Чим відрізняється любов від закоханості

  1. З любов'ю, Юлія Кравченко

Як часто люди плутають любов і закоханість, кидаються у вир з головою, приймаючи легке і поверхневе почуття за глибоке і справжнє. Як часто звучать визнання в любові, а незабаром дії розходяться зі словами, так як почуття пройшло, ослабло і вже не змушує серце битися швидше, ніж звичайно. Чим же відрізняється любов від закоханості, і чи є відмінні риси, які дозволять визначити глибину почуттів? Виявляється, є. І ви можете прямо зараз пройти міні-тест і визначити, чи любите ви свого обранця або всього лише закохані в нього.

ТЕСТ - визначення своїх почуттів

Для цього дайте відповідь мені на одне питання: «Навіщо вам потрібні ці відносини?». Відповіли? Зробіть паузу, вдихніть і ще раз подумайте про те, навіщо вам потрібні ваші відносини? Дайте собі чіткий і розгорнуту відповідь. Тепер результати:

Якщо ви відповіли: «Я хочу, щоб мене любили, робили щасливою», значить, ті почуття, які ви відчуваєте до свого обранця - не більше ніж закоханість. Якщо ж ви дали відповідь: «Я хочу дарувати цій людині любов, робити його щасливим», значить, ви любите його по-справжньому.

Насправді це не жартівливий тест. Відповідь на це питання ясно ілюструє, чим відрізняється любов від закоханості. Закоханість - це бажання насолоджуватися іншою людиною, а любов - бажання робити іншу людину щасливою. Любов - це дія . Насправді проблеми більшості сімей в тому, що кожен з подружжя хоче насолоджуватися один одним. Поки у відносинах панує цукерково-букетний період, закохані просто не помічають того, що їх використовують. Зате потім, коли починається побут, з'являються взаємні закиди, образи і сварки. Кожен з партнерів має свої очікування, які повинен задовольняти їх коханий. Наприклад, дружина чекає від чоловіка знаків уваги, романтики і подарунків, в той час як чоловік вирішує більш глобальні питання виживання сім'ї і навіть не здогадується про очікування своєї дружини. Вона ж накопичує образу, роздратування і злість на свого чоловіка, так як того, чого хотіла вона, не отримує. Тим часом чоловік чекає від дружини визнання, турботи, захоплення його подвигами, а вона, так як давно живе думками про свою образу, всього цього зовсім не проявляє. Це викликає досаду і розчарування у чоловіка. Так в сім'ї починаються розбіжності.

Здавалося б, тут описана звичайна сім'я. Так в тому-то і справа, що людей, які дійсно ЛЮБЛЯТЬ, дуже мало. Для цього обидві особистості, які будують відносини, повинні бути повними і зціленими від своїх минулих травм. Якщо людина самодостатня і любить себе, то він прямо світиться і випромінює любов. (Детальніше читайте в статті « Як навчитися любити себе «). Від надміру любові, яка ллється через край його душі, він і хоче створити відносини для того, щоб ділитися. Зробити щасливим іншої людини і стати від цього ще щасливішим - основа здорових, довгих і щасливих відносин. У таких сім'ях подружжя з любов'ю служать один одному, виконуючи свої обов'язки. У них в стосунках немає крику, лайки, сварок, скандалів, з'ясувань відносин і розлучень. Тільки глибоке взаємоповага, розуміння, турбота, відданість і любов.

Для того, щоб створити таку сім'ю, перш за все, треба самому стати повноцінною особистістю, полюбити себе, інших людей і це життя, очиститися від минулих відносин, опрацювати всі свої страхи, образи та інші негативні емоції. Тоді ваша душа почне випромінювати вищі, чисті вібрації, які неодмінно притягнуть у ваше життя готового до щасливого союзу людини.

Звичайні сім'ї, які ми можемо спостерігати - це шлюби двох зголоднілих за любові людей, які немов голодні вовки вимагають один в одного таку смачну любов. Ось чим відрізняється любов від закоханості - мотивом створення відносин.

З любов'ю, Юлія Кравченко

Якщо у вас виникли питання при читанні статті, ви їх можете задати мені тут . Я із задоволенням вам відповім!

Чим же відрізняється любов від закоханості, і чи є відмінні риси, які дозволять визначити глибину почуттів?
Відповіли?
Зробіть паузу, вдихніть і ще раз подумайте про те, навіщо вам потрібні ваші відносини?

Новости