувані гарячі клавіші в 1С: Створити новий документ Ctrl + N Відкрити існуючий документ Ctrl + O Відкрити калькулятор Ctrl + F2 Видалити Del Додати Ins Зберегти документ Ctrl + S Друк документа Ctrl + P Копіювати в буфер обміну Ctrl + C (або Ctrl + Ins) Вирізати в буфер обміну Ctrl + X (або Shift + Del) Вставити з буфера обміну Ctrl + V (або Shift + Ins) Виділити все Ctrl + A Знайти Ctrl + F Оновити Ctrl + Shift + R (або F5) Перейти в початок рядки Home Перейти в кінець рядка End

Так, є в конфігурації «Управління виробничим підприємством». Можлива досить гнучка настройка під різну специфіку типів виробництв.

Можливий. Якщо конфігурація типова, можна скористатися типовою обробкою. В іншому випадку можна розробити індивідуальну завантаження (використовується в більшості випадків, складність залежить від характеру і обсягу змін типової 7.7.). Спочатку слід вивчити склад і формат переносимих даних. При перенесенні, як залишків, так і оборотів частина даних, як правило, доводиться заводити вручну, оскільки зазвичай в бухгалтерії 7.7 не вистачає інформації для повноцінного завантаження даних в бухгалтерію 8.

Аутентифікація користувача: власна на платформі 1С або аутентифікація Windows. Типові набори прав. Можлива індивідуальна настройка прав доступу. При використанні тонкого клієнта можливе створення керованих форм (наприклад, існує в конфігурації Управління торгівлею 11; можлива індивідуальна розробка для будь-якої конфігурації).

Існують типові інтерфейси з деякими видами торгового обладнання (касові реєстратори, сканери штрих-кодів, ваги). Можливе створення власного інтерфейсу при використанні інших типів обладнання. Існує інтеграція деякими програмами типу «Банк-клієнт». Можливе створення власних модулів для нетипових банк-клієнтів. У нас є досвід створення обміну даними з досить різноманітним програмним забезпеченням, це, як правило, розробляється індивідуально під задачу клієнта.

1С може працювати в файлової версії, на sql і на Oracle. Масштабованість визначається характеристиками обраної СУБД. Підтримується робота в розподіленому режимі.

Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Вибір конфігурації 1С безпосередньо залежить, від того яка предметна область і обсяг завдань підлягають автоматизації. Наприклад, для компанії яка надає сервісні послуги і ставить перед собою завдання автоматизувати тільки бухгалтерський і податковий облік, цілком підійде 1С Бухгалтерія. Якщо мова йде про виробничому підприємстві, якому потрібно вести оперативний облік, планувати закупівлі, вести позамовний облік виробництва і попередільний розрахунок собівартості, то підійде «1С: Управління виробничим підприємством». Продуктова лінійка фірми 1С достатньо широка, і має велику кількість різних варіантів, найкращим чином задовольняють потреби підприємства. Більш того, можливе одночасне використання різних конфігурацій з налаштуванням обміну даними між собою, наприклад, для задач розрахунку заробітної плати і ведення регламентованого або управлінського обліку. Для підприємства важливо визначити, що і в якому обсязі планується автоматизувати сьогодні і завтра. Перед вибором вельми корисним виявиться консультація з компанією-інтегратором, тому що її фахівці досить добре знають специфіку та особливості програмних продуктів, а також мають практичний досвід впровадження і підтримки різних інформаційних систем 1С.

Перехід на 1С версії 8 з 1С версії 7.7. чи іншої системи це проект автоматизації, пов'язаний з переносом даних, зміни звичних інтерфейсів, зміни порядків роботи і багато іншого. Складність визначається індивідуальною специфікою, специфікою бізнес-процесів, якістю вихідних даних і іншими факторами. Іноді це може бути просто і не вимагати більших зусиль (наприклад, з типовою конфігурація 1С 7.7 існують типові обробки перенесення в 1С 8), іноді навпаки, вимагає значних трансформацій даних і зміни порядку звичних дій в системі. У будь-якому випадку нерозв'язних ситуацій не буває, а якісний аналіз дозволить уникнути можливих помилок.

