Червоне вино: користь і шкода, калорійність. Як вибрати.

  1. Користь і шкода червоного вина
  2. Користь червоного вина
  3. Шкода червоного вина
  4. Калорійність червоного вина
  5. Червоне вино при вагітності
  6. Червоне вино при грудному вигодовуванні
  7. Як вибрати червоне вино

Вино-перший алкогольний напій, що знаходиться на столі не одне тисячоліття Вино-перший алкогольний напій, що знаходиться на столі не одне тисячоліття. Добре червоне сухе вино є доповненням до обіду в ресторані або на вечерю вдома. Але сучасні дослідження показують, що користь червоного сухого вина полягає не тільки в доповненні до столу, але і в його вплив на здоров'я.

Користь і шкода червоного вина

Вплив цього продукту на здоров'я людини важко переоцінити, але існують і серйозні застереження до його вживання. Розберемося в чому ж користь і шкоду червоного вина для організму.

Користь червоного вина

Чим корисне червоне вино:

  1. Знижує ризик інсульту.
    За даними колумбійського університету, ризик утворення згустків в кровоносних судинах знижується на 50% у тих, хто п'є вино в порівнянні з не вживають напій.
  2. Червоне сухе вино і тиск.
    За даними дослідження, в якому брало участь 11000 чоловіків з артеріальною гіпертензією, помірно п'ють вино мають на 30% менше шансів отримати інфаркт міокарда в порівнянні непитущі. Це пов'язано з тим, що червоне вино містить таніни (проціанідіни), які захищають від хвороб серця.
  3. Профілактика діабету 2 типу.
    Вино також на третину знижує ризик розвитку цукрового діабету при помірному вживанні.
  4. Знижує ризик розвитку катаракти.
    Помірно п'ють вино мають на 32% менше шансів отримати катаракту, чому не п'ють зовсім, і на 43% менше тих, хто п'є пиво.
  5. Профілактика раку товстої кишки.
    Регулярне вживання слабоалкогольного червоного вина призводить в норму співвідношення шкідливих і корисних бактерій кишечника, які відповідають за нормальне травлення.

    Антиоксиданти червоного вина також сприяють захисту епітелію кишечника, запобігаючи його переродження в ракові клітини.

    Червоне вино запобігає здуття жівота.Бокал напою після їжі, багатої м'ясом і жирами, допомагає в евакуації відходів, знижуючи ризик шлунка або дванадцятипалої кишки.

  6. Уповільнює вікові зміни мозку.
    За даними Колумбійського університету, функції мозку знижуються більш швидкими темпами у не п'ють, ніж у помірно питущих.
  7. Зміцнення зубів.
    Червоне вино містить поліфеноли, які зміцнюють ясна і запобігають їх запалення. Але варто пам'ятати, що вино містить природні дубильні і фарбувальні речовини, які забарвлюють емаль.
  8. Догляд за шкірою.
    Що міститься в вині антиоксидант ресвератрол здатний захищати клітини від негативного впливу і запобігти старіння шкіри, тому екстракт червоного вина часто додають в креми.

Слід знати міру у вживанні вина: 1 келих в день для жінок і 1-2 келихи для чоловіків.

Шкода червоного вина

Основні негативні наслідки пов'язані з етанолом:
Основні негативні наслідки пов'язані з етанолом:

  1. Ризик розвитку алкоголізму. Етанол має здатність викликати психологічну та фізичну залежність при надмірному вживанні.
  2. Збільшення ризику розвитку раку ротової порожнини, горла, стравоходу, печінки при зловживанні алкоголем.
  3. При вживанні більшої, ніж належить кількості вина на добу відбувається підвищення в крові тригліцеридів.
  4. Виникнення і погіршення перебігу шлунково-кишкових захворювань: цирозу печення, виразки 12-ПК і шлунка, панкреатиту і раку підшлункової залози.
  5. Почастішання мігренозних нападів. Відбувається під дією таніну, відповідального за червоний колір і яскравий смак червоного вина. Це хімічна речовина зустрічається в шкірці винограду. Танін може привести до мігрені у тих, хто має дане захворювання або викликати головний біль у людей без таких проблем.
  6. Алергічні реакції можуть відбутися з кількох причин: перехресна алергія (особам з сенсибілізацією до винограду протипоказано вживання будь-яких виноградних вин), алергічна реакція на цвіль, яка в нормі міститься у вині в залишкових кількостях.

