Чи не оплачують перевезення

  1. Транспортна компанія не оплачує перевезення
  2. До суду з позовом про стягнення
  3. Транспортна компанія - зникла, зникла
  4. Гумор в тему
  5. Довідка

Буває кидають камінчики в річку   Буває кидають м'яч на лузі   Взимку сніг буває кидають
Буває кидають камінчики в річку
Буває кидають м'яч на лузі
Взимку сніг буває кидають. Навіщо?
Так що б розтанув швидше.
Але буває і так,
Що кидають людей.
sirota.f 2014

Ні для кого не секрет що шахраїв і аферистів у вантажоперевезеннях вистачає. Кожен день на форумах обговорюють і мусолять теми коли одна компанія не оплачує перевезення вантажу інший. Як не стати жертвою подібних шахраїв я описував тут , а от тут я розповів про найпоширеніші схеми аферистів. Але що робити, якщо Вас кинули Вам не заплатили за перевезення вантажу? А замість цього кидають трубки, а то і зовсім їх не беруть. Загубилися замовники. Або з якихось інших причин вантажовласник / транспортна компанія не оплачує транспортні послуги.

Транспортна компанія не оплачує перевезення

мирні способи

Спочатку можна спробувати мирно врегулювати цей неприємний момент. Дуже часто компанії це роблять публічно в інтернеті. ось живий приклад . Викладаючи по черзі свої доводи ЗА і ПРОТИ. Даючи можливість іншим учасникам сайту давати сигнали на чиєму боці більшість людей. Так як зіпсована ситуація трохи багато - але що то значить. Те при варіанті коли відповідальні і перевізник і замовник це може спрацювати і питання буде вирішене мирно.

Інший мирний спосіб залишити об'єктивний відгук - претензію про фірму в її профілі на біржі транспортників. Це так само може допомогти прискорити врегулювання конфлікту при відповідальної транспортної компанії і перевізника.

До суду з позовом про стягнення

Якщо мирним способом ситуацію врегулювати не вийшло. Прочитайте договір. Пункт - порядок вирішення спорів і розбіжностей. І спираючись на нього направляйте документи в суд, для стягнення оплати за перевезення вантажу.

Транспортна компанія - зникла, зникла

Перше що треба знати - це те, що особа - компанія, яка вказана в ТТН як власник вантажу / вантажовідправник зобов'язана Вам оплатити перевезення вантажу якщо на ній є всі необхідні позначки про навантаження і вивантаження вантажу. Навіть якщо вона вже оплатила ці послуги іншій фірмі, яка ховається або не оплачує / ухиляється від оплати. Не важливо відсутність наявності прямого договору з вантажовідправником.

Питання: Чому так виходить?

Відповідь: Тому що ТТН - документ, що підтверджує укладення договору перевезення вантажу. Це означає що згідно цивільного кодексу РФ перевізник має право стягнути з вантажовідправника вартість перевезення. Прецедентів - вже досить багато. Це не голослівна писанина. Все це особисто проходив на практиці - як не прикро це говорити.

Тому в першу чергу необхідно повідомити вантажовідправника про неодержання Вами оплати за перевезення. І настояти що б вантажовідправник не в якому разі не сплатив її шахраям. Нагадайте йому (власнику вантажу) про відповідальність перед Вами (перевізником). А наступним кроком буде похід в міліцію, де буде потрібно викласти ситуацію, що склалася і можливо оперативники по гарячих слідах знайдуть аферистів. Далі варіантів розвитку два:

  1. Замовник погодився оплатити Вам перевезення. (В силу різних причин)
  2. Замовник - вантажовласник оплачувати відмовляється. Тягне з оплатою.

Якщо у Вас другий варіант, то збираємо всі наявні документи (договір на перевезення вантажу, ТТН оригінал, гарантійні листи, роздруківки повідомлень і ін.) І йдемо з позовом до суду, для стягнення з вантажовідправника вартості перевезення. Ну а там як вирішить наш великий, найчесніший і неупереджений суд.

Чим писати що одна вода в тексті, краще пишіть в коментарях ніж доповнити статтю. Буду ваші коментарі додавати, або правити як треба. Разом зробимо покрокову інструкцію. Удачі нам усім. Надсилати можна свої історії, інструкції або знайомих. В ідеалі з доданими документами. Спасибі за допомогу.

Відео: (буває і так). Подивіться.

Гумор в тему

Гумор в тему

Довідка

А ви знаєте що, найбільший ризик потрапити в шахрайську схему в вантажоперевезеннях автотранспортом? У мене є дані що серед усіх зафіксованих випадки шахрайства в вантажоперевезеннях, 60% припадає на автомобільний транспорт. Наприклад найбезпечніший в цьому плані - транспорт повітряний.

Навіщо?
Але що робити, якщо Вас кинули Вам не заплатили за перевезення вантажу?
Питання: Чому так виходить?

Новости