Ці легендарні Converse

  1. Взуття для спорту і не тільки
  2. «Зоряні» кеди
  3. Нове рішення для нового часу

На правах реклами

Для сучасної модниці немає меж і стереотипів. До наших послуг будь-яке взуття, від романтичної до спортивної. А тому цінительки істинного комфорту в поєднанні з індивідуальним стилем давно зрозуміли, наскільки зручними, красивими і неабиякими можуть бути всім знайомі легкі кеди.

Втім, кеди - поняття дуже широке. Коли ми згадуємо про цей вид взуття, в першу очеред, ь ми маємо на увазі легендарні кеди Converse. Покоління за поколінням по всьому світу вибирає Converse для спорту, відпочинку, прогулянок, і просто для життя. А з чого все починалося?

А з чого все починалося

Взуття для спорту і не тільки

Як і багато хороші бренди спортивного взуття, Converse виник в Америці, на самому початку минулого століття. І хоча зараз компанія належить Nike, починала вона як самостійне підприємство.

Засновником компанії став Маркус Міллс Конверс, колишній співробітник фірми Boston Rubber Shoe Company, що випускала зимове взуття. До речі, саме його прізвище стало назвою Converse, причому наголос необхідно робити на першому складі.

Конверс відкрив своє підприємство в 1908 році, і відразу взяв курс на випуск легких кед на гумовій підошві. Під новою торговою маркою продавалися кеди для всієї родини, включаючи дітей.

«Зоряні» кеди

З самого початку кеди Converse відрізнялися утилітарним дизайном, який включав фактурний контраст вулканізованої гуми і тканини. Перші моделі Converse випускалися в чорно-білій колірній гамі, що лише підкреслювало: головною в цьому взутті є практичність.

Саме цей дизайн підкорив з першого погляду зірку баскетболу Чарльза Тейлора. Спортсмен не тільки взяв новинку на озброєння, а й почав активно її рекламувати, до взаємної вигоди з Converse.

У 1921 році вийшла іменна серія взуття від Тейлора: Chuck Taylor All-Star. Популярність нової моделі просто величезна. При цьому кеди припали до вподоби дуже широкої аудиторії користувачів. З одного боку, її легкість і практичність оцінили професійні спортсмени, завдяки чому кеди Converse стали все частіше з'являтися на різних змаганнях. З іншого боку, симпатична і зручне взуття завоювала популярність простих покупців. Підлітки, дорослі і діти із задоволенням купували кеди Converse, використовуючи їх для прогулянок, занять спортом, і навіть романтичних побачень.

Нове рішення для нового часу

Подальший розвиток компанії нагадувало стрімкий зліт, коли своєчасні рішення керівництва дозволяли Converse залишатися на висоті в будь-якій ситуації.

  • Коли стало ясно, що Converse відмінно підходять для занять баскетболом, компанія перетворилася в представника баскетбольного спорту в своїй країні. Більшість місцевих команд взуте в продукцію Converse. Наступним успішним рішенням керівництва компанії є випуск взуття для New York Renaissance, першої афроамериканської баскетбольної команди. Її перемоги добре послужили слави Converse.

  • З початком Другої Світової війни Converse змінює пріоритети, приступивши до випуску спеціального взуття для піхотної армії і пілотів. Кеди перетворилися в офіційну взуття армії США, а Converse створила черевики A6 Flying, спеціально для повітряних військ.

  • Починаючи з 1960-х років Converse вирішує кардинальним чином розширити свій асортимент, прагнучи охопити якомога більшу аудиторію. «Конверс» знову входять в моду. Тепер в оригінальних кедах можна побачити навіть рок-зірок, як на сцені, так і в звичайному житті.

  • Але в 1980-х популярність Converse поступово сходить нанівець. Причиною тому стала зайва консервативність керівництва компанії. У той час, як більш прогресивні конкуренти Adidas, Reebok і Nike щосили використовували будь-які сучасні технології заради удосконалення моделей взуття, Converse припинила не тільки створювати інновації, але навіть слідувати за ними.

  • Новий виток успіху прийшов до Converse в 2003 році, коли Nike викупила компанію, і впровадила чимало новаторських рішень, як в сфері організації виробництва, так і самого дизайну взуття. Шанувальникам класичних кедів All-Stars припали до смаку далеко не всі зміни, але в цілому справа пішла на лад.

З тих пір Converse впевнено відвойовує свої позиції, радуючи все більш досконалою, стильним взуттям від легендарного бренду.

Найбільший в Україні інтернет-магазин одягу та взуття modnaKasta активно співпрацює з провідними світовими брендами. На сторінках онлайн-каталогу modnaKasta ви підберете кеди з наймоднішою колекції вашого улюбленого виробника, а численні акції, регулярно організовувані на сайті, роблять покупку ще більш приємною і вигідною.

А з чого все починалося?

Новости