Через що Роскосмос відмовляється від "найнадійнішого" Союзу "

Експлуатація ракети-носія, яка використовується російською корпорацією "Роскосмос" для доставки екіпажу на Міжнародну космічну станцію, завершиться вже в наступному році. Експлуатація ракети-носія, яка використовується російською корпорацією Роскосмос для доставки екіпажу на Міжнародну космічну станцію, завершиться вже в наступному році

Раніше "Правда.Ру" вже писала про те, що при старті ракети-носія сталася аварія. Екіпаж корабля, відзначимо, не постраждав - їм вдалося екстрено евакуюватися.

Тепер же прийнято рішення зняти "Союз-ФГ" з експлуатації в кінці 2019 року. Уже в 2020 році астронавти будуть літати на новій ракеті-носії. Про це генеральний директор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін розповів у своєму акаунті в Twitter.

Відзначимо, що NASA і Eurospace називали "Союз-ФГ" найнадійнішим космічним кораблем в світі в 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 року, 2016 і 2018 роках. Вперше "Союз-ФГ" була запущена в далекому 2001 році. Передбачалося, до речі, що її знімуть з виробництва через те, що в ракеті-носії присутні українські комплектуючі.

Раніше "Правда.Ру" писала про те, що Дмитро Рогозін запропонував відчувати систему безпеки космонавтів на інженерах, які доклали руку до створення цієї самої системи безпеки. Подібним чином, запевняє генеральний директор "Роскосмосу", надходив і радянський політичний діяч Йосип Сталін.

Фото: Роскосмос

Читайте також:

"Роскосмос" замахнувся на Місяць

Новости