Переваги 1С: Підприємство 8:

  • Можливість ведення обліку декількох юридичних осіб в єдиній базі;
  • Різні схеми оподаткування в одній програмі: загальна система оподаткування, ССО, ЕНВД;
  • Податковий облік в рамках загальної системи оподаткування паралельно бухгалтерського обліку;
  • Наочна аналітика, прозорий облік і гнучко настроюються звіти;
  • Складський облік по місцях зберігання;
  • Облік торгових операцій в розрізі договорів;
  • Розрахунок курсових і сумових різниць;
  • Облік основних засобів і нематеріальних активів;
  • Облік ПДВ відповідно до норм гл. 21 НК РФ;
  • Можливість відправляти звітність можна безпосередньо з програми, додаткових програм для цього не потрібно.

Головна відмінність «Базовою» версії від «ПРОФ» в тому, що в «Базовою» версії немає можливості самостійного зміни конфігурації. Користувачі «Базовою» версії не можуть самостійно змінювати конфігурації, а можуть лише завантажувати поставляються поновлення.
Також в «Базовою» версії не підтримується ведення обліку по декількох фірмах в одній інформаційній базі (є можливість ведення обліку декількох компаній в різних інформаційних базах на одному комп'ютері).
У «Базовою» версії з однією інформаційною базою може працювати тільки один користувач.

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»


Резервна копія інформаційної бази (збереження і оновлення робить людина з повними правами) робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть систему 1С: Підприємство в режимі «Конфігуратор»;
  2. В меню «Адміністрування» виберіть пункт «вивантажити інформаційну базу»;
  3. У діалозі вкажіть ім'я файлу, в який будуть записані дані.

1С: ІТС (Інформаційно-технологічний супровід) - це комплексна підтримка надається користувачам програм "1С: Підприємство".

Комплексна підтримка надається при укладенні користувачем договору 1С: ІТС.
ІТС - це:

  • легальні оновлення програмних продуктів фірми «1С»;
  • можливість використовувати всі знання і досвід, накопичені методистами та експертами фірми «1С» в області бухгалтерського обліку, оподаткування, кадрового обліку;
  • можливість ефективно працювати в програмах 1С, максимально використовуючи потужний функціонал, закладений розробниками в систему "1С: Підприємство";
  • можливість отримання персональної консультації у провідних експертів, аудиторів, методистів і розробників фірми «1С» і партнерів;
  • отримання кваліфікованої допомоги партнерів по установці, оновленню програм та підключення всіх інформаційних ресурсів фірми «1С».

Версія ТЕХНО: ІТС Техно, ІТС Бюджет
Версія ПРОФ: ІТС ПРОФ, ІТС Бюджет ПРОФ, ІТС Будівництво, ІТС Медицина

Договір 1С: ІТС версії ТЕХНО забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" тільки можливість легального отримання оновлень для придбаних програмних продуктів "1С: Підприємство" і мінімально необхідний обсяг сервісних послуг від фірми «1С».

Договір 1С: ІТС версії ПРОФ забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" максимальну кількість інформації і послуг, що надаються фірмою «1С» і партнерами фірми «1С».


Апгрейд продукту - це обмін одного продукту на відповідний йому новий або на цілий комплект за спеціальною ціною зі 50% знижкою. Докладніше

Для того, щоб зберегти звіт з 1С в Excel, необхідно в меню програми 1С: Підприємство «Файл» вибрати пункт «Зберегти як», а в діалоговому вікні вказати тип файлу "Таблиця Excel".

