Чи варто купувати смартфон на аліекспресс

  1. Які можуть бути проблеми при покупці з Аліекспресс і як їх уникнути
  2. Підведемо підсумки

Багато користувачів онлайн-магазину Аліекспресс задаються питанням - чи можливо на даному ресурсі купити оригінальний телефон від таких брендів, як LG, Sony, Lenovo або Samsung? Ми відповімо - так. Але чи є сенс в такій покупці?

Але чи є сенс в такій покупці

Ніхто з опитаних користувачів не поставити під сумнів те, чи вигідно купувати на Аліекспресс, тому що різниця з ринковою вартістю дійсно є. Якщо ввести в пошук на Аліекспресс будь-який з популярних брендів, він видасть покупцеві величезну кількість мобільних пристроїв за хорошою ціною. Це будуть як старі кнопкові моделі, так і нові смартфони. Варто зауважити, що нещодавно вийшли моделей на Аліекспресс ніхто не продає, якщо вони не китайського виробництва. Найбільш пізні - це ті, які вийшли пару років назад. Чому так відбувається, ми відповімо пізніше. Отже, низька вартість вабить користувача, змушує його замислитися: чому я гірша за ту сотні задоволених людей, які купували до мене? І, в деякому роді, він буде прав, адже всі знають наскільки вигідно купувати на Аліекспресс. Але чому тоді ціна така низька? Може, телефони не оригінальні, а підроблені? Ні, вони зовсім оригінальні. Але підступ все-таки є і він досить вагомий.

Але підступ все-таки є і він досить вагомий

Однією з головних причин, чому вартість смартфонів на Аліекспресс значно нижчою за ринкову - вони відремонтовані або, як прийнято говорити, відновлені. (Крім китайських моделей, які надходять безпосередньо від постачальника). Ні, це не репліка і не підробка, вони абсолютно оригінальні, але раніше мали дефекти, які були виправлені продавцем. Це могли бути проблеми з кнопками, зламаний сенсор, згорілий чіп і т.д .. Їх замінили і смартфон знову потрапив в продаж, як новий.

Чи варто купувати смартфон на Аліекспресс - це справа суто індивідуальна, тому що ризик нарватися на зламаний телефон дуже великий. Звичайно, можна купити і робочу модель, яка пізніше прослужить ще багато років. Тут уже як пощастить, адже поломки бувають різні, та й рівень ремонту теж.

Звичайно, завжди є можливість замовити новий телефон з Аліекспресс, який не викличе сумнівів у своїй працездатності. Такі китайські марки, як Meizu, Xiaomi, Huawei, Cubot є відмінним бюджетним аналогом дорогих смартфонів. Ціна їх, в середньому, коливається вiд 6 000 до 32 000 рублей. Також варто відзначити і те, що такі апарати часто мають навіть кращі характеристики, ніж поширені південнокорейські. Наприклад, популярний в Китаї смартфон OnePlus3, в 2016 році був названий найпотужнішим у світі. Обсяг його оперативної пам'яті становить 6 гб, замість звичних 3-4 гб.

Які можуть бути проблеми при покупці з Аліекспресс і як їх уникнути

Які можуть бути проблеми при покупці з Аліекспресс і як їх уникнути

Чи можна купити телефон на Аліекспресс безпечно? Так, якщо визначити ризик і дотримуватися деяких правил. Отже, в чому ж полягають підводні камені даного сайту?

  • Величезний ризик отримати зламаний апарат. Незважаючи на схвальні відгуки і хорошу репутацію, жоден продавець не може бути впевнений в 100% працездатності телефону. Деякі дефекти можуть проявитися лише з часом, коли термін гарантії вже закінчився. Якщо обговорювати питання про те, чи вигідно купувати телефон на Аліекспресс в цьому ключі, то мінусів буде значно більше, ніж плюсів.
  • Ненадійні продавці, які можуть взагалі не відправити товар. Так, таке теж буває. У цій ситуації найкращим рішенням є відкриття спору з продавцем. Якщо ви виграєте, він повинен буде повернути вам повну суму за товар або її частина.
  • Телефон не доїде до вас через некомпетентність пошти.

Підведемо підсумки

Детальна інструкція про те, як купувати в аліекспресс показана на відео вище.

Ціну знижено у брендових смартфонів не просто так, а тому що вони не нові. (Винятком є ​​китайські моделі, які самі по собі бюджетні). Знайти хороший відремонтований телефон можливо, але для цього варто купувати тільки у перевіреного продавця. Зазвичай, у них величезна кількість позитивних і відгуків від реальних покупців і високий рейтинг. Обов'язково вказуйте характеристики товару при спілкуванні, щоб продавець не відправив вам іншу модель. Дотримуючись цих нескладних правил, будь-який користувач зможе купити собі полюбився телефон.

Але чи є сенс в такій покупці?
Отже, низька вартість вабить користувача, змушує його замислитися: чому я гірша за ту сотні задоволених людей, які купували до мене?
Але чому тоді ціна така низька?
Може, телефони не оригінальні, а підроблені?
Отже, в чому ж полягають підводні камені даного сайту?

Новости