Чеські залізні дороги відвоювали ще 3 мільйони пасажирів

Фото: Штєпанка Будкова   Каса Чеських залізниць (ČD) в 2017 поповнилася 984 мільйонами крон (38,7 мільйонів євро), що на 100 мільйонів крон більше, ніж роком раніше Фото: Штєпанка Будкова Каса Чеських залізниць (ČD) в 2017 поповнилася 984 мільйонами крон (38,7 мільйонів євро), що на 100 мільйонів крон більше, ніж роком раніше.

«Пасажирські перевезення зростають, причому в обох сегментах. Збільшується потік на далеких трасах, в цьому випадку ми говоримо про пасажирів, які пересіли на поїзд, відмовившись від автомобіля або послуг авіакомпаній, а також і на регіональних лініях. В даному випадку простежується зв'язок з рівнем комфорту поїздок і розкладом руху. Якщо пропонуються гарні чисті поїзда і зручний час їх слідування, то ця обставина сама по собі притягує пасажирів », - коментує Павло Кртек, голова правління і генеральний директор фірми Чеські залізні дороги.

Пасажирів у 2017 році у ČD було на 3 мільйони більше. Не відставали також показники здійснених вантажоперевезень, якими займається дочірнє підприємство Чеських залізниць - ČD Cargo. Його дохід в минулому році склав майже три чверті мільярда крон (29,5 мільйона євро).

Рапортуючи про успіх чеської національної залізничної компанії за минулий рік, однак, не можна забувати і про інші аспекти, що впливають на розвиток компанії.

Еммануель Шип, фото: Яна Трпішовска, Чеське радіо   «Необхідно пам'ятати також про кошти, отримані в результаті продажу Чеськими залізницями свого майна, про здійснені маніпуляціях з резервами, відстрочки деяких інвестицій і так далі Еммануель Шип, фото: Яна Трпішовска, Чеське радіо «Необхідно пам'ятати також про кошти, отримані в результаті продажу Чеськими залізницями свого майна, про здійснені маніпуляціях з резервами, відстрочки деяких інвестицій і так далі. Здається, що зараз ситуація ČD хороше. Сприятливий вплив справила оновлення вагонного парку, що, однак, вилилося в зростання заборгованості компанії, з якою буде важко впоратися », - вважає голова транспортної секції Економічної палати Чеської Республіки Еммануель Шип.

Актуальний борг Чеських залізниць становить понад 27 мільярдів крон (1,063 млрд євро)

Як підкреслює Еммануель Шип, Чеські залізні дороги в менш вигідному становищі, ніж державні транспортні компанії країн західної частини Європи, які отримують «щедрі вливання від платників податків». Саме ця обставина дозволяє їм здійснювати великі інвестиції в вагонний парк і інфраструктуру. Чеська фірма в цьому відношенні відстає.

Новости