Чим мити собаку: тонкощі купання

  1. Як часто потрібно мити собаку?
  2. Шампуні від бліх
  3. Шампуні для довгошерстих порід
  4. Шампуні для короткошерстих порід
  5. Шампуні для собак з проблемами шкіри і шерсті
  6. Чим можна мити собаку, не переносить воду?

Все собаківники рано чи пізно повинні зіткнутися з питанням про те, чому ж все-таки мити собаку. Нижче наведено відомості для вирішення встала перед вами завдання.

18 Сентября 2013

Автор: Довгаль Дар'я

Автор: Довгаль Дар'я

Існують десятки різних засобів для миття собак найрізноманітніших порід і забарвлень, а також спеціальні засоби для, наприклад, позбавлення від бліх. Миття собаки є однією з процедур, які не можна виключати з програми по догляду і необхідно проводити регулярно.

Як часто потрібно мити собаку?

Для собак, що живуть у дворі, досить водних процедур 2-3 рази в рік і щоденного розчісування, а ось декоративним відвідувати ванну доведеться раз в 2-3 тижні. Часте ж миття призводить до порушення роботи сальних залоз і різних захворювань шкіри, особливо при використанні «людських» шампунів (що, по суті, протипоказано ветеринарами). Тоді чим мити собаку?

Після прогулянок в дощову погоду, коли на вулиці брудно і сльотаву, досить вимити лапи і живіт теплою водою, без застосування спеціальних засобів для миття собаки.

Шампуні від бліх

Чим мити собаку, щоб позбавити її від бліх? Перед тим, як придбати шампунь від бліх в зоо або інтернет-магазині, Ви повинні знати, що він не позбавить Вашого улюбленця від всіх паразитів, а тільки зменшить їх чисельність. Шампуні від бліх застосовуються разом з іншими засобами (краплями, ошийниками, спреями) в разі, якщо бліх дуже багато або їх потрібно вивести у цуценяти.

Прийшовши в зоомагазин і попросивши консультанта показати вам, чим мити собаку з «зайвими тваринами» в шерсті, ви побачите на прилавках популярні марки: «Містер Бруно», «Чистотіл протівопаразітное», «Доктор ZOO», «Фітоеліта інсектицидний», «Беафар» , «Леонардо» і ін. Можливі побічні ефекти.

Шампуні для довгошерстих порід

Шампуні «1 All Systems», «Iv San Bernard», «Bio-Groom» і «Laser Lites» відмінно підійдуть для собак з довгою шерстю. Шампунь «1 All Systems» укупі з бальзамом «Super Rich Conditioner» відмиє будь-який бруд з вашого улюбленця і додасть вовни блиск.

За допомогою бальзаму марки «Mela Verde» ви легко позбавите свою собаку від колтунів. Бальзам слід ретельно змивати, так як він дуже жирний. також довгошерсту собаку можна мити продуктами фірми «Lanolin», в складі яких є рідкий шовк. Незважаючи на те, що кошти цієї марки обійдуться вам недешево, вони дуже економічні.

Шампуні для короткошерстих порід

Гладкості і блиску короткою жорсткою вовни додадуть кошти для миття собаки, до складу яких входить норкове масло. Для собак з короткою шерстю підійдуть шампуні: «Містер Бруно», «Біо Вакс», «Herba Vitae» і ін.

Шампуні для собак з проблемами шкіри і шерсті

Для таких випадків потрібно вибирати лікувальні та гіппоалергенна шампуні. Підбір необхідно здійснювати відповідно до індивідуальних особливостей вашої собаки.

Чим можна мити собаку, не переносить воду?

Для таких собак існують спеціальні сухі шампуні.

Насправді проводиться величезна кількість самих різних засобів для купання собаки , І щоб правильно вибрати відповідне вашому улюбленцю засіб для миття, пам'ятайте: до складу шампуню, бальзаму або кондиціонера повинні входити натуральні продукти. Не забувайте про це, і улюблений вихованець завжди буде радувати око здоровим чистим видом.

Як часто потрібно мити собаку?
Як часто потрібно мити собаку?
Тоді чим мити собаку?
Чим можна мити собаку, не переносить воду?

Новости