Як Ви думаєте, безалкогольне   пиво можна пити вагітним Як Ви думаєте, безалкогольне пиво можна пити вагітним ? Почитайте поради фахівців.

Чи можна пити томатний сік при цукровому діабеті?

Калорійність червоного вина

Калорійність червоного сухого вина становить 68 ккал, калорійність напівсолодкого червоного вина - 86 ккал.

Енергетична цінність забезпечується цукрами, так як у вині присутні лише сліди рослинного білка і зовсім відсутні жири.

До складу входять вітаміни (С, Р, вітаміни групи В), мікроелементи (цинк, хром, магній), антиоксиданти (ресвератрол), поліфеноли.

Червоне вино при вагітності

Червоне вино має масу переваг: багатий зміст вітамінів і мінералів, антиоксиданти, але в ньому також присутня алкоголь Червоне вино має масу переваг: багатий зміст вітамінів і мінералів, антиоксиданти, але в ньому також присутня алкоголь. З огляду на, що навіть найменший ризик переважує всі переваги напою, не варто вживати червоне вино при вагітності.

Але завдяки сучасним технологіям стало можливим виробництво безалкогольного вина, яке можна вживати при відсутності алергічних реакцій.

Червоне вино при грудному вигодовуванні

Основний ризик при його вживанні також пов'язаний з вмістом в напої алкоголю, хоча обмеження щодо вживання менш жорсткі (всі органи і системи малюка до народження сформовані, і етанол вже не може вплинути на їх дозрівання).

Але все ж рекомендується вживати безалкогольне вино в малих кількостях.

Як вибрати червоне вино

Купувати вино слід в спеціалізованому алкогольному магазині тільки в скляній пляшці. Пробка може бути як корковою, так і з пластикових матеріалів, що перешкоджають скупченню вуглекислого газу.

Основні види червоного вина: марочне (позначаються абревіатурами AOC, DOC, DOCG, IPR) і ординарне (VDP, VDT, IGT VDM).

При виборі необхідно вивчить етикетку: розлив повинен бути не більше 5-річної давності для столового вина, етикетка повинна бути якісною При виборі необхідно вивчить етикетку: розлив повинен бути не більше 5-річної давності для столового вина, етикетка повинна бути якісною.

Осад для щоденного вина неприпустимий (ознака псування). Він може бути присутнім на дні пляшки колекційного марочного вина 5-річної витримки.

При виборі варто враховувати те, з чим п'ють червоне вино, так як з різними стравами використовують різні види червоного вина.

Червоне вино можна також зробити самостійно. Рецепт червоного вина з винограду простий, хоча приготування займе не один день.

Для створення червоного вина використовують цілі незіпсутий ягоди.

  • Ємність для отримання соку з ягід необхідно ретельно вимити, при можливості стерилізувати.
  • ягоди повинні бути немитими, щоб відбулося бродіння.
  • Після подрібнення масу ставлять в тепло на 4-5 днів, перемішуючи двічі в день.
  • Коли шкурки від ягід спливуть, необхідно їх віджати,
  • зброджених сік перелити в банки і додати цукор (3 кг на 10 кг винограду).


Для остаточного бродіння буде потрібно 2-3 тижні. Як індикатор готовності використовують гумові рукавички (коли вона здметься, вино готове).

Після закінчення процесу напій розливають по пляшках і закупорюють пробками. Зберігається таке домашнє вино в прохолодному приміщенні.

Червоне вино використовують як аперитив перед обідом, а також як доповнення до м'ясних і рибних страв. Але можна приготувати таку страву, як курка в червоному вині.

Для приготування потрібні:

  1. куряче м'ясо 2 кг,
  2. 1 пляшка червоного сухого вина,
  3. гриби,
  4. рослинна олія,
  5. ріпчаста цибуля і спеції (перець, лавровий лист, сіль).

Що Вам відомо про   мінеральній воді Донат магній Що Вам відомо про мінеральній воді Донат магній ? Дізнайтеся про її властивості.

як зварити компот із сухофруктів в мультиварці?

Про користь свіжого морквяного соку, читайте за адресою: //budu-zdorov.net/produkty-i-zdorovje/poleznye-produkty/morkovnyj-sok-polza-i-vred.html

Готують так:

  • Перед приготуванням куряче м'ясо маринують в червоному вині з додаванням спецій близько 5 годин,
  • потім гасять на рослинній олії з цибулею і грибами 40-50 хвилин.

При цьому алкоголь з вина швидко випаровується, залишаючи тільки аромат вина і спецій.

І ще одна точка зору про вино.

Новости