Чоботи- «дутики»: королі комфорту і модні «прибульці»

  1. тріумфальне повернення
Після того як американські астронавти першими здійснили посадку на Місяці, дизайнери вирішили використовувати повальне захоплення космічною темою і придумали те, що перевернуло уявлення покупців про ідеальну взуття, яка була б і зручною, і теплою, і відповідає актуальним трендам

Після того як американські астронавти першими здійснили посадку на Місяці, дизайнери вирішили використовувати повальне захоплення космічною темою і придумали те, що перевернуло уявлення покупців про ідеальну взуття, яка була б і зручною, і теплою, і відповідає актуальним трендам. Ідея створення сапог- «місяцеходів» (Moon Boot) належала італійському модельєрові Джанкарло Занатта (Giancarlo Zanatta), який надихнувся фотографіями журналу «Life», де в космічній екіпіровці був відображений Ніл Армстронг - перша людина, що побувала на Місяці.

Перша хвиля інтересу до «місяцехід» від Занатта була пов'язана з підкоренням головного супутника Землі. А потім кінорежисер Джордж Лукас зняв свій перший фільм з саги «Зоряні війни», і знову тематика космосу стала актуальною. Тому в 80-і роки минулого століття чоботи, створені Джанкарло Занатто, стали фешн-іконою. Їх носили всі: і дорослі, і діти.

Бред Пітт

Так як, на відміну від звичних черевик і чобіт, що випускаються з гладких матеріалів, модна новинка була дутої форми, що дозволяє зручно ходити по снігу, таке взуття стали називати «дутиками» або «сніговими чобітьми». Попередники нинішніх «дутиков», родом з 70-х і 80-х, були менш красивими і практичними. Технології тоді ще не дозволяли створювати взуття, в якій не було б мокро в проливний дощ і холодно в мороз мінус 30 градусів і нижче. Але основний принцип виготовлення таких чобіт не змінився: вони були і залишаються легкими по вазі, з мінімумом застібок, і шиють їх зі штучних вологонепроникних матеріалів.

Завдяки тому що виробництво зробило крок вперед, ввібравши новітні досягнення науки, сучасні дутики неймовірно легкі, теплі і комфортні. Вони відмінно захищають від холоду, води і вітру, оскільки для цього використовуються спеціальні термо- і мембранні тканини.

Сучасні дутики неймовірно легкі, теплі і комфортні

тріумфальне повернення

В кінці 80-х - початку 90-х популярність зручних, теплих і комфортних «дутиков» пройшла. Дуті чобітки можна було побачити лише на малюків - в такому взутті їм на прогулянці не були страшні ні калюжі, ні сльота, ні мороз.

Але багато в моді має властивість повертатися. Так сталося і з «дутиками»: в 2004 році вони з'явилися в колекціях брендів, що випускають одяг і взуття для спорту і активного відпочинку. А в 2009 році дизайнери люксових брендів «вивели» дуті чоботи, помітивши їх зростаючу затребуваність у модниць і модників, на подіум.

Сьогодні «дутики» складають серйозну фешн-конкуренцію уггам. Теплі та зручні «снігові чоботи», красиві, яскраві, стали невід'ємною частиною зимового гардеробу сучасної людини, який піклується про свій комфорт і здоров'я і вимогливий до власного стилю. «Дутики» носять багато зірок, наприклад, Сара Джессіка Паркер , Періс Хілтон , Ліндсі Лохан , Кейт Мосс , Джессіка Сімпсон і Вікторія Бекхем . Голлівудські модниці: співачки, актриси, дизайнери, світські левиці, - вибирають цю теплу, практичну і в той же час красиве взуття.

Гвен Стефані

Новости