Чи можуть інтернет-магазини платники єдиного податку приймати WebMoney в оплату?

З 1.01.2012, згідно зі ст. 291.6 Податкового Кодексу України, платники єдиного податку не можуть приймати в оплату нічого крім готівкових та безготівкових грошей. З 1 Таким чином, платники єдиного податку (як підприємці, так і юридичні особи) не можуть приймати в оплату за свої товари \ послуги не тільки WebMoney, але і будь-які електронні гроші (зареєстровані відповідно до Постанови 481 НБУ), цінні папери, негрошові цінності і т.п. Ми звертали увагу своїх партнерів на ці нюанси розсилкою від 1 грудня 2011 року.

Таким чином, використання способу підключення « З гаманцем і договором »Може створити складнощі з бухгалтерським або податковим обліком у платника єдиного податку, оскільки в даному випадку продавець приймає оплату від фізособи-покупця правами вимоги, тобто здійснює бартерну операцію, що заборонено ст.291.6 ПКУ.

В такому випадку інтернет-магазин (платник єдиного податку) може використовувати договір з нашою фінансовою компанією і спосіб підключення « Без гаманця, з договором ». У цьому випадку продавець не використовує власний гаманець, а отримує від фінансової компанії регулярні консолідовані банківські платежі (сьогодні по платежах, прийнятим вчора) з призначенням «Платежі, прийняті від населення за ______».

Фінансова компанія має всі необхідні ліцензії для прийому платежів.

Тим часом, введення і виведення WMU для платників єдиного податку дозволено, що не суперечить змінам в ПКУ і здійснюється, як і раніше, без обмежень.

Джерело: http://webmoney.ua

GD Star Rating
a WordPress rating system



Новости