Чи варто часто брати гроші в борг?

Вже дуже давно минули часи, коли через не віддані борги могли посадити в боргову яму , Стратити, або заподіяти ще яку-небудь шкоду. Лихі дев'яності далеко позаду, коли за неоплачений кредит могли просто на просто вбити або покалічити ...

Іноді буває так, що не вистачає грошей на покупку необхідної речі. Тоді ми звертаємося за допомогою до родичів, друзів ... Деякі звертаються за кредитом в банк, і віддають взяту суму з відсотками протягом декількох років. Звичайно, завжди буває так, що гроші взяти просто нізвідки, і ми шукаємо різні шляхи їх видобутку до кращих часів.

Звичайно, взяти борг у друзів або знайомих набагато простіше і вигідніше, адже відсотки не будуть капати, і вас не завалять листами про щомісячну оплату і заборгованості. Тоді і спати, як то кажуть, можна спокійно.

Однак психологи одностайно стверджують, що своєчасна невиплата боргів свідчить про вашу неорганізованості, недолугості і неповаги по відношенню до інших людей.

І це, з одного боку, правда. Позика - не тільки факт невміння розпорядитися своїми фінансами, але і ваше психологічне невміння контролювати творчу енергію.

Вже дуже давно минули часи, коли через не віддані борги могли посадити   в боргову яму   , Стратити, або заподіяти ще яку-небудь шкоду

Чи варто часто брати гроші в борг?

Звичайно, друзі вас зрозуміють і підтримають. Однак, немає нічого гіршого, ніж посваритися з друзями через гроші, причому не відданих вчасно. Так брати чи не брати гроші в борг ?

В борг гроші брати можна, але не потрібно. Це не дуже добре, якщо висловлюватися дитячою мовою. Однак хтось говорить, що це може стати своєрідним стусаном для поліпшення власного матеріального благополуччя.

Якщо ж ви не можете вчасно віддати борг, то краще самі скажіть про це кредитору, і тоді проблема вирішиться найбільш мирним шляхом, ніж ви будете мовчати або ховатися від вашого кредитора.

Особливо це важливо, якщо ви берете гроші в борг у державних банків. Приховування від сплати кредиту спричинить за собою судовий розгляд, в ході якого ваш кредит збільшиться в рази, а то і зовсім доведе вас до в'язниці. Так що це ще один показник того, що в борг гроші - не дуже хороший спосіб поліпшення матеріального благополуччя.

У разі чого, завжди зберігайте спокій і виходите на зв'язок з вашим кредитором. Це завжди буде кращим варіантом, ніж мовчати про неможливість віддати суму в борг. Найкраще працюйте старанніше, або знаходите найбільш вигідний шлях для отримання необхідної вам суми. Удачі вам, і вашим фінансовим станів ...

-----

Сподобалася стаття? Будь ласка, поділіться з друзями. Дякуємо :)




Чи варто часто брати гроші в борг?
Сподобалася стаття?

Новости