Необхідно завантажити папку з класифікатором або з сайту gnivc.ru, або під'їхати до нас в офіс і записати його на диск / флеш карту. Якщо є диск ІТС - то можна взяти KLADR з диска.
Потім - в програмі зайти в меню Сервіс - Відомості про організацію:

  • Натиснути на конвертик у Юридичного адреси
  • У вікні, перейти на закладку «Класифікатори»
  • Прописати шлях до адресного класифікатора
  • Натиснути кнопку «Завантажити»

(Якщо є диск ІТС, то можна тут натиснути кнопку «Завантажити з диска ІТС»)

Після завантаження класифікатора, відзначаєте ті регіони, які необхідно завантажити, і продовжуєте завантаження.
Після завершення процесу, прописати знову все адреси організації з використанням класифікатора.


Найбільш часто використовувані гарячі клавіші в 1С: Створити новий документ Ctrl + N Відкрити існуючий документ Ctrl + O Відкрити калькулятор Ctrl + F2 Видалити Del Додати Ins Зберегти документ Ctrl + S Друк документа Ctrl + P Копіювати в буфер обміну Ctrl + C (або Ctrl + Ins) Вирізати в буфер обміну Ctrl + X (або Shift + Del) Вставити з буфера обміну Ctrl + V (або Shift + Ins) Виділити все Ctrl + A Знайти Ctrl + F Оновити Ctrl + Shift + R (або F5) Перейти в початок рядки Home Перейти в кінець рядка End

Так, є в конфігурації «Управління виробничим підприємством». Можлива досить гнучка настройка під різну специфіку типів виробництв.

Можливий. Якщо конфігурація типова, можна скористатися типовою обробкою. В іншому випадку можна розробити індивідуальну завантаження (використовується в більшості випадків, складність залежить від характеру і обсягу змін типової 7.7.). Спочатку слід вивчити склад і формат переносимих даних. При перенесенні, як залишків, так і оборотів частина даних, як правило, доводиться заводити вручну, оскільки зазвичай в бухгалтерії 7.7 не вистачає інформації для повноцінного завантаження даних в бухгалтерію 8.

Аутентифікація користувача: власна на платформі 1С або аутентифікація Windows. Типові набори прав. Можлива індивідуальна настройка прав доступу. При використанні тонкого клієнта можливе створення керованих форм (наприклад, існує в конфігурації Управління торгівлею 11; можлива індивідуальна розробка для будь-якої конфігурації).

Існують типові інтерфейси з деякими видами торгового обладнання (касові реєстратори, сканери штрих-кодів, ваги). Можливе створення власного інтерфейсу при використанні інших типів обладнання. Існує інтеграція деякими програмами типу «Банк-клієнт». Можливе створення власних модулів для нетипових банк-клієнтів. У нас є досвід створення обміну даними з досить різноманітним програмним забезпеченням, це, як правило, розробляється індивідуально під задачу клієнта.

1С може працювати в файлової версії, на sql і на Oracle. Масштабованість визначається характеристиками обраної СУБД. Підтримується робота в розподіленому режимі.

Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Вибір конфігурації 1С безпосередньо залежить, від того яка предметна область і обсяг завдань підлягають автоматизації. Наприклад, для компанії яка надає сервісні послуги і ставить перед собою завдання автоматизувати тільки бухгалтерський і податковий облік, цілком підійде 1С Бухгалтерія. Якщо мова йде про виробничому підприємстві, якому потрібно вести оперативний облік, планувати закупівлі, вести позамовний облік виробництва і попередільний розрахунок собівартості, то підійде «1С: Управління виробничим підприємством». Продуктова лінійка фірми 1С достатньо широка, і має велику кількість різних варіантів, найкращим чином задовольняють потреби підприємства. Більш того, можливе одночасне використання різних конфігурацій з налаштуванням обміну даними між собою, наприклад, для задач розрахунку заробітної плати і ведення регламентованого або управлінського обліку. Для підприємства важливо визначити, що і в якому обсязі планується автоматизувати сьогодні і завтра. Перед вибором вельми корисним виявиться консультація з компанією-інтегратором, тому що її фахівці досить добре знають специфіку та особливості програмних продуктів, а також мають практичний досвід впровадження і підтримки різних інформаційних систем 1С.

