Центр ЗМІ | Резервне Копіювання Даних з NAS на Зовнішній Жорсткий Диск

23/05/2013 - Як і будь-яке інше обладнання, NAS від Thecus® і жорсткі диски можуть бути схильні до таких проблем, як збій харчування, збій обладнання або пошкодження матеріальних цінностей. Саме тому завжди важливо мати зовнішню резервну копію даних.

Нещодавно 31 березня був оголошений як Світовий день резервного копіювання. Численні дослідження показують, що як індивідуальні користувачі, так і підприємства не в повній мірі обізнані про потенційну загрозу втрати даних у разі пожежі, крадіжки, повені або просто збій обладнання. Один із способів запобігти втраті цінних даних, що зберігаються на NAS, - зберегти їх копії на компакт-диску, в хмарі, на іншому Thecus® NAS або, про що йтиметься далі, на зовнішньому жорсткому диску.

Крок 1: Підключення

Перш за все, вам потрібно підключити зовнішній жорсткий диск до одного з USB-портів на Thecus® NAS. Розмір жорсткого диска повинен відповідати обсягу даних, резервну копію яких ви бажаєте зробити. Вам також потрібно буде відформатувати цей диск. Кожна файлова система має певний ліміт для зберігання даних. Наприклад, c диском, отформатированном в системі FAT32, ви зможете ділитися тільки файлами об'ємом менш ніж 4 ГБ, але на диску з форматуванням в NTFS (для Windows) / EXT3 або EXT4 (для Linux) таких обмежень не буде.

Тому як тільки зовнішній жорсткий диск був підключений до NAS, переконайтеся, що NAS його виявив. Для цього відкрийте призначений для користувача інтерфейс адміністратора і зайдіть в розділ «Зберігання» / «Інформація про диск». Тут ви побачите підключений пристрій. Зайшовши в «Зберіганні» / «Загальний доступ до папок» / «USBHDD», ви отримаєте доступ до всього вмісту на даному диску.

Зайшовши в «Зберіганні» / «Загальний доступ до папок» / «USBHDD», ви отримаєте доступ до всього вмісту на даному диску

Крок 2: Створення завдання

Щоб створити завдання резервного копіювання, що завжди робиться через інтерфейс адміністратора, вам потрібно зайти в «Data Guard», розташований в меню «Резервне Копіювання». Щоб скопіювати дані на зовнішній жорсткий диск, виберіть опцію «Локальний резервне копіювання».

У вікні, виберіть «Копіювати» або «Резервне копіювання за розкладом» і натисніть на «Скопіювати папку RAID на зовнішній пристрій». За цією командою буде виконано разове копіювання, але тут ви зможете встановити розклад завдань резервного копіювання на майбутнє. На сторінці, скріншот якої показаний нижче, ви зможете вибрати папки, резервні копії яких ви хотіли б зробити і на які пристрої.

Після вибору файлів для резервного копіювання зробіть завдання синхронізованою і інкрементальною. Різниця між двома опціями пояснюється нижче:

Наприклад, на вашому NAS містяться файли 1, 2, 3, 4, а на зовнішньому HDD тільки файли 1, 2 і 3. При застосуванні обох методів на жорсткий диск буде додано файл 4. Але якщо ви видалите файли 1 і 2 і створите файли 5 і 6 на джерелі, то результати будуть різними:

  • Инкрементальное резервне копіювання: 1, 2, 3, 4, 5, 6
  • Синхронізоване резервне копіювання: 3, 4, 5, 6

Іншими словами, при Інкрементальний резервне копіювання файли, видалені з джерела, залишаться на зовнішньому носії, але при синхронізований резервне копіювання вони будуть з нього вилучені.

Як тільки ви підтвердите конфігурацію завдання, вона буде вказана в інтерфейсі DataGaurd. Статус завдання покаже, чи йде її обробка, або завдання вже виконана. Вітаємо! Тепер ваші файли успішно скопійовані на жорсткий диск! Ви зможете переконатися в цьому, відкривши жорсткий диск або файл журналу завдань, створений для даного завдання.

Крок 3: Відновлення після неполадок.

У разі, якщо ваш NAS був вкрадений або вийшов з ладу, ви зможете скопіювати дані з зовнішнього жорсткого диска безпосередньо на комп'ютер. А якщо у вас є інший Thecus® NAS, то за допомогою DataGuard ви можете створити завдання копіювання даних назад на NAS. Для цього треба зайти в інтерфейс адміністратора, відкрийте меню «Створення резервної копії», виберіть «Data Guard" і створіть завдання в розділі «Локальне резервне копіювання» / «Копіювати» / «З зовнішнього пристрою на папку RAID». Так само як при створенні завдання копіювання, є можливість створити задачу відновлення ваших даних назад на Thecus® NAS.

Детальніше про N5550: http://russian.thecus.com/product.php?PROD_ID=76

Про компанію Thecus ®
Заснована в 2004 році, компанія Thecus Technology Corp є одним з лідерів в сегменті мережевого зберігання і рішень відеозапису і бачить своїм основним місією прагнення створити принципово нові технології управління даними, а також доступу до них незалежно від того, дані процеси відбуваються в домашніх або бізнес- середовищах, в локальній інфраструктурі або в «хмарі». Thecus вважає важливим постійне вдосконалення існуючих методів і рішень за допомогою супер-сучасних технологій і революційного дизайну, що дозволяє створювати зручно керовані платформи, домагатися високих показників продуктивності та захисту даних. У травні 2016 року відбулося поглинання Thecus Technology Corp. корпорацією Ennoconn, що позначило включення компанії в групу Foxconn IPC Technology. Працюючи в тісній співпраці, всі компанії групи створюють рішення в концепції «інтернет речей» (IoT або Internet of Things). Завдяки даним змінам і придбання нових партнерів компанія Thecus підсилює свої позиції, плануючи кардинальні зміни та інновації в області мережевого зберігання даних.

З питань продажів звертайтеся за адресою ел. пошти: [email protected]
З питань маркетингу звертайтеся за адресою ел. пошти: [email protected]

Php?

Новости