Чи можна гуляти з тхором

Багатьох власників тхорів цікавлять питання: «Чи можна гуляти з вихованцем Багатьох власників тхорів цікавлять питання: «Чи можна гуляти з вихованцем?», «Як і де краще гуляти?», «Чи не є небезпечними прогулянки?». Тхори люблять не тільки поспати і пограти в квартирі, прогулянки на свіжому повітрі їм теж дуже подобаються. Тому гуляти з ними можна і потрібно!

Перш ніж піти гуляти з фретку потрібно зробити три речі:

  1. Придбати шлею і привчити тхора до неї;
  2. Зробити щеплення від інфекційних хвороб (сказу, чуми, лептоспірозу - ці хвороби смертельно небезпечні і не тільки для тхора!);
  3. Провести обробку звірка від бліх і кліщів . Шлейка потрібна для того, щоб тхір не загубився. Губляться серед білого дня навіть віддані собаки, а вже такий цікавий і спритний звір, як тхір, без повідка і шлейки напевно захоче дізнатися світ трохи краще. Шлейка не повинна бути мала або велика: між її ремінцями і тілом вихованця повинні проходити два пальці. До шлеї пристібаємо поводок або поводокрулетку. Про всяк випадок можна надіти нашийник з жетоном, на якому буде вказано ваш контактний телефон. Якщо тхір улізнет - так підвищуються шанси його знайти. Пристібати повідець до нашийника не варто - тонкий і спритний тхір може легко з нього вивернутися. Привчати до шлейки треба вдома і заздалегідь - надягайте шлею і пригощайте тхора ласощами, щоб він звик до «збруї» і не намагався її зняти. Для тхорів зараз продають спеціальні шлейки, але можна використовувати і котячу, тільки відповідного розміру.

Щеплення від інфекцій треба робити заздалегідь. Які щеплення необхідні - можна дізнатися в найближчій ветеринарній клініці. Від бліх і кліщів звіра можна обробляти спеціальними засобами, що продаються в зоомагазинах. У продажу є відповідні краплі та аерозолі.

Гуляти краще в спокійному місці - лісопарку або сквері. Там тхір буде відчувати себе чудово, адже це «в душі» лісової звір і в місці схожому на справжній ліс він буде відчувати себе як вдома. Але краще не гуляти в тих місцях, де масово гуляють з собаками. Невідомо як чужий барбос зреагує на вашого улюбленця. Прогулянка по тротуару або уздовж дороги теж не принесе задоволення тхора - він може злякатися машин або великої кількості людей. Не варто забувати і про гігієну: на тротуарах, у дворах і собачих майданчиках напевно знайдеться багато небажаного для нашого цікавого вихованця.

Гуляти краще в суху теплу погоду. У дощ і сльота звірок тільки забрудниться з голови до ніг, адже лапки у нашій фретки короткі і брудними швидко стануть черевце і все тільце. У літню спеку домашній тхір запросто може отримати сонячний чи тепловий удар, тому гуляти краще рано вранці, поки ще не так жарко і сонце ще не пече по-справжньому.

Взимку гуляти теж цілком можливо. Дуже забавно спостерігати, як тхір риє нори в снігу! Але улюблена фреточка повинна бути привчена до прогулянок в холодну погоду, інакше вона буде мерзнути і навіть може застудитися. Не можна просидіти всю осінь будинку, а потім вийти на променад взимку - до цього часу тхір повинен бути загартований. Але, зрозуміло, не варто вибиратися зі звіром на вулицю в 30-градусний мороз. Приємних прогулянок вам і вашому вихованцеві!

Багатьох власників тхорів цікавлять питання: «Чи можна гуляти з вихованцем?
», «Як і де краще гуляти?
», «Чи не є небезпечними прогулянки?

Новости