Чим годувати британського кошеня

  1. Кращі корми для британських кішок
  2. Earthborn Holistic, Primitive Feline Natural Cat Food
  3. Go! Natural Cat Chicken, Fruit, & Vegetable
  4. Bosch Sanabelle Grande
  5. Hill's Nature's Best ™ With Real Chicken Adult Cat
  6. Royal Canin British Shorthair
  7. Чим годувати британського кошеня
  8. Годування при проблемах
  9. натуральна їжа

Погодьтеся, що харчування британського кошеня має відповідати статусу вихованця. Навіть не згадуйте про їжу з вашого столу і дешеві корми економ класу з найближчого супермаркету!
зміст

Хочете, щоб кішка довгі роки радувала вас? Тоді вибирайте готові корми, в складі яких є вітаміни і мікроелементи.

У цій статті ми розповімо, чим годувати британського кошеня або дорослу кішку / кота готовими кормами і натуральною їжею.
У цій статті ми розповімо, чим годувати британського кошеня або дорослу кішку / кота готовими кормами і натуральною їжею

Кращі корми для британських кішок

згідно з чинним ГОСТу дорослої кішці або коту британської породи необхідний корм з вмістом протеїну не менше 26%, що годує кішці - 30%. Якісні продукти котячого харчування можуть містити і більш високий відсоток білка.

Читайте все про класах кормів для кішок .

Ми підібрали 5 марок сухих кормів для британців, які задовольняють якісним параметрам.

  1. Earthborn Holistic, Primitive Feline Natural Cat Food (США) - холістік корм (корм з натуральних продуктів, придатних для людської їжі);
  2. Go! Natural Cat Chicken, Fruit, & Vegetable (Канада) - холістік корм;
  3. Bosch Sanabelle Grande (Німеччина) - клас «супер преміум»;
  4. Hill's Nature's Best ™ With Real Chicken Adult Cat (США) - преміум-клас;
  5. Royal Canin British Shorthair (Франція) - преміум-клас.

Тепер, коли ми визначилися з «п'ятіркою кращих», розглянемо докладніше кожен корм.

Earthborn Holistic, Primitive Feline Natural Cat Food

Беззерновой корм виробництва США з високим вмістом білка (44%) і низьким рівнем вуглеводів.

Основний склад: яйце, куряча борошно і борошно з індички, борошно оселедця, бурий рис, лляне насіння, геркулес. Містить необхідний рівень антиоксидантних поживних речовин, таких як вітамін Е і вітамін С. Овочі та фрукти в його складі: горох, яблуко, чорниця, морква, шпинат і журавлина, допомагають підтримувати імунітет тварини. Корм збагачений 30-ю мінеральними і вітамінними добавками.

Збалансований рівень кальцію і фосфору - гарантія міцних кісток і здорових зубів. Має нерезкий запах, гранули дрібної фракції - підійде для годування кошенят і годуючих кішок.

  • Плюс корми - спеціальна формула, яка не містить зерна і клейковини, ідеально підходить для дієтичного харчування кішки.
  • Мінус корми - висока вартість.

Go! Natural Cat Chicken, Fruit, & Vegetable

Сухий мелкогранульний корм канадського виробництва з вмістом білка 32%.

У складі: куряче м'ясо, коричневий рис, лляне масло, геркулес, рисові висівки, журавлина, люцерна, яблука. Збагачений 23-ма вітамінами і мінералами. Містить таурин - необхідний компонент для зору і здоров'я серцевого м'яза. Корм класу «холістік» відрізняється високою засвоюваністю і великою енергоємністю - необхідно контролювати обсяг денної порції тварини.

  • Плюс корми - збалансована формула підходить для будь-якого віку.
  • Мінус корми - може бути алергія на окремі компоненти, необхідна консультація з ветеринаром.

Bosch Sanabelle Grande

Низьковуглеводних корм для британської кішки з Німеччини з вмістом білка 31%. Корм з дуже великими гранулами, про які можна точити зуби.

Склад: печінка, м'ясо свійської птиці, м'ясна борошно, борошно з лосося, борошно з мідій, рисове борошно, бурякова м'якоть, лляне насіння. М'ясо мідій - джерело глюкозаміна і хондроїтину, які необхідні для здоров'я суглобів. Як вітамінних добавок використовуються чорниця і журавлина, риб'ячий жир. Мінеральні добавки: екстракт календули, сухі пивні дріжджі, корінь цикорію. Екстракт юки сприяє зменшенню запаху калу.