Перехід на 1С версії 8 з 1С версії 7.7. чи іншої системи це проект автоматизації, пов'язаний з переносом даних, зміни звичних інтерфейсів, зміни порядків роботи і багато іншого. Складність визначається індивідуальною специфікою, специфікою бізнес-процесів, якістю вихідних даних і іншими факторами. Іноді це може бути просто і не вимагати більших зусиль (наприклад, з типовою конфігурація 1С 7.7 існують типові обробки перенесення в 1С 8), іноді навпаки, вимагає значних трансформацій даних і зміни порядку звичних дій в системі. У будь-якому випадку нерозв'язних ситуацій не буває, а якісний аналіз дозволить уникнути можливих помилок.

Переваги 1С: Підприємство 8:

  • Можливість ведення обліку декількох юридичних осіб в єдиній базі;
  • Різні схеми оподаткування в одній програмі: загальна система оподаткування, ССО, ЕНВД;
  • Податковий облік в рамках загальної системи оподаткування паралельно бухгалтерського обліку;
  • Наочна аналітика, прозорий облік і гнучко настроюються звіти;
  • Складський облік по місцях зберігання;
  • Облік торгових операцій в розрізі договорів;
  • Розрахунок курсових і сумових різниць;
  • Облік основних засобів і нематеріальних активів;
  • Облік ПДВ відповідно до норм гл. 21 НК РФ;
  • Можливість відправляти звітність можна безпосередньо з програми, додаткових програм для цього не потрібно.

Головна відмінність «Базовою» версії від «ПРОФ» в тому, що в «Базовою» версії немає можливості самостійного зміни конфігурації. Користувачі «Базовою» версії не можуть самостійно змінювати конфігурації, а можуть лише завантажувати поставляються поновлення.
Також в «Базовою» версії не підтримується ведення обліку по декількох фірмах в одній інформаційній базі (є можливість ведення обліку декількох компаній в різних інформаційних базах на одному комп'ютері).
У «Базовою» версії з однією інформаційною базою може працювати тільки один користувач.

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»


Резервна копія інформаційної бази (збереження і оновлення робить людина з повними правами) робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть систему 1С: Підприємство в режимі «Конфігуратор»;
  2. В меню «Адміністрування» виберіть пункт «вивантажити інформаційну базу»;
  3. У діалозі вкажіть ім'я файлу, в який будуть записані дані.

1С: ІТС (Інформаційно-технологічний супровід) - це комплексна підтримка надається користувачам програм "1С: Підприємство".

Комплексна підтримка надається при укладенні користувачем договору 1С: ІТС.
ІТС - це:

  • легальні оновлення програмних продуктів фірми «1С»;
  • можливість використовувати всі знання і досвід, накопичені методистами та експертами фірми «1С» в області бухгалтерського обліку, оподаткування, кадрового обліку;
  • можливість ефективно працювати в програмах 1С, максимально використовуючи потужний функціонал, закладений розробниками в систему "1С: Підприємство";
  • можливість отримання персональної консультації у провідних експертів, аудиторів, методистів і розробників фірми «1С» і партнерів;
  • отримання кваліфікованої допомоги партнерів по установці, оновленню програм та підключення всіх інформаційних ресурсів фірми «1С».

Версія ТЕХНО: ІТС Техно, ІТС Бюджет
Версія ПРОФ: ІТС ПРОФ, ІТС Бюджет ПРОФ, ІТС Будівництво, ІТС Медицина

Договір 1С: ІТС версії ТЕХНО забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" тільки можливість легального отримання оновлень для придбаних програмних продуктів "1С: Підприємство" і мінімально необхідний обсяг сервісних послуг від фірми «1С».

Договір 1С: ІТС версії ПРОФ забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" максимальну кількість інформації і послуг, що надаються фірмою «1С» і партнерами фірми «1С».


Апгрейд продукту - це обмін одного продукту на відповідний йому новий або на цілий комплект за спеціальною ціною зі 50% знижкою. Докладніше

Для того, щоб зберегти звіт з 1С в Excel, необхідно в меню програми 1С: Підприємство «Файл» вибрати пункт «Зберегти як», а в діалоговому вікні вказати тип файлу "Таблиця Excel".

