Через неправильне цитування президента Азербайджану впали сайти ЗМІ

  1. Чи не критикує ЗМІ
  2. Related

Цей пост доступний на мовах: English

English

У середу кілька ЗМІ, що належать APA Holding, неправильно витлумачили слова президента Ільхама Алієва: «Ми поставимо Вірменію на коліна». Пізніше вони вибачилися і пішли новина. Однак їх сайти перестали працювати.

На церемонії вручення ключів від квартир та автомобілів інвалідам Чорнобиля, Карабахської і Великої вітчизняної війн Алієв виступив з промовою про вірмено-азербайджанських відносинах.

В кешованої версії Vesti.az, що належить APA Holding, і в даний час можна прочитати новину, де наведені слова Алієва: «Якщо вірменське керівництво продовжить окупацію [Нагірного Карабаху], ми продовжимо нашу політику ізоляції і поставимо Вірменію на коліна».

Пізніше в той же день адміністрація президента заявила в Twitter, що Алієв говорив про те, що Азербайджан «розхитає Вірменію». Цей переклад відповідає записи з виступом президента і розшифровки його мови.

If Armenia continues to stall the negotiations, Azerbaijan will continue its isolation policy and further weaken Armenia.

- Ilham Aliyev (@presidentaz) 2 sierpnia 2018

Якщо керівництво Вірменії і надалі буде затягувати з переговорами, Азербайджан продовжить політику ізоляції і розхитає Вірменію.

APA пізніше видалив шматок цитуючи російською мовою. Вони визнали помилку і вибачилися.

Ніяких пояснень щодо падіння сайтів не було ні від влади, ні від APA Holding. Проте 3 серпня голова APA Вюсаля Махіргизи написала на своїй сторінці в Facebook, що рішення про тимчасове припинення роботи сайтів було пов'язано з «виниклими проблемами». «Зараз відбувається розслідування», - заявила вона, пообіцявши поінформувати населення про його результати. Махіргизи не уточнила характер розслідування і що в зв'язку з цим робить держава.

OC Media не зміг отримати коментар від МЗС Азербайджану.

Чи не критикує ЗМІ

Крім того, що уряд Азербайджану постійно пригнічує і залякує незалежні засоби масової інформації, раніше воно також займалося блокування новинних сайтів. Наприклад, закриття Islamazeri.az в 2015 і Cenub News в 2016 році було прийняте після поліцейського розгону в районі Нардаран - там знаходиться спільнота шиїтів, які критикують уряд. після недавнього нападу на мера Гянджі були заблоковані опозиційні сайти Bastainfo.com і Criminalaz.com.

У березні 2017 року Азербайджан вніс поправки в закон «Про інформацію, інформатизації і захисту інформації», надавши державі право блокувати сайти через вісім годин після відмови власника прибирати інформацію «небезпечну для держави або суспільства».

Місцеві активісти і міжнародні організації звинувачують владу Азербайджану в тому, що вони націлені на незалежні засоби масової інформації, які піднімають питання корупції і відсутності демократії. У той час як APA рідко публікує новини, які критикують уряд. Колумніст інформаційного агентства Turan Кямал Алі пише , Що закриття APA можна пояснити також внутрішньовладних протиріччями.

Алі вважає, що Алієв, можливо, особливо чутливо відреагував на цю неточність, оскільки деякі заяви нового прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна «дають підстави Баку сподіватися на прорив в переговорах» з сусідом, а «приписане Алієву недоречне вираз фактично підриває двосторонні зусилля».

Related

Comments

comments

Новости