Чи потрібен картрідер?

  1. плюси картридера
  2. мінуси картридера
  3. висновок

Сьогодні я зрозумів, що став набагато частіше використовувати різні карти пам'яті. В основному це MicroSD і MiniSD. Але їх багато, вони в смартфонах, фотоапаратах, планшетах, навіть в моєму МФУ можна вставити таку карту. Тому прийшов час задуматися про покупку картридера і про його плюси і мінуси.

Для початку розберемося, що таке цей картрідер. Не буду заглиблюватися, так як з часом це слово буде додано в наш комп'ютерний словник (UPD: слово вже додано - картрідер ). Просто скажу, що це пристрій, який дозволяє зчитувати і записувати інформацію з карт пам'яті. Картрідери бувають як універсальні, ті, що мають багато роз'ємів для різних карт, так і спеціалізовані, які призначені тільки для одного типу карт. Вони також можуть бути внутрішні та зовнішні, що підключаються через USB. Нижче показаний приклад універсального USB картридера від компанії Kingston. До речі, придбати картрідер і іншу комп'ютерну техніку можна на http://www.computermarket.ru/ , Великий вибір товару і ціни Вас приємно здивують.

плюси картридера

Давайте ж поговоримо про плюси, для себе я виділяв такі:

1. Зручність. Коли у тебе є картрідер, не потрібно кожного разу, коли хочеш щось скинути з карти пам'яті шукати USB кабель, не потрібно його розплутувати від інших і не потрібно нагинатися до комп'ютера що б його підключити. Все що треба це взяти флешку і вставити в картрідер.

2. Економія часу і грошей. Не потрібно навіть вставати з крісла, не потрібно купувати купу USB кабелів і перемотувати їх ізоляційною стрічкою, коли потріскається ізоляція (один кабель мене вже дістав). Користь від картридера нагадує мені користь від кардшарінга, адже коли я почав використовувати шаринг сервери , То став платити за супутникове телебачення в два рази менше, 2 телевізора за ціною одного, так би мовити, завдяки сервера кардшарінга.

мінуси картридера

Прийшов час сказати і про мінуси цього пристрою, чесно кажучи я не знайшов для себе якихось особливих недоліків. Прийшли в голову тільки ці.

1. Пилу збірник. Щоб відчути користь від покупки картридера, потрібно їм регулярно користуватися. Адже навіщо його купувати, якщо Ви будете ним користуватися 2-3 рази на рік? Краще вже USB кабелі використовувати.

2. Займає місце на столі. Хоча складно це назвати мінусом. Адже якщо Ви його часто використовуєте, то це вже не порожня трата місця на столі, а важлива його частина. До того ж можна і внутрішній картрідер купити.

Ще хотілося показати фото ось такого цікавого USB картридера.

Ще хотілося показати фото ось такого цікавого USB картридера

висновок

Так чи потрібен картрідер? Я вважаю, потрібен! якщо:

  • У Вас як мінімум 3 пристрої використовують карти пам'яті.
  • Вам часто, ну або, щодо часто потрібен доступ до карт пам'яті через комп'ютер.
  • Для Вас зручність і простота не маловажний фактор.

Думаю на цьому все, а залишкове рішення як завжди за Вами. А я собі вже починаю доглядати парочку варіантів.

Адже навіщо його купувати, якщо Ви будете ним користуватися 2-3 рази на рік?

Новости