  • Плюс корми - склад зі зниженим вмістом мінералів знижує ризик розвитку сечокам'яної хвороби.
  • Мінус - не уточнений антиоксидант в складі.

ціни:

  • 0.4 кг - 440 рублів (220 грн);
  • 2 кг - 2044 рублів (1022 грн);
  • 10 кг - 5734 рублів (2850 грн).

купити на сайті Dogeat .

Hill's Nature's Best ™ With Real Chicken Adult Cat

Вуглеводомістких корм для дорослого кота виробництва США з вмістом білка 30%.

Склад: курка, куряча печінка, яєчний порошок, вівсяна клітковина, пивний рис, горох, морква. У складі корму присутній кукурудзяна мука і пшениця, що може викликати алергічну реакцію у кішок. Слід давати з обережністю - сприяє швидкому набрання ваги. Корм збагачений вітамінами і мінералами.

  • Плюс - розроблений спеціально для дорослих котів і кішок старше 1 року.
  • Мінус - містить пшеницю і кукурудзяну клейковину - може викликати алергію.

Royal Canin British Shorthair

Французький корм, розроблений спеціально для породи Британська короткошерста. Великі фракції зігнутої форми створені спеціально для форми щелеп британців.

Кішка не зможе його проковтнути цілою - розгризання крокетов сприяє очищенню зубів. Адаптований рівень протеїну (34%) підтримує м'язову масу. Корм збагачений таурином, Омега-3 і жирними кислотами EPA і DHA, що благотворно впливає на серцево-судинну систему кішки.

  • Плюс - відносно низька вартість.
  • Мінус - в складі немає свіжих м'ясних і рибних інгредієнтів, їх замінюють висушені тваринні білки.

Ціни на корм:

  • 0.4 кг - 279 рублів (165 грн);
  • 2 кг - 1163 рублів (580 грн);
  • 4 кг - 2224 рублів (1110 грн);
  • 10 кг - 6223 рублів (3110 грн);
  • 13 кг - 5475 рублів (2730 грн).

купити на Zoopassage .

Важливо! Годувати британську кішку слід в певний час 2-3 рази в день.

У мисці весь час повинна бути чиста прісна вода, яку потрібно оновлювати кілька разів на добу.

Читайте також: Що не можна давати в їжу британцям .

Чим годувати британського кошеня

Давайте поговоримо про кошенят. Британский котенок з першого дня життя потребує правильного і збалансованому харчуванні.

Кішка годує кошенят 3 місяці (іноді 4). У котячому молоці є всі необхідні білки, мінерали і вітаміни, які формують імунітет тварини.

Вік, коли господарі повинні познайомити малюка з іншою їжею, починати давати прикорм - 1 місяць. Для цієї мети найкраще підійдуть готові вологі корми для кошенят класів «преміум» і «супер преміум» для британців:

  • Purina Pro Plan (Швейцарія),
  • Royal Canin Kitten (Франція),
  • Brit Care Kitten (Чехія),
  • Petreet Natura (Італія).

Ні в якому разі не купуйте кошенятам розрекламовані марки Whiskas і Kitekat - в них додають речовини, що викликають звикання до цих видів корму. Кошеня складно буде відучити від них, до того ж вони дуже низької якості і шкідливі для здоров'я домашнього улюбленця.

Коли кошеняті виповниться 2 місяці, він їсть цілком самостійно, але кішка все ще продовжує його годувати молоком. Малюки британці їдять часто - 5-6 разів на день. Може здатися, що малюк з'їдає більше своєї мами. В тримісячному віці малюк готовий до відлучення від кішки і до переїзду в новий будинок.

Основні правила

Поживний раціон кошеняти в віці до півроку повинен складатися з 4-5 прийомів їжі (100-120 гр). Існує правило трьох третин, якого рекомендують дотримуватися ветеринари і заводчики британців:

  1. сухий корм - 1/3;
  2. вологий корм - 1/3;
  3. натуральна їжа - 1/3.

Сухий корм, краще всього вибирати з серії «холістік» або «супер преміум» від відомих виробників.

Слідкуйте за тим, щоб в мисці кошеня завжди була свіжа прісна вода.

Воду дають в скляній, фарфоровій або емальованому посуді. Не можна використовувати для питної води пластикові миски - пластик виділяє речовини небезпечні для здоров'я малюка. Вода повинна бути фільтрованої, але не кип'яченої. Пам'ятайте - молоко не може замінити воду!

Давайте кошеняті рівно стільки, скільки він з'їдає за один раз. Частину, що залишилася їжу потрібно прибирати після прийому їжі. Корм з холодильника потрібно попередньо потримати при кімнатній температурі і тільки після цього давати кошеняті. Слідкуйте за чистотою миски, ніколи не накладайте їжу в брудну миску!

Читайте також: Керівництво по раціону для кошенят .

Годування при проблемах

Кішки британської породи, як і всі породисті тварини, мають свої слабкі місця в здоров'я. Давайте поговоримо про те, чим годувати британського кота, щоб він ріс здоровим.

Основні проблеми британців:

  • схильність до гіпертрофічної кардіоміопатії. У старих ветеринарних джерелах рекомендувалося обмежувати споживання білка, але це призводило до зменшення м'язової маси британця і скорочувало термін його життя. Сьогодні рекомендується спостерігати за кількістю споживаної солі - деякі продукти містять сіль в різних формах;
  • схильність до зайвої ваги. Британці велика кремезна порода, яка може швидко повнішати з віком. Особливо це стосується стерилізованих кішок і кастрованих котів. Тварини можуть захворіти на ожиріння через те, що споживають калорій більше, ніж можуть витратити. Господарі повинні стежити за кількістю споживаних калорій, пропонувати менш калорійні корми і заохочувати рухову активність вихованця. Існують промислові корми, які контролюють вага: 1st Choice Weight Control (Light), Now Natural Fresh Grain Free Senior Cat Recipe 30/14; Royal Canin Light Weight Care. Вживаючи корми лінійки «Контроль ваги» тварини швидше насичуються, а низький вміст жирів допомагає привести вагу в норму або стримувати його.
  • схильність до сечокам'яної хвороби. Кристали і камені утворюються мінералами в сечі кішки. Котячий раціон впливає на їх освіту. Особливо схильні до цього захворювання кішки, які отримують тільки сухий корм. При перших ознаках хвороби слід звернутися до ветеринара. Він визначить вид каменів і підкаже, яким кормом краще годувати кота. Щоб запобігти розвитку захворювання, потрібно стежити за тим, щоб у кішки завжди була чиста вода, і вона більше пила.

Читайте також: Що повинно бути в складі якісного корму .

натуральна їжа

Якщо ви за натуральне харчування і не довіряєте готовим кормів, то ми допоможемо вам розробити спеціальне котяче меню. Розповімо, що корисно годувати британського кошеня, а що категорично заборонено.

Годувати їжею з людського столу заборонено все породи кішок.

Їду домашнім улюбленцям треба готувати окремо, без солі і прянощів.

Що повинно бути в раціоні британського кошеня:

  1. свіже м'ясо. Вибирайте нежирні сорти: яловичина, курка, індичка. М'ясо рекомендується під сумнів не тепловій обробці, а глибокому заморожуванню. Така процедура знижує корисні якості продукту на 30%, але дозволяє знищити всі шкідливі мікроорганізми, що викликають захворювання тварини;
  2. овочі і фрукти, за винятком картоплі і цитрусових;
  3. крупи.

Заборонені продукти:

  1. будь-яка випічка та солодощі. Не давайте їх навіть у вигляді ласощів;
  2. консерви (за винятком котячих);
  3. сосиски і ковбаси;
  4. горох і бобові.

Ось один з простих рецептів котячого меню: свіжі овочі (гарбуз, брокколі, кабачок, морква) відварити і подрібнити у блендері. Додати до овочів свіжу зелень (петрушку, листя салату). Відварити кашу (будь-яку крім кукурудзяної і пшеничної) і додати до овочів. Розморозити порційне м'ясо і додати його в отриману суміш.

Важливо: обов'язково використовуйте вітамінні добавки при натуральному годуванні.

Пропонуємо подивитися корисне відео про раціоні британця.

дуже подібний раціон і у шотландської кішки .

зараз читають

Новости