Чия збірка? Корисне цікавість

Чи варто надавати такого значення місця збірки Чи варто надавати такого значення місця збірки? Адже незалежно від того, де (Європа чи Азія) була проведена збірка того чи іншого приладу, гарантійний термін обслуговування однаковий. Це означає, що ймовірність поломок допускається і там, і там. І якщо таке трапляється, то гарантійні зобов'язання або розмір компенсації також не розрізняються.

Економіка - точна наука, і вона стверджує, що знизити собівартість продукції можна шляхом зниження витрат на виробництво. Саме з цієї причини все солідні бренди прагнуть налагодити виробництво в країнах з кваліфікованої, але недорогий робочою силою. До запуску таких підприємств відносяться дуже серйозно. Виробничі лінії і всі процеси отлаживаются спеціально навченими людьми, а робочий персонал навчають досвідчені тренера. Готове до роботи виробництво не запускається до тих пір, поки не пройде обов'язкову сертифікацію за міжнародними стандартами, які, крім усього іншого, регулюють дружність заводу до навколишнього середовища і споживчі властивості продукції.

Один такий завод може випускати продукцію відразу кількох брендів, причому як бюджетних моделей, так і преміум-класу. Для того щоб дати відповіді на хвилюючі багатьох покупців питання, розберемося де збирають техніку всесвітньо відомих брендів.

Чистокровні німецькі марки Bosch і Siemens, об'єднані в концерні BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, який в своєму арсеналі має також лінійку Чистокровні німецькі марки Bosch і Siemens, об'єднані в концерні BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, який в своєму арсеналі має також лінійку   елітної техніки Gaggenau, має 41 завод в 13 країнах світу, в тому числі в Європі, США, Азії і Латинській Америці елітної техніки Gaggenau, має 41 завод в 13 країнах світу, в тому числі в Європі, США, Азії і Латинській Америці. Кожне з підприємств покликане «обслуговувати» прилеглі території, враховуючи переваги, клімат та інші особливості регіону. Наприклад, росіяни і українці вважають за краще холодильники з морозильною камерою внизу, а також вузькі пральні машини через малометражних ванних кімнат і таких же кухонь. Спираючись на ці особливості, завод в Санкт-Петербурзі з 2007 року виробляє для нас холодильники Bosch і Siemens, а з 2012 - пральні машини.

На нашому ринку також можна зустріти техніку для будинку Bosch і Siemens, зібрану в Туреччині, Німеччині, Іспанії, Польщі, Франції та Китаї (куди ж без нього).

Шведській фірмі AB Electrolux належать німецька марка побутової техніки AEG і італійська Zanussi, а також вона виробляє техніку під власним брендом Electrolux. Збірка проводиться на підприємствах в Швеції, Німеччині, Італії, Іспанії, Угорщини, Франції, Польщі, Україні та в інших країнах. Дізнатися точне місце збирання техніки можна на офіційних сайтах Electrolux, AEG і Zanussi.

Італійська компанія Indesit Company виробляє популярну техніку Indesit і Hotpoint-Ariston. Збірка проводиться на 16 заводах, 8 з яких знаходяться в Італії, а 8 - в інших країнах (Туреччини, Росії, Великобританії, Польщі). Російський завод знаходиться в Липецьку. На ньому виробляються пральні машини і холодильники обох торгових марок. Пральна машина Indesit , Що має в кінці індексу букву «L», наприклад, Indesit PWSE 6127 S (CIS) .L говорить про липецкой збірці. Холодильники і морозильні камери також збирають в Туреччині і Польщі, посудомийні машини і кухонні плити в Польщі і Італії, духові шафи і варильні поверхні Hotpoint-Ariston і Indesit виробляються на батьківщині, в Італії.

Побутова техніка Hansa збирається на заводах фірми Amica Wronki SA в Польщі, хоча торгова марка Hansa належить німецькій компанії Magotra Handelsgeselshaft. Так історично склалося, що з самого початку все виробництво організувалося німцями в сусідній Польщі. При всьому при цьому навряд чи у когось повернеться язик звинуватити цю техніку в неспроможності, відсутності якості та інноваційних розробок.

Компанія Gorenje має словенські коріння і володіє такими торговими марками, як Asko, Korting і Mora. Заводи компанії знаходяться в Словенії, Сербії, Чехії, Швеції. Велика побутова техніка (Холодильники, морозильники, водонагрівачі) виготовляються в Словенії та Сербії, плити для кухні в Чехії, дрібна побутова техніка в Китаї.

Американська торгова марка Whirlpool стала завойовувати серця європейців відносно недавно Американська торгова марка Whirlpool стала завойовувати серця європейців відносно недавно. Тринадцять заводів компанії розкидані по всьому світу, включаючи тепер і Європу.

Техніка, вироблена в Азії, рідко поступається європейській як збірки або впровадження новітніх технологій, а іноді навіть перевершує іменитих виробників. Японські бренди Mitsubishi, Panasonic, Sharp, Hitachi, Toshiba, Daikin, Supra вже давно переконали всіх у якості своєї продукції. Хоча якихось 40-50 років тому до японській техніці ставлення було не краще, ніж сьогодні до китайської. На дуже високий рівень вийшли корейські бренди Samsung, LG, Daewoo. Все більшу світову вдячність завойовують китайські виробники TCL, Haier, Gree. Саме азіатські бренди свого часу запропонували світу такі нововведення, як прямий привід і інверторні технології.

Придивляючись до холодильника, кухонної плити або кондиціонеру, майте на увазі, що запчастини і комплектуючі можуть вироблятися, наприклад, в Китаї, а збірка самого приладу може здійснюватися де-небудь в Європі. У такому випадку досить важко стверджувати, хто саме створив пристрій, а впевнено можна сказати тільки те, що зробили його професіонали своєї справи.

Чи варто надавати такого значення місця збірки?

Новости