Чи варті Apple AirPods 13 тисяч рублів?

  1. Samsung Gear IconX
  2. Bragi Dash
  3. Motorola VerveOnes +

Анонс бездротових Bluetooth-навушників від Apple вийшов неоднозначним

Анонс бездротових Bluetooth-навушників від Apple вийшов неоднозначним. Багато хто чекав, що компанія покладе їх в коробку разом з новим iPhone, а замість цього, всім доведеться задовольнятися комплектним перехідником і стандартною гарнітурою EarPods, але з Lightning.

Навушники AirPods будуть продаватися в App Store окремо. Ціна на них складе $ 160, що в російських реаліях виллється в 13 тисяч рублів. У мережі відразу ж розгорілася пожежа, що це необгрунтовано дорого - Apple зовсім знахабніла просити такі гроші за навушники, купимо такі ж, але в Китаї за 20 баксів.

Робити висновки про те, чи варті AirPods співвідношення ціни і якості чи ні, поки не будемо - для початку їх треба повноцінно протестувати. Краще подивимося, що пропонують конкуруючі бренди в області бездротових навушників.

Samsung Gear IconX


Бездротові навушники від Samsung - зайвий привід нагадати всім Хейтер корейського бренду, що ця компанія вже давно головний лідер технічних інновацій, а Apple наздоганяє. Gear IconX були представлені ще на початку літа, але їх можливості залишають далеко позаду ще не з'явилися в продажу AirPods.

Ці навушники можуть працювати як самостійний пристрій, для цього на борту у них є 4 Гб вбудованої пам'яті, куди можна зберегти улюблену музику, і цілий набір сенсорів. У таких навушниках можна виходити на пробіжку, залишивши свій смартфон будинку: вони здатні самостійно відслідковувати активність, вимірювати і зберігати дані про швидкість, відстані, дистанції, пульсі і витрачені калорії.

У таких навушниках можна виходити на пробіжку, залишивши свій смартфон будинку: вони здатні самостійно відслідковувати активність, вимірювати і зберігати дані про швидкість, відстані, дистанції, пульсі і витрачені калорії

фото; The Verge

До слова, чохол-акумулятор, яким я так захоплювався в цієї статті , Є і у цих навушників Samsung. Apple і тут не перша. Час автономної роботи Samsung Gear IconX становить 6 годин, використання фірмового чохла збільшує його до 18 годин.

При ціні в 11-12 тисяч рублів ці навушники виглядають набагато привабливіше, ніж AirPods. Єдине в чому вони поступаються навушників від Apple - в них немає вбудованого мікрофона для здійснення дзвінків і управління смартфоном голосом. Шкода, що з iOS ці навушники поки не працюють, але впевнений, що Samsung задумається, щоб додати цю підтримку, як сталося з розумними годинами Samsung Gear S2.

Bragi Dash

Bragi Dash

Фото: engadget.com

Навушники від німецької компанії Bragi, які отримали фінансування на краудфандінговой майданчику KickStrarter. У нашому регіоні - річ діковенная. Знайти в продажу їх проблематично, а якщо і вийде, то доведеться викласти 24-30 тисяч рублів. В Америці їх продають за 300 доларів, доставка в Росію з офіційного сайту обійдеться ще в 20 доларів.

Як і в навушниках Samsung, у них є вбудовані 4 Гб власної пам'яті і акселерометр для визначення фізичної активності. Що відрізняє Bragi Dash: вони водонепроникні, тут є вбудований GPS для точного визначення координат і головне - пульсометр-оксиметр, який визначає частоту серцевого ритму, температуру тіла і рівень кисню в крові.

Що відрізняє Bragi Dash: вони водонепроникні, тут є вбудований GPS для точного визначення координат і головне - пульсометр-оксиметр, який визначає частоту серцевого ритму, температуру тіла і рівень кисню в крові

Bragi Dash виглядають дуже стильно. Їх чорний строгий вид куди більше підійде до нових квітам iPhone, ніж білі AirPods. Навушники Bragi Dash можуть працювати як гарнітура, тут є мікрофон, а від одного зарядка акумулятора вони працюють 4 години в режимі прослуховування музики і 2-3 години з усіма включеними сенсорами і датчиками для заняття спортом. Показники скромні на тлі конкурентів, зате повністю зарядити Bragi Dash можна всього за годину.

Motorola VerveOnes +


Фото: The Verge

Вкладиші від Motorola, які зібрали достатньо негативні оцінки в пресі. Наприклад, видання The Verge поставило їм 5.8 балів з 10 . Є кілька модифікацій VerveOnes +, які обійдуться від 16 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як і Bragi Dash, VerveOnes + водонепроникні - їх можна спокійною піддавати дії води, але відправитися з ними в басейн не вийде, навушники втрачають сигнал в воді, а вбудованої пам'яті у них немає. Взагалі, зв'язок - це найслабше місце цієї моделі. Вони можуть втрачати сигнал навіть у нормальних умовах, що є неприйнятним для бездротових навушників.

До їх сильної сторони можна віднести оригінальний і зручний чохол для перенесення, який також заряджає навушники. Від одного заряду акумулятора Motorola VerveOnes + можуть пропрацювати три години, а фірмовий чохол здатний три рази повністю зарядити навушники.


Фото: Cnet

висновок

Як видно, AirPods стоять або порівнянних, або менших грошей, ніж аналогічні рішення від конкурентів. Навушники від Apple не беруть на себе жодних спортивних функцій, як це роблять моделі, розглянуті вище, вони створені тільки для того, щоб відтворювати музику.

Купівля AirPods ще більше замкне їх власника на екосистемі Apple, адже ці навушники будуть працювати тільки з пристроями компанії. Для кого-то це проблема, для кого-то немає. Зате, абсолютно точно, ніхто ніколи не переплутає ці навушники з іншими. Як і білий провід на шиї, що стирчать з вух AirPods зовсім скоро стануть візитною карткою Apple.

Новости