Необхідно завантажити папку з класифікатором або з сайту gnivc.ru, або під'їхати до нас в офіс і записати його на диск / флеш карту. Якщо є диск ІТС - то можна взяти KLADR з диска.
Потім - в програмі зайти в меню Сервіс - Відомості про організацію:

  • Натиснути на конвертик у Юридичного адреси
  • У вікні, перейти на закладку «Класифікатори»
  • Прописати шлях до адресного класифікатора
  • Натиснути кнопку «Завантажити»

(Якщо є диск ІТС, то можна тут натиснути кнопку «Завантажити з диска ІТС»)

Після завантаження класифікатора, відзначаєте ті регіони, які необхідно завантажити, і продовжуєте завантаження.
Після завершення процесу, прописати знову все адреси організації з використанням класифікатора.


Найбільш часто використовувані гарячі клавіші в 1С: Створити новий документ Ctrl + N Відкрити існуючий документ Ctrl + O Відкрити калькулятор Ctrl + F2 Видалити Del Додати Ins Зберегти документ Ctrl + S Друк документа Ctrl + P Копіювати в буфер обміну Ctrl + C (або Ctrl + Ins) Вирізати в буфер обміну Ctrl + X (або Shift + Del) Вставити з буфера обміну Ctrl + V (або Shift + Ins) Виділити все Ctrl + A Знайти Ctrl + F Оновити Ctrl + Shift + R (або F5) Перейти в початок рядки Home Перейти в кінець рядка End

Так, є в конфігурації «Управління виробничим підприємством». Можлива досить гнучка настройка під різну специфіку типів виробництв.

Можливий. Якщо конфігурація типова, можна скористатися типовою обробкою. В іншому випадку можна розробити індивідуальну завантаження (використовується в більшості випадків, складність залежить від характеру і обсягу змін типової 7.7.). Спочатку слід вивчити склад і формат переносимих даних. При перенесенні, як залишків, так і оборотів частина даних, як правило, доводиться заводити вручну, оскільки зазвичай в бухгалтерії 7.7 не вистачає інформації для повноцінного завантаження даних в бухгалтерію 8.

Аутентифікація користувача: власна на платформі 1С або аутентифікація Windows. Типові набори прав. Можлива індивідуальна настройка прав доступу. При використанні тонкого клієнта можливе створення керованих форм (наприклад, існує в конфігурації Управління торгівлею 11; можлива індивідуальна розробка для будь-якої конфігурації).

Існують типові інтерфейси з деякими видами торгового обладнання (касові реєстратори, сканери штрих-кодів, ваги). Можливе створення власного інтерфейсу при використанні інших типів обладнання. Існує інтеграція деякими програмами типу «Банк-клієнт». Можливе створення власних модулів для нетипових банк-клієнтів. У нас є досвід створення обміну даними з досить різноманітним програмним забезпеченням, це, як правило, розробляється індивідуально під задачу клієнта.

1С може працювати в файлової версії, на sql і на Oracle. Масштабованість визначається характеристиками обраної СУБД. Підтримується робота в розподіленому режимі.

Часті питання (FAQ): Microsoft Office 365, Adobe Creative Cloud, 1С, Продукти АстроСофт і ін.

Вибір конфігурації 1С безпосередньо залежить, від того яка предметна область і обсяг завдань підлягають автоматизації. Наприклад, для компанії яка надає сервісні послуги і ставить перед собою завдання автоматизувати тільки бухгалтерський і податковий облік, цілком підійде 1С Бухгалтерія. Якщо мова йде про виробничому підприємстві, якому потрібно вести оперативний облік, планувати закупівлі, вести позамовний облік виробництва і попередільний розрахунок собівартості, то підійде «1С: Управління виробничим підприємством». Продуктова лінійка фірми 1С достатньо широка, і має велику кількість різних варіантів, найкращим чином задовольняють потреби підприємства. Більш того, можливе одночасне використання різних конфігурацій з налаштуванням обміну даними між собою, наприклад, для задач розрахунку заробітної плати і ведення регламентованого або управлінського обліку. Для підприємства важливо визначити, що і в якому обсязі планується автоматизувати сьогодні і завтра. Перед вибором вельми корисним виявиться консультація з компанією-інтегратором, тому що її фахівці досить добре знають специфіку та особливості програмних продуктів, а також мають практичний досвід впровадження і підтримки різних інформаційних систем 1С.

Перехід на 1С версії 8 з 1С версії 7.7. чи іншої системи це проект автоматизації, пов'язаний з переносом даних, зміни звичних інтерфейсів, зміни порядків роботи і багато іншого. Складність визначається індивідуальною специфікою, специфікою бізнес-процесів, якістю вихідних даних і іншими факторами. Іноді це може бути просто і не вимагати більших зусиль (наприклад, з типовою конфігурація 1С 7.7 існують типові обробки перенесення в 1С 8), іноді навпаки, вимагає значних трансформацій даних і зміни порядку звичних дій в системі. У будь-якому випадку нерозв'язних ситуацій не буває, а якісний аналіз дозволить уникнути можливих помилок.

Переваги 1С: Підприємство 8:

  • Можливість ведення обліку декількох юридичних осіб в єдиній базі;
  • Різні схеми оподаткування в одній програмі: загальна система оподаткування, ССО, ЕНВД;
  • Податковий облік в рамках загальної системи оподаткування паралельно бухгалтерського обліку;
  • Наочна аналітика, прозорий облік і гнучко настроюються звіти;
  • Складський облік по місцях зберігання;
  • Облік торгових операцій в розрізі договорів;
  • Розрахунок курсових і сумових різниць;
  • Облік основних засобів і нематеріальних активів;
  • Облік ПДВ відповідно до норм гл. 21 НК РФ;
  • Можливість відправляти звітність можна безпосередньо з програми, додаткових програм для цього не потрібно.

Головна відмінність «Базовою» версії від «ПРОФ» в тому, що в «Базовою» версії немає можливості самостійного зміни конфігурації. Користувачі «Базовою» версії не можуть самостійно змінювати конфігурації, а можуть лише завантажувати поставляються поновлення.
Також в «Базовою» версії не підтримується ведення обліку по декількох фірмах в одній інформаційній базі (є можливість ведення обліку декількох компаній в різних інформаційних базах на одному комп'ютері).
У «Базовою» версії з однією інформаційною базою може працювати тільки один користувач.

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»

Натиснути меню - «Довідка» - «Про програму»


Резервна копія інформаційної бази (збереження і оновлення робить людина з повними правами) робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть систему 1С: Підприємство в режимі «Конфігуратор»;
  2. В меню «Адміністрування» виберіть пункт «вивантажити інформаційну базу»;
  3. У діалозі вкажіть ім'я файлу, в який будуть записані дані.

1С: ІТС (Інформаційно-технологічний супровід) - це комплексна підтримка надається користувачам програм "1С: Підприємство".

Комплексна підтримка надається при укладенні користувачем договору 1С: ІТС.
ІТС - це:

  • легальні оновлення програмних продуктів фірми «1С»;
  • можливість використовувати всі знання і досвід, накопичені методистами та експертами фірми «1С» в області бухгалтерського обліку, оподаткування, кадрового обліку;
  • можливість ефективно працювати в програмах 1С, максимально використовуючи потужний функціонал, закладений розробниками в систему "1С: Підприємство";
  • можливість отримання персональної консультації у провідних експертів, аудиторів, методистів і розробників фірми «1С» і партнерів;
  • отримання кваліфікованої допомоги партнерів по установці, оновленню програм та підключення всіх інформаційних ресурсів фірми «1С».

Версія ТЕХНО: ІТС Техно, ІТС Бюджет
Версія ПРОФ: ІТС ПРОФ, ІТС Бюджет ПРОФ, ІТС Будівництво, ІТС Медицина

Договір 1С: ІТС версії ТЕХНО забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" тільки можливість легального отримання оновлень для придбаних програмних продуктів "1С: Підприємство" і мінімально необхідний обсяг сервісних послуг від фірми «1С».

Договір 1С: ІТС версії ПРОФ забезпечує користувачам програм "1С: Підприємство" максимальну кількість інформації і послуг, що надаються фірмою «1С» і партнерами фірми «1С».


Апгрейд продукту - це обмін одного продукту на відповідний йому новий або на цілий комплект за спеціальною ціною зі 50% знижкою. Докладніше

Для того, щоб зберегти звіт з 1С в Excel, необхідно в меню програми 1С: Підприємство «Файл» вибрати пункт «Зберегти як», а в діалоговому вікні вказати тип файлу "Таблиця Excel".

Необхідно завантажити папку з класифікатором або з сайту gnivc.ru, або під'їхати до нас в офіс і записати його на диск / флеш карту. Якщо є диск ІТС - то можна взяти KLADR з диска.
Потім - в програмі зайти в меню Сервіс - Відомості про організацію:

  • Натиснути на конвертик у Юридичного адреси
  • У вікні, перейти на закладку «Класифікатори»
  • Прописати шлях до адресного класифікатора
  • Натиснути кнопку «Завантажити»

(Якщо є диск ІТС, то можна тут натиснути кнопку «Завантажити з диска ІТС»)

Після завантаження класифікатора, відзначаєте ті регіони, які необхідно завантажити, і продовжуєте завантаження.
Після завершення процесу, прописати знову все адреси організації з використанням класифікатора.


Найбільш часто використовувані гарячі клавіші в 1С: Створити новий документ Ctrl + N Відкрити існуючий документ Ctrl + O Відкрити калькулятор Ctrl + F2 Видалити Del Додати Ins Зберегти документ Ctrl + S Друк документа Ctrl + P Копіювати в буфер обміну Ctrl + C (або Ctrl + Ins) Вирізати в буфер обміну Ctrl + X (або Shift + Del) Вставити з буфера обміну Ctrl + V (або Shift + Ins) Виділити все Ctrl + A Знайти Ctrl + F Оновити Ctrl + Shift + R (або F5) Перейти в початок рядки Home Перейти в кінець рядка End

Так, є в конфігурації «Управління виробничим підприємством». Можлива досить гнучка настройка під різну специфіку типів виробництв.

Можливий. Якщо конфігурація типова, можна скористатися типовою обробкою. В іншому випадку можна розробити індивідуальну завантаження (використовується в більшості випадків, складність залежить від характеру і обсягу змін типової 7.7.). Спочатку слід вивчити склад і формат переносимих даних. При перенесенні, як залишків, так і оборотів частина даних, як правило, доводиться заводити вручну, оскільки зазвичай в бухгалтерії 7.7 не вистачає інформації для повноцінного завантаження даних в бухгалтерію 8.

Аутентифікація користувача: власна на платформі 1С або аутентифікація Windows. Типові набори прав. Можлива індивідуальна настройка прав доступу. При використанні тонкого клієнта можливе створення керованих форм (наприклад, існує в конфігурації Управління торгівлею 11; можлива індивідуальна розробка для будь-якої конфігурації).

Існують типові інтерфейси з деякими видами торгового обладнання (касові реєстратори, сканери штрих-кодів, ваги). Можливе створення власного інтерфейсу при використанні інших типів обладнання. Існує інтеграція деякими програмами типу «Банк-клієнт». Можливе створення власних модулів для нетипових банк-клієнтів. У нас є досвід створення обміну даними з досить різноманітним програмним забезпеченням, це, як правило, розробляється індивідуально під задачу клієнта.

1С може працювати в файлової версії, на sql і на Oracle. Масштабованість визначається характеристиками обраної СУБД. Підтримується робота в розподіленому режимі